E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFransa'dan yıldız kaçışı---

Fransa'dan yıldız kaçışı

Fransa'dan yıldız kaçışı
02 Kasım 2013 - 07:50 borsagundem.com

Fransa’da hükümet yüzde 75’lik vergi oranından geri adım atmadı, yıldız futbolcuların ülkeden ayrılmalarının önünü açtı

Ünal Aysal’ın transfer hayali olarak açıkladığı Zlatan Ibrahimovic transferinin gerçeğe dönüşmesi adına önemli bir gelişme meydana geldi. Fransa’da birçok futbolcunun ülkeden kaçmasına yol açacağı söylenen vergi yasasından geri adım atılmadı.
Fransa futbolunun patronları dün Başbakan Francois Hollande ile bir araya geldi. Ülkede 1 milyon euronun üzerinde kazanan herkesten yüzde 75’lik vergi alınmasını öngören yasadan duyulan rahatsızlığı dile getiren kulüp temsilcileri, bu kapsama giren birçok futbolcuları olduğunu ve durumdan büyük zarar göreceklerini öne sürerek Fransa Başbakanı’ndan konuyu tekrar gözden geçirmesini istediler. Ancak Hollande öneriye kulak tıkarken, yüzde 75’lik vergi oranını düşürmeyeceğini iletti.
Hükümetin yüksek bütçe açığını kapatmak üzere yürürlüğe koymaya hazırlandığı uygulamada geri adım atmaması üzerine kulüpler grev kararı aldı. Fransa Futbol tarihinin en büyük grevinin Kasım ayının son haftasında yapılacağı, 1972’den bu yana ilk kez futbolda bir grevin gerçekleştirileceği ve buna tüm 1 ve 2. Lig kulüplerinin katılacağı duyuruldu.
Aysal’ın hayaline katkı
Kulüplerin konuyla ilgili en büyük endişesinin bundan böyle Fransa’ya yıldız oyuncuları getirmenin neredeyse imkansız bir hale geleceği kaygısı olduğu belirtiliyor. Geleceğin yanı sıra şu anda ülkede bulunan birçok önemli ismin de Hollande’ın vergi kanunuyla birlikte başka ülkelere gitmenin hesaplarını yapmaya başlayacağına dikkat çekiliyor.
Zlatan Ibrahimovic ve Radamel Falcao gibi isimler başta olmak üzere bu tip önemli isimleri kadrolarında bulunduran ekiplerin konuyla ilgili büyük endişe taşıdığı ifade ediliyor. Örneğin sadece Paris Saint Germain’in 1 milyon euronun üzerinde kazanan 10 futbolcusu bulunuyor. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal locasında yaptığı konuşmada yakın çevresine, “Bu adamı izlerken büyük keyif alıyorum. Drogba gibi Zlatan’ı da ilerleyen dönemde kadromuza katabiliriz” ifadelerini kullanmış, İsveçli golcünün takımından ayrılması adına Fransa’da uygulamaya konulması planlanan vergi yasasının önemli bir etken olabileceği belirtilmişti. Miliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)