E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa Cumhurbaşkanı Macron, Bulgaristan'ı kızdırdı---

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bulgaristan'ı kızdırdı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Bulgaristan'ı kızdırdı
02 Kasım 2019 - 18:40 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "Bulgar ve Ukrayna çeteleri karşısında Afrikalı mültecileri tercih ederim" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "Bulgar ve Ukrayna çeteleri karşısında Afrikalı mültecileri tercih ederim" açıklaması Bulgaristan'da tepkiyle karşılandı. Bulgaristan, açıklama üzerine Fransa'ya protesto notası gönderdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aşırı sağ yayınlarıyla bilinen Valeurs Actuelles adlı dergiye verdiği demeçte, "Bulgar ve Ukraynalı çeteler ve yasadışı suç akımı karşısında Gine ve Fildişi Sahili'nden yasal mültecileri tercih ederim" açıklamasında bulundu. Macron, söyleşide bütün enerjisini ülkesinde paralel çeteler topluluğunun oluşmasına ve kaçak mültecilere karşı kullanacağını söyledi. 

Macron'un açıklamaları üzerine Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Paris Büyükelçisi Elçisi Angel Çolakov aracılığıyla Fransa Dışişleri Bakanlığı'na protesto notası gönderdi. Fransa'nın Sofya Büyükelçisi Florance Robin, Sofya'da Dışişleri Bakanlığına çağırıldı ve bu hakaretlerle ilgili açıklama getirilmesi istenildi. Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov sosyal medya hesabından Macron'un açıklamalarını şöyle değerlendirdi: "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Bulgar ve Ukraynalı çetelere karşın Afrikalı mülteciler tercih ettiği açıklaması, siyasi ukalalık ve bizi aşağılama girişimlerinden biri. Bir Cumhurbaşkanına yakışmayan hakaretleri kabul edemem. Macron, kendi özel başarısızlıklarını örtmek için bizi karalıyor ve Bulgar halkını 'hırsız ve çete başı' olarak tanımlıyor. Macron'un Afrika'dan ucuz iş gücü bulmak isteyip, istememesi onu ilgilendirir, ancak onun Bulgar ve Ukrayna halkına hakaret etmeye hakkı yoktur."

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın da Fransa Büyükelçisi'ni çağırıp nota verdiği belirtildi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Semiz Kobalt03 Kasım 2019 12:00

    bunlar leş kargaları .akbabalar dahi bunlardan daha kutsal çünkü onlar hiç bir zaman hiç bir varlığı öldürmezler sadece pisliği temizlerler .bunlar ise para için her şeyi satmış zavallılar.bunları dinleri ve imanları da göstermelik ve sahte olup, tek ALLAH ları var o da para.bunlar akbaba danda da kötüler.sürekli ekonomileri öldürmük öldürmek öldürmek katliamlara dayanmaktadır.

  • Alperen03 Kasım 2019 02:56

    Birgün gelecek devran dönecek. Dünya ya garanti veriyorum. Fransa tarihten silinecek. Afrika'da yaşayan lardan beter olacak. Bir dilim ekmek bile bulamayacak. Zaten hayvanlar dan beter. Irz, namus, şeref, din kalmamış. Insanlıktan nasibini almamış. Yok olması dünya huzuru için daha hayırlıdır.

  • A. A03 Kasım 2019 17:18

    Terör Fransa'yı esir alıp bitirecek. Rüzgar eken fırtına biçer. Terörizm bu Fransızların bitirecek. Fransa'da terörden bir Fransız vatandaşı öldüğü zaman seviniyorum. Öldürsünler pislikleri.

  • Kamil02 Kasım 2019 22:25

    Fildişine, Gineye, Afrikaya neden gidiyorsun,çoook uzak oraları, suriyeli verelim.

  • Sefik Sümbül02 Kasım 2019 21:56

    Hepinizde terörist, çete, mafya her türlü pisliksiniz ve hepinizde pislikten beslenen leş kargalarısınız.

  • Tak tik02 Kasım 2019 20:47

    Çetenin de teröristlerin de hem hâmisi hem de kıralı sensin ama salak kral. Fransa ve Fransız ordusu katliamcıdır ve katiller sürüsüdür.