E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa bir geri adım daha attı---

Fransa bir geri adım daha attı

Fransa bir geri adım daha attı
05 Aralık 2018 - 10:46 borsagundem.com

Fransa hükümet sözcüsü Griveaux, hükümetin varlık vergisi uygulamasını tekrar gözden geçirebileceğini söyledi

Fransa hükümet sözcüsü Griveaux'nün yaptığı açıklamada, hükümetin varlık vergisi uygulamasını tekrar gözden geçirebileceği belirtildi.

VERGİ ZAMLARI ASKIYA ALINMIŞTI

Fransa Başbakanı Edouard Philippe 4 Aralık günü düzenlediği basın toplantısında "sarı yeleklilerin" protesto ettiği akaryakıta ve elektriğe getirilen ek vergilerin altı ay süre ile askıya alındığını duyurmuştu.

PROTESTOLAR

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan "sarı yelekliler"in eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron'dan başta akaryakıt vergilerini düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Eylemciler, geçen cumartesi sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Champs-Elysees Caddesi çevresinde toplanmıştı. Polis, caddeye girmelerine izin vermediği eylemcilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emre05 Aralık 2018 15:00

    helal olsun adamlar acnebi de olsa vicdanı var sen burada protesto etsen müslüman kılıklılar çıkar hemen fetö cü hain ilan ederler hakkını aramak bu memleket de suç yani ne diyeli,m müslüman geçinip bu milletin kanını emenlere HARAM OLSUN....

  • mehmet yılmaz05 Aralık 2018 11:05

    migros,bim,101,şok,carfursa gibi  % 200 ZAM yapıp geri çekilmeme yapmamış fransa.

  • Vatandaş05 Aralık 2018 11:00

    İşte gerçek vatandaşlık ve gerçek demokratik ülke. Bizde olsa tutuklanmalar, gizli tanıklar vs ile antidemokratik uygulamalar devreye girerdi.