E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFord'dan motor yatırımı---

Ford'dan motor yatırımı

Ford'dan motor yatırımı
30 Haziran 2013 - 13:19 borsagundem.com

Koç Holding ve ABD'li Ford ortaklığındaki Ford Otosan, büyük hacimli motor üretimine yönelik 100 milyon dolar üzerinde yatırım yapacak

 Ford Otosan yeni yatırım için kolları sıvadı. Şirket, Euro6 standartlarında büyük hacimli motor üretimine yönelik 100 milyon dolar üzerinde yatırım kararı aldı.

Yatırım için teşvik başvurusunda bulunan şirket, İnönü fabrikasında 2 yıl içinde geçmeyi planladığı seri üretim kapsamında ağır ticari, sanayi ve marin uygulamalarına yönelik kullanım alanı hedefliyor.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "İnönü motor fabrikamızda, hafif ticari modellerinde kullandığımız Duratorq ve Cargo modellerinde kullandığımız Ecotorq motorları üretiyoruz. Şimdi fikri mülkiyet hakları yüzde 100 Ford Otosan'a ait Yeni Ecotorq motor üretimi kararı aldık. Bunun için 100 milyon doların üzerinde yatırım öngörüyoruz" dedi.

Yeni yatırımın üretim kapasitesi konusunda şu aşamada sağlıklı bir tahmin yapmanın zor olduğunu belirten Yenigün,"Üretilecek yeni motorları İnönü fabrikamızdaki mevcut hatta mı entegre edeceğiz, yoksa yeni bir hat mı kuracağız henüz bunun üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Mevcut durumda Ford Otosan'ın İnönü fabrikasının tek vardiyada yıllık 11,000 adet motor üretim kapasitesi bulunuyor.

TEŞVİK TEMMUZ'DA BELLİ OLACAK
Yenigün, söz konusu motor yatırım için hem Sanayi Bakanlığı'nın Ar-ge teşviki, hem de Ekonomi Bakanlığı'nın yatırım teşvikinden yararlanabileceklerini ve teşvik talebi başvurularının Temmuz'da sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Ford Otosan'ın söz konusu yatırım tutarının yüzde 40'ına kadar teşvikten yararlanma imkanı bulunuyor.

Ford Otosan, 2013 yılında 510 milyon dolar yatırım planı bulunduğunu daha önce açıklamıştı.

Yenigün, motor yatırım kapsamında ne zaman seri üretime geçileceği ile ilgili soru üzerine ise, "Euro6 standartlarının zorunlu hale gelmesine paralel şekilde, 2 yıl içinde ürünlerimizi kullanıma sunmayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye, Ford'un Avrupa'daki en büyük ticari araç üretim merkezi konumunda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)