E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan yine AB ile tehdit ediyor---

Yunanistan yine AB ile tehdit ediyor

Yunanistan yine AB ile tehdit ediyor
06 Eylül 2020 - 11:19 borsagundem.com

Yunanistan hükümetinin sözcüsü Stelios Petsas, "Eğer Türkiye tansiyonu düşürmeye yönelik adımlar atmazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan için Avrupa Konseyi'nde durum çok zor bir hale gelecek" dedi

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan ve kısa bir süre içerisinde bölgedeki ve Avrupa’daki birçok ülkeyi de içine çeken Doğu Akdeniz geriliminde son 72 saattir yaşanan gerilim ve sıcak gelişmelerin ardından Yunan hükümetinden Türkiye hakkında bir açıklama daha geldi.

Hafta sonunda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arabuluculuğunda görüşen tarafların bir sonuç alamadığı açıklanmıştı.

YAPTIRIM SİNYALİ
Bu açıklamadan saatler sonra Yunanistan hükümet sözcüsü Stelios Petsas bir açıklama yaptı. Skai TV’ye konuşan Petsas, “Eğer Türkiye tansiyonu düşürmek için somut adımlar atmazsa işler Erdoğan için Avrupa Konseyi’nde çok zor bir hal alacak” ifadesini kullandı.

24-25 Eylül’de Avrupa Konseyi Brüksel’de bir araya geleceğini hatırlatan Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, Türkiye’ye yaptırımların uygulanabileceğini öne sürdü.

Petsas, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un bir araya geleceğini fakat henüz net bir tarih olmadığını da dile getirerek, “İki ülke bütün seviyelerde iş birliğini kuvvetlendirmeyi amaçlıyor, buna güvenlik ve savunma alanları da dahil” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net man 07 Eylül 2020 00:02

    El atına binen tez iner demişler..eeeyyyy Yunanistan akıllı ol akıllı..el ateşi ile kazan kaynamaz...

  • unanistan06 Eylül 2020 23:44

    acaba içinde bulunduğun ekonomik krizi fransa nın yardımıyla mı çözeceksin savaş sana 10 ülke uzakken topraklarını hangi ülkeye teslim edeceksin merak konusu seçimde yok yakında derdin ne memurun maaş alamıyor askerine bütçen yok avrupa seni neylesin a unanistan 

  • Emekci06 Eylül 2020 22:21

    Bütçe açığı ve enflasyonu bu kadar yüksek bir ülke AB'ye giremez zaten.

  • Öztürk06 Eylül 2020 21:33

    Şu Yunanistan la masaya oturulmaz savaş la yola gelir böyleleri vurun gitsin

  • öneri güleni06 Eylül 2020 20:13

    yunanlı yöneticilerin kafası çalışıyor. yaşadıkları ekoNoMik krizi yunan halkından gizlemek ve komşu yunanlıları milliyetçilik duyguları ile uyutmaya çalışıyorlar. helal olsun yuna yöneticelirine halkını uyuttukları için . yaşasın uyumakta ısrar eden milllettler.👍

  • Ali bey06 Eylül 2020 19:35

    Ulan yunanistan bir bütünlük canın var. Ülke topraklarından olacaksın bu gidisle

  • ZEYREK ZEMHERİ06 Eylül 2020 18:33

    AB  vatanınızı, karınızı kızınızı, şerefinizi , haysiyetinizi onururunuzu bize vereceksiniz yoksa biz sizlere yaptırım yaparız diyor bu şerefsizlere bu istediklerini verecekmiyiz.bu da aynısıdır.vatan namustur vermek demek bunları vermek demektir.

  • Tespit 06 Eylül 2020 17:25

    Kanımca eylül sonu somut adımlar ataarak adaları Alacaz alt yapı hazır yunanın işi zor bence hemen türkiye ile anlaşmalı yoksa adalar elden gidcek...

  • Hakan tutar atar06 Eylül 2020 17:15

    Ya şu yunanistanın elindeki adaları neden almıyoruz alsak yaa

  • manyak herif06 Eylül 2020 15:03

    komşumuz yunanlıları kızdırmaktansa doğu akdenizden çıkmalı ,elimizdeki bozcaada ve gökçeadayı da komşumuz yunanlılara vermeliyiz nasıl olsa eninde sonunda bu adaları da isteyecekler.yurtta barış ,dünyada barış için bu adımları atmalıyız ki kimsenin burnu kanamasın.

  • FİNANSŞÖR06 Eylül 2020 15:34

    bence en sonunda senin evine çökmk istiyecek evini ve şerefini de vercekmisin

  • Net man 06 Eylül 2020 15:22

    Saçma sapan bir şaka mi bu yoksa dalga mı geçiyorsun..gerçi ismine uygun bir yorum olmuş..

  • Zorbey06 Eylül 2020 13:48

    Hibinolar geçin bir trafa biZde geçelim bir tarafa silah milah yok kim kime dalarsa sayıda eşit yiyorsa ponçik bedeniniz.

  • Yorum06 Eylül 2020 13:25

    Adamlar AB yi uşaklarıymış gibi hareket ettiriyorlar veya AB ile organize bir şekilde bu işleri yürütüyorlar

  • Mucise Reis ;)06 Eylül 2020 13:19

    15 Temmuzda İstanbul mücadelesinde olduğu gibi... BÜyün vekillerimiz çocukları, oğulları, aileleri, her biri tank tepesinde bir nefer gibi  belirdi. Milletimizi ışığa  çıkarttı... Aynı kararlılıkla, yunanistan gerilimiden bu buyuklerimiz, aileleri, çocukları torunları, vb. vb. aynı hallerde öncü olmalarını, gönüllü askeriyeye gelmelerini bekliyoruz.... En yakın birliğie glip tank tepesinde görmek dileklerimizle.... Yunan korkar türk korkmaz

  • Mucise Reis ;)06 Eylül 2020 12:35

    . SON 10 YILDA YUNAN İŞGAL ETTİĞİ ADALARIMIZDAN ÇIKMASI GEREKTİĞİ HATIRLATILMALI. Bu olaylar yaşanırken, asıl işgal ettiği ve yunan bayrağı diktiği adaları terk etmesi gerektiği gündeme gelmeli. oluşan suni gündemlerle yunan bu adalara resmi olan konmuş işgal etmiş oldu. defansif oluyoruz ama ilgala uğrayan adalarımız var

  • ışın.06 Eylül 2020 18:02

    Evet, AKP döneminde malesef işgal edildi. Adalar en yakın yunan şehir belediysine resmi olarak tanıtıldı.  Lozana kızanlar, malesef son 10 yolda bunları görmezden geldi. Google şarsan tarihler belli. Kör değilde, yunandan korktular belliki. 

  • ışın Özdemir06 Eylül 2020 14:49

    Esasen o adalara yerşirken sesini çıkarmayanlardan hesap sormalıyız.Sen neredeydin.gözün körmüydü diye

  • Vatanım06 Eylül 2020 11:39

    Elinizden geleni ardınıza koymayın hodrı meydan daha hala akıllanmadınız aklınızı alırız

  • AHMET ÖZBİR06 Eylül 2020 11:37

    REİS'im İğrenç Batı Medeniyeti'nin bütün zalimlerine "VAN MINUTE" çektiği günden sonra "GÜZEL GÜNLER" başladı, BAĞIMSIZ ve BAĞLANTISIZ Türk Devleti inşa edildi, kendilerini dev aynasında hissedenleri Erdoğan'ımız NAKAVT ETTİ.

  • Nuri06 Eylül 2020 15:43

    Davar ahmet yorum yapmış

  • selim06 Eylül 2020 11:37

    gercekten ne simarik bu lavuklar ya , gerizekalilar eski turkiye yok artik go..nuz yiyorsa ne yapacaksaniz yapinda gorelim , bizim burda bir soz var tam sizlik havlayan kopek issirmaz , kopek :D  :D  :D  :D