E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransız Parlamentosu Karabağ'ı bağımsız devlet olarak tanıdı---

Fransız Parlamentosu Karabağ'ı bağımsız devlet olarak tanıdı

Fransız Parlamentosu Karabağ'ı bağımsız devlet olarak tanıdı
03 Aralık 2020 - 20:35 borsagundem.com

Fransa Ulusal Meclisi, uluslararası hukuka göre Azerbaycan toprağı olan ve bir kısmı halen Ermenistan işgalinde kalan "Dağlık Karabağ'ın acilen devlet olarak tanınmasını" öngören tasarıyı kabul etti.

Fransa Ulusal Meclisi, geçen hafta Fransa Senatosu'nun aldığı benzer bir kararı oyçokluğuyla kabul etti.

İşgal altındaki Artsakh'ın acilen bağımsız devlet olarak tanınması çağırısını içeren tasarı, 3'e karşı 188 oyla Parlamento'dan geçti.

Tasarıda kendi topraklarını işgalden kurtaran Azerbaycan "askeri harekât başlatarak barış sürecini bozmak" suçuyla itham ediliyordu.

Fransa'da geçen hafta da Senato benzer bir tasarı kabul ederek, hükümete sözde Artsakh Cumhuriyeti'nin tanınması yolunda çağrı yapmıştı.

Macron: Karabağ için Ermenistan'a insani yardım göndereceğiz

Macron şokta! Hükümete güven yüzde 26'ya geriledi

Fransa ile ilişkilerde Dağlık Karabağ gerginliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet 04 Aralık 2020 07:04

    Bu kadar basit ülkeleri bize örnek diye kaktıranların cahillere yazıklar olsun. Ama şimdiki gençlik zeki bu tür pislikleri yutmaz.

  • Namık04 Aralık 2020 00:07

    Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Azerbaycan ordusu Laçin’e girmiş. Bu saatten sonra tanınan sözde devlet tamamen Ermeni diasporasına gösteriş. Fazla da kafaya takmamak lazım. Sahada ve masada galip belli.

  • halk03 Aralık 2020 23:20

    fransa ve macron kendilri  calıyor kendileri oynuyor  zır deli bu heriffransa  bölünecek haberi yok  işallah  fransızlar bu zıvanadan cıkmış herfi istifa ettirirler sömürge devletligini kaybediyorum diye cıldırıyor macron artık sömürge ülkeleri uyanıyorlar 

  • 🤷🏻03 Aralık 2020 22:58

    Buradan yazmakla çizmekle sadece içimizdekileri dışa vuruyoruz,aslında bizde herkes aynısını yapıyor mesela en büyük cümlemiz ülke olarak kabul edilemez cümlesi,kim sallıyor kabul etmememizi ? Hiç kimse demek ki boş sözler ve yalandan tehditler savuracağımıza icraat yapmamız lazım,mesela nasıl bir icraat öyle şeyler üretmeliyiz ki dünyada kabul görsün almak için sıraya girsinler,onlarda nasıl sıra var air bus da,louis denen markalarında sayısız parfüm markalarında,bir kaç tane araba markasında,turistleri çeken mekanlarında,bizde yapmalıyız lafla peynir gemisi yürümez geçmişde alayına rest dedik ama elimizde hiç bir halt yoktu çok çalışıp boş laf yerine üretmemiz lazım,ha unutmadan savaşlar artık kılıç kalkanla yapılmıyor he hatta asker bile gelmiyor,nüklüer denen zımbırtı çıkınca mertlik bozuldu,neden başka ülkenin sahip olmasını istemiyorlar ee o zaman onların silahları caydırıcı olmazda ondan herkesde olan değersizdir.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER03 Aralık 2020 23:27

    Zaten bu hükümetin de yaptığı bu olup, abd ve ab rahatsız olmaktadır.malesef içimizdeki bunların dostu da bunları bir anlayabilse.

  • Numan03 Aralık 2020 22:43

    Tam bu yüzden Ruslar Karabağ'ı Azerbaycan a verecek güvenilmez, bir devlet halkı bile devletine inanmıyor

  • Kamil03 Aralık 2020 21:43

    Hükümet tanımıyor, senato tanıyor. Bu nasıl iş

  • RAMO CANCAN03 Aralık 2020 21:43

    Bizimkilerde yarından itibaren bu tasarıya karşı bir tasıra meclisten kabul etmelidir.Bu kahbeler biz yok olana kadar peşimizi bırakmayacaktır.bakın fransayı bu konuda kutlarım nedenmi iktidarı ve muhaletefeti nasıl birleşiyor .ya bizim chp ana muhalefet   partisi ve iyi parti diye bir parti varki tam bir ortada bulunmayan lüzumsuz zamanlarda ortaya çıkan bu partilerde aklını bir an evvel başlarına almalılar yoksa siyaset yapacakları bir ülke bulamazlar.

  • Yorum03 Aralık 2020 21:29

    Ya çok basit bizim siyasetçiler bu işi bilmiyor onlar bizi sinirlendirmeye çalışıyor bundanda başarılı oluyorlar niyemi mesnetsiz mesnetsiz hareket ederek konuşarak biz ne yapmalıyız abuk subuk bağırmaya gerek yok mesela montecarlo bizim demeliyiz hatta Monako bizimdir bizim kalacak demeliyiz veya paris fıransızların değil diyecez paris sarı yeleklilerindir diyecez marsilya özerk cumhuriyetini tanıyoruz diyeceğiz bunun gibi

  • BORSACI03 Aralık 2020 21:28

    ARSIZ HAYASIZ TARİHİ KARA LEKELERLE DOLU FRANSAYI MECLİSTE ŞİDDETLE KINAMLIYIZ.

  • Fhr03 Aralık 2020 21:28

    Herşey sırasıyla iti kovar gibi kovulacağınız günler yakın inş.

  • Yorum03 Aralık 2020 21:22

    Bunların canları başka bişey istiyor ben anladım

  • Kaçkar KAPLANI03 Aralık 2020 21:07

    Topunuz gelin topunuz... Günümüz dünyasında adalet gücü yetenin hükmünden ibarettir ama gücü sonsuz olanın adaletinden kimse kaçamaz. Türk'ün sabrını deneme piston fransa.

  • okiman0703 Aralık 2020 21:05

    tam süzme bir ülkesiniz

  • Hakkı03 Aralık 2020 21:00

    Bizde fransadaki etnik bölgeleri bağımsız devlet olarak tanıyalım.Kısasa kısas