E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransız patronlar kulübü: Dayanın---

Fransız patronlar kulübü: Dayanın

Fransız patronlar kulübü: Dayanın
26 Ekim 2020 - 13:34 borsagundem.com

MEDEF Başkanı de Bezieux, bazı Müslüman ülkelerde Fransız ürünleri için başlatılan boykot kampanyasına karşı iş insanlarına dayanın çağrısında bulundu.

Fransa’nın “patronlar kulübü” olarak bilinen İşverenler Konfederasyonu (MEDEF) Başkanı Geoffroy Roux de Bezieux, bazı Müslüman ülkelerde başlatılan Fransız ürünlerini boykot kampanyasıyla ilgili olarak iş insanlarına “bu şantaja dayanın” çağrısı yaptı.

Fransız basınına konuşan MEDEF Başkanı, “ilkelerimiz, işimizi geliştirmenin önünde gelmeli.” dedi.

Fransa’nın da boykota karşı misilleme yapma çağrılarına karşı çıkan MEDEF Başkanı, “Yanlışa yanlışla yanıt veremeyiz. Kimseyi boykot etme söz konusu değil, bu cumhuriyetçi değerlerimize bağlı kalma meselesi.” dedi.

'Boykot, iş dünyasının kötü haberi'

Boykot çağrılarının iş dünyası için “kötü bir haber” olduğunu kabul eden Geoffroy Roux de Bézieux, bununla birlikte boykotun etkisinin sınırlı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un radikal İslam ile mücadele edeceği yolundaki açıklama ve Hz Muhammed'i tasvir eden karikatürlerin yayınlanması ile binaların duvarlarına yansıtılması nedeniyle Katar, Kuveyt, Cezayir, Sudan, Filistin ve Fas'ın yanı sıra birçok ülkede Fransız ürünleri boykot edilmeye başlanmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, boykot çağrılarının ve Fransa karşıtı eylemlerin son bulmasını istemişti.

Fransa'da 16 Ekim'de Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürleri derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başı kesilerek öldürülmesinin ardından siyasetçilerin büyük bir kısmının radikal İslam'ı hedef alan açıklamalarda bulunması, tartışmalara ve İslam dünyasında protestolara yol açtı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron son günlerde yaptığı bir açıklamada, Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürleri yayınlamaktan geri durmayacaklarını söylemişti.

Müslüman ülkeler Fransa'ya karşı ayaklandı

Boykotu duyan çakma Napolyon yalvarmaya başladı

Erdoğan: Fransız mallarını almayın

Erdoğan: Macron'un gayesi İslam ve Müslümanlarla hesaplaşmaktır

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alabao 26 Ekim 2020 20:33

    Şu iki yılda herkes yerli ürünlere yönelmeyi basarsaydi şuan dolar bu hale de gelmezdi 😡

  • O kadar26 Ekim 2020 16:19

    Yedi ceddinizi çağırın tek kuruş yok size neymiş ihracatımız daha fazlaymış fransaya geeççç aç kalarız yine almayız Peygamberimiz ile alay edenlerin malını noktaaa

  • Boykot??26 Ekim 2020 16:17

    Boykot bence saçma değil. Keşke bir yaşam tarzı olsa. Unutulup gidiyor. Bu kaçıncı boykot? Ne zaman barışıyoruz ben anlamıyorum. Dolayısıyla insanların ithal ürünleri kullanmama konusunda bir yaşam tarzı benimsemesi gerekiyor.

  • Unutursunuz Sizler26 Ekim 2020 15:31

    Bu terbiyesizlikler dönünde geri bakın kaçıncıya yapılıyor siz unutkan milletsiniz unutkan biraz aklınız olsa kullanırsınız sizler yapmadıkça bu avrupa bize ucuz işçilik için elinden geleni yapıyor yazık ya utanıyorum hepinizden gereği neyse sonsuza kadar yapılsın ortamlar için değil 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Ekim 2020 15:12

    Tüm müslümanlar birlik ve beraberlik içinde olsan.bunları fabrikalarını kapattırırız.ama müslüma ülkelerin başlarındakilerin hepsi bunları adamları.

  • fafa26 Ekim 2020 14:53

    Boykot işi saçma,kaç defa değişik ülkeleri boykot ettik devamını getiremedik,üstelik bu günkü dünyada neyi ve kimi boykot edeceksin?Türk milleti kimi  ve neyi boykot edecek?Başındaki bitini temizleyen sabuna kadar yabancıya sattık.Bize ait olan ne varki onu kullanma bunu kullan diyelim.A

  • fafa26 Ekim 2020 17:21

    Seni iyi yetiştirmişler''lan''çok çirkin bir kelime.Hoş olmamış.Doğru dürüst cevap verseydin memnun olurdum.

  • Nedim26 Ekim 2020 15:14

    Niye saçma lan?  Hemen kıvır!  Moda  dergileri şampuan, en az 3  otomobil  markası var!  Zaten  batıyorlar!  

  • pazarci26 Ekim 2020 14:44

    gercek MUSLUMAN cook az.... herkez kendi sahsi cikarinin pesinde,amma MUSLUMAN ALEMI BIRLIK OLMALI ,AKSI TAKTIRDE NE KAYBETTIKLERININ FARKINA BILE VARAMIYACAK. Musluman olarak gecinipte bu Musluman dusmanlarina tepki veremiyenler bu kafirlerden dahada tehlikeli......

  • Cello26 Ekim 2020 14:39

    Genel olarak islam ülkelerinde bir-lik yok düşmanlık var... çoğunluğu şeytana komşu.

  • Murtaza3826 Ekim 2020 14:29

    İslam size niye batıyor nerdeyse paranızın tamamını islam ülkelerinden kazanıyorsunuz bu meyin şımarıklığı

  • demir ceyhan26 Ekim 2020 14:20

    Yahudilere de boykot diyeceğimde adamların ürettiği bir şey yok ki

  • Yorum26 Ekim 2020 13:49

    Sadece Fransa yetmez ona destek veren Yunanistana da boykot

  • Yorum26 Ekim 2020 13:48

    Mısır neredesin suudiler neredesiniz iraan ıraak pakistan