E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFlaş iddia! Obama onu atayacak---

Flaş iddia! Obama onu atayacak

Flaş iddia! Obama onu atayacak
13 Eylül 2013 - 11:04 borsagundem.com

Japon haber ajansı Nikkei, ABD Başkanı Barack Obama’nın Fed Başkanlığı için atayacağı ismi yazdı...

ABD Merkez Bankası Fed’in yeni başkanının kim olacağı gizemini korumaya devam ederken yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Japon haber ajansı Nikkei, ABD Başkanı Barack Obama’nın eski Hazine Bakanı Lawrence Summers’ı yeni Fed Başkanı olarak atayacağını yazdı. Kaynak belirtilmeyen haberde, açıklamanın gelecek hafta Fed’in kritik toplantısının ardından açıklanacağı ifade edildi. Hazine Bakanlığı Müşteşarı Lael Brainard’ın Fed Başkanı yardımcısı olacağı da öne sürüldü. Brainard, Clinton yönetimi sırasında ekonomi danışmanlığı yapmıştı. Fed’in mevcut Başkanı Ben Bernanke’nin görev süresi Ocak ayında doluyor. Yeni başkanlık için öne çıkan iki aday var. Fed’in şu andaki Başkan Yardımcısı Janet Yellen ve Lawrence Summers.
WALL STREET 'YELLEN' DİYOR
Dün yayımlanan bir haberde ekonomistlerin Yellen’ın Fed Başkanı olması için Obama’ya açık mektup yazdığı ifade edildi. Wall Street’in de Fed politikalarının devamlılığı açısından Yellen’ın başkan olmasını istediği biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • summers gelir13 Eylül 2013 13:52

    adam dışardan birini atamayacak olsa neden bernankeyi değiştirsin demek ki başka birine yada birilerine söz vermiş ki summersı atayacak oraya ancak çok büyük baskı falan olursa başka bir isim olabilir