E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa içerden çatırdamaya başladı---

Fransa içerden çatırdamaya başladı

Fransa içerden çatırdamaya başladı
13 Ekim 2020 - 10:26 borsagundem.com

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy arasındaki iyi ilişkilerin yaz başından bu yana gerginleştiği iddia edildi.

Le Monde gazetesinin özel haberinde, Macron göreve geldiğinden bu yana selefi ile arasında yakın bir ilişki olduğu ancak yaz aylarından beri ikili arasındaki ilişkilerin gerildiği belirtildi.
İki liderin görünüşte samimi ilişkiler sergilediği ancak 2020 cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça ilişkilerine kuşku düştüğü ifade edildi.

Sarkozy’nin Macron’un Kovid-19 krizini yönetim şeklini özelde "dengesiz" şeklinde eleştirdiği, ayrıca mevcut Cumhurbaşkanı’nın seçimi tekrar kazanmak istiyorsa, sağcıların desteğini alması gerektiğini söylediği aktarıldı.

Haberde, Macron’un göreve geldiği 3 buçuk yılda Sarkozy aracılığıyla sağcıları yanına çektiği, bunun ise merkez sol oyları kaybetmesine yol açtığı yorumu yapıldı.

Eğer 2017’deki başarısını yakalamak istiyorsa, Macron’un sağdan güç alması gerektiği, Sarkozy’nin desteğine ihtiyacı olduğu değerlendirmesi paylaşılan haberde, şu anki hükümetin önde gelen üyelerinin ise buna karşı çıktığı ve durumu "Cumhurbaşkanı'nın sağ tarafından rehin alınması" olarak yorumladığı öne sürüldü.

MACRON, SARKOZY'LEŞİYOR

Haberde, Sarkozy kabinesinin üyelerinden Emmanuelle Mignon’un iki liderin yönetim şekillerinin giderek daha çok benzediği, krizlerle zorlanan Sarkozy’nin "ulusal kimlik", Macron’un ise "İslami ayrılıkçılık" gibi konular ortaya atarak çözmeye çalıştığı değerlendirmesine yer verildi.

Macron’un sarı yelekliler krizinin çözümü için de Sarkozy’nin tavsiyelerini önerdiği, hatta göçmenler için kotalar uygulamaya sokmayı teklif ederek giderek Sarkozy’leştiği iddia edildi.

Bununla birlikte, iki tarafın birbirini manipüle ettiği hissine sahip olduğu kaydedilen haberde, Macron ile halefi arasındaki ilişkinin yazdan bu yana daha değişken olduğu, liderlerin birbirlerin daha az aradığı, daha az görüştüğü aktarıldı.

Macron’un Sarkozy’i dikkatle takip ettiği, selefinin seçimlerinde etkisi olduğu fikrini uyandırmak istemediği, iki liderin şimdilik ortak bir menfaati bulunduğu ancak bunun ne kadar daha süreceğinin bilinmediğine değinildi.

Geçen ay Le Figaro gazetesinde ise Macron’un, bakanların atanması ve ülkede yaşanan krizlerin yönetimi konusunda Sarkozy'nin etkisinde kaldığı ileri sürülmüştü.

İki siyasetçinin sıklıkla görüştüğü aktarılan haberde, Temmuz ayında yapılan hükümet değişikliği kapsamında Başbakan Jean Castex, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Çevre Bakanı Roselyne Bachelot ve Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti'nin bu görevlere Sarkozy'nin etkisiyle atandığı bildirilmişti.

Fransa'nın Brexit'ten karı ne olacak?

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Fransa'nın yasa tasarısına tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala13 Ekim 2020 11:39

    Basit iç politik çekişmeleri haber yapmanın anlamı ne. Başa kim geçse Türkiye aleyhine davranacak

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ13 Ekim 2020 11:07

    Daha beter olsunlar hepsi kıyamete kadar huzur bulamasın  hep kaos içinde olsunlar.

  • eeee13 Ekim 2020 11:05

    Fransa çatırdadı. 1 saatlik asgari ücret 13 euro. gunluk 6 saat çalışma 5 iş günü çalışıyorsun. sağlık ve eğitim sınırsız ve sıfır masraf... Kalifisen saatlik ücretin 5 - 10 yıl çalıştığın yerde 20-25 euro olur. okumuşsan yazmıyorum bile... Fransa çatırdıyor ekonomisi  : )

  • Nedim13 Ekim 2020 14:58

    Bu tipler İngiliz kaşığı ile  Fransız  pisliği yemeden asla ölmek istemez.  Şu anda yaptığı da o dur.  Hz. Musa ve Firavundan kaçan kavmi kısa sürede sapkınlığa yönelmiş '' "Ey Musa, biz bir tek yemeğe asla dayanamayız, bizim için Rabb'ine dua et de bize yerin bitirdiklerinden, baklasından, acurundan, sarmısağından, mercimeğinden, soğanından çıkarıversin." Musa şöyle demişti: "Siz daha aşağı bir nimeti daha üstün bir nimete mi değişmek istiyorsunuz?''  ''Bu nedenle onların üzerine horluk ve yoksulluk damgası vuruldu.'' Ayet meali Aslında Firavun toplumunun kültürüne olan özentilerini ifade ediyorlardı! 

  • Nedim13 Ekim 2020 13:19

    Ne olduğu gayet belli olan kıçı kırık gider orada yaşarsın sapıkların ile beraber!  Fazla cayırtı yapma!  İster isen sabah akşam kebap ye ne zıkkım yer isen ye!  Nasıl bir sersem olduğun  belli!  Genç kızların yerlerde sürünürken görmedin ya da işine gelmedi heral!  Hadi şimdi  ....ir git  baş münafığın ...i.

  • eeee13 Ekim 2020 12:38

    Mehmet , Fransa halkının yüzde 80 den fazlası eylemi destekledi Eylemin sebebi dizel ve benzine yapılan zam. Türkiyede Frasadan daha yüksek zamlar var. Dizel 1,54 euro, benzın 1,66 euro. Yakıta zamlar geldi, Fransa halkı, beceriksiz yönetiminizi Fransa halkına kesemezsiniz cezayı dedi. Halk, yönetemeyen istifa etsin. Kabiliyetsizlerin cezası bizlere zam olarak kesilemez dedi. Fransa halkı hakkını savunur. dinlede, Haç ile, Klise ile, Dini simgelerle hak susmaz. Bunlar özelidir. Sen Haberleri nereden  okudun ? izledin ? dinledin ? Bilemem . Hangi vekilin oğlu Türkiyede okuyor? devlet harici bir içte çalışıyor? sen ona bak Fransada yeryerinden oynar, kırmızı yeleklede çıkarlar. Halk hakkını yedirmez

  • mehmet13 Ekim 2020 11:41

    aylık 1000 euroya anlaşan sarı yeleklileri unutmuşsun. biraz küçük atın.

  • HASAN TOSUN13 Ekim 2020 10:51

    fransaya nerde gıcık bir pislik varsa cumhurbaşkanı oluyor ve türkiye ile ters düşüyor,gıcık bir milletmi bu fransızlar,osmanlı beslemesiler şimdi gözümüzü oyacaklar tanrının laneti üzerlerine olsun.amin