E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'nın yeni başbakanı sevgilisini bakan olarak atadı---

Fransa'nın yeni başbakanı sevgilisini bakan olarak atadı

Fransa'nın yeni başbakanı sevgilisini bakan olarak atadı
12 Ocak 2024 - 01:42 borsagundem.com

Fransa'da Başbakanlık görevine getirilen Gabriel Attal'ın kurduğu kabine açıklandı. Attal, sevgilisini Avrupa ve Dışişleri Bakanı olarak atadı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından başbakanlığa atanan 34 yaşındaki Gabriel Attal, 2017 yılından beri birlikte olduğu sevgilisi Stéphane Séjourné'yi 'Avrupa ve Dışişleri Bakanı' olarak atadı.

Fransa'da Başbakanlık görevine getirilen Gabriel Attal'ın kurduğu kabine açıklandı.

SEVGİLİSİ YENİ KABİNEDE BAKAN OLARAK GÖREV YAPACAK

Yeni kabineyi oluşturan Attal, 2017 yılından beri birlikte olduğu sevgilisi olan, aynı zamanda Avrupa Parlamento'sundan (AP) milletvekili ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans'ın lideri Stéphane Séjourné'yi "Avrupa ve Dışişleri Bakanı" olarak atadı.

Atamaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Séjourne şu ifadeleri kullandı:

''Sayın Başbakan'ın teklifi üzerine Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Avrupa ve Dışişleri Bakanı olarak atandım. Bunun ne kadar büyük bir onur olduğunun farkındayım. Bu muazzam bir şey. Ülkemizin eşsiz sesini dünyaya taşımak benim görevim olacak.''

 YENİ KABİNE

Elysee Sarayı Genel Sekreteri Alexis Kohler, yeni kabineyi cumhurbaşkanlığı konutunda açıkladı. 2008-2017 yıllarında Cumhuriyetçiler (LR) Partisinde milletvekilliği ve meclis başkan yardımcılığı görevini üstlenen Catherine Vautrin, Çalışma, Sağlık ve Dayanışma Bakanı oldu.

İktidar partisi Rönesans milletvekili Marie Lebec, Parlamento ile ilişkilerden Sorumlu Bakan olarak atandı.

Gençlikten Sorumlu Devlet Bakanı Prisca Thevenot ise Demokratik Yenilenmeden Sorumlu Bakan ve Hükümet Sözcüsü olarak görevlendirildi. Dayanışma ve Aile Bakanı Aurore Berge için görev değişikliğine gidildi. Berge, artık Kadın ve Erkek Eşitliğinden Sorumlu Bakan olarak görev yapacak.

Önceki kabinde Spor Bakanı olan Amelie Oudea-Castera'nın çalışma alanı genişletildi. Oudea-Castera, artık Eğitim, Gençlik, Spor ve Olimpiyat Oyunları Bakanı görevini üstlenecek.

Kabinede görevlerine devam eden isimler arasında İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Tarım Bakanı Marc Fesneau, Ekolojik Dönüşüm Bakanı Christophe Bechu, Yüksek Öğrenim ve Araştırma Bakanı Sylvie Retailleau bulunuyor.

GABRİEL ATTAL KİMDİR?

Ülkenin en genç başbakanı olarak göreve başlayan 34 yaşındaki Attal, Fransa'nın kuzeyindeki Clamart kentinde 1989'da dünyaya geldi.

Fransa'nın en prestijli okullarından Sciences Po Paris'ten mezun olan Attal, siyaset hayatına 2006'da Sosyalist Partisi (PS) üyesi olarak ilk adımlarını attı.

Attal, Macron cumhurbaşkanlığı görevine üstlenmeden önce, ona destek veren ilk isimler arasında yer aldı.

Başbakan Attal, Macron'un cumhurbaşkanlığı döneminde milletvekilliği, hükümet sözcülüğü ve eğitim bakanlığı gibi birçok görevi üstlendi.

Cumhurbaşkanına yakın siyasetçiler arasında yer alan Attal'ın eğitim bakanıyken laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle devlet okullarında abaya giyilmesini yasaklaması tartışma yaratmıştı.

Ülkede 27 Ağustos 2023'te alınan "abaya yasağı" kararı, hak ve özgürlükleri ihlal ettiği gerekçesiyle Danıştay’a taşınmış, Danıştay yasağın "özel hayata saygı, ibadet ve eğitim haklarını ihlal etmediğine" hükmetmişti.

Gabriel Attal Fransa'nın en genç başbakanı oldu

 

Avrupa borsaları Fransa hariç yükselişle kapandı

 

IEA Başkanı Birol: Rüzgar enerjisinde Türkiye ve Fransa ortak çalışabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)