E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa Savunma Bakanından Mali açıklaması---

Fransa Savunma Bakanından Mali açıklaması

Fransa Savunma Bakanından Mali açıklaması
30 Ocak 2022 - 10:23 borsagundem.com

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Avrupa ülkeleri olarak Mali'de "İslamcı militanlarla" mücadeleyi sürdürmek istediklerini ama Fransa'nın orada kalmak için katlanacağı maliyetlerin bir sınırı olduğunu açıkladı.

Batı Afrika ülkesinde iki askeri darbe sonrası yönetimi elinde tutan cuntanın seçimleri organize edememesinin ardında askeri yönetimle uluslararası ortakları arasındaki ilişkiler kopma noktasına gelmişti.

Son olarak hafta içerisinde askeri yönetim Fransa'ya iç işlerine karışmamasını söyleyerek eski sömürgeci reflekslerini kendilerine saklaması uyarısında bulunmuştu.

Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da cuma günü durumun sürdürülemez hale geldiğini vurgulayarak Avrupa müttefiklerin iki hafta içerisinde Mali'yi de kapsayan Sahel bölgesindeki operasyonları değişen koşullara nasıl adapte edeceklerine dair bir plan hazırlanması konusunda anlaştıklarını söylemişti.

"MALİYETİ KARŞILAMAYA HAZIR DEĞİLİZ"

"Askeri, ekonomik ya da siyasi operasyonlarımızın koşulları giderek daha zor yönetilir hale geldi," ifadelerini kullanan Parly "Kısacası Mali'de kalabilmek için her türlü maliyeti karşılamaya hazır değiliz," dedi.

Fakat Parl Avrupa özel gücüne dahil olan 15 ülkenin görevi sürdürme konusunda hemfikir olduğunu bu nedenle yeni koşulları belirlemek durumunda olduklarını aktardı.

Akar, Fransa Savunma Bakanı ile görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Putin ile görüşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)