E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFlaş! Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak---

Flaş! Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak

Flaş! Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak
31 Mayıs 2014 - 20:06 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Türkiye'ye başkanlık sistemini getireceğiz. Erdoğan da ilk partili başkan olacak" dedi

Şahin, 30 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edildiği Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde miting yaptı. Belediye meydanında halka seslenen Şahin, seçimlerin iptal edilmesinin olumsuz bir durum olmadığını ifade ederek, "Önünüze sık sık sandığın konulmasından rahatsız olmayın. Sandık varsa, demokrasi ve millet iradesi var demektir. Sandık varsa bu ülkede rejim tıkır tıkır işliyor demektir. Bu milletin önünden sandığı almak, sandık dışı yollarla iktidarları uzaklaştırmak istediler çoğu kez. Darbeleri bunun için yaptılar. Darbe teşebbüslerinde bunun için bulundular" dedi.


 
1 Haziran'da yenilenecek seçimlerden kısa bir süre sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını ifade eden Şahin, bu süreç için yurt içi ve yurt dışında Recep Tayyip Erdoğan'ı karalamak için bir kampanya başlatıldığını söyledi.
 
"TAYYİP ERDOĞAN ÇOK İYİ ŞEYLER YAPTI"
 
Bazı kesimlerin Başbakanın cumhurbaşkanı olmasını istemediğini söyleyen Şahin, "Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasın istiyorlar. Peki olursa ne olur?, niye karşı çıkıyorsunuz? Halkımız seçerse cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasından neden rahatsızsınız? Çünkü Tayyip Erdoğan iyi şeyler yaptı. Bu ülkenin çehresini değiştirdi. Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti, Türkiye'ye adeta çağ atlattı. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde. Her alanda Türkiye geçmişle kıyasladığımızda, bugün çok daha önde bir ülkedir. Kişi başına düşen milli gelir önceden 2 bin 500 - 3 bin dolarlardaydı, şu anda 11 bin dolarlarda. Bizim AK Parti olarak hedefimiz var. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e Türkiye'yi taşımak ve dünyanın en kalkınmış 10 ülkesi arasına sokmak hedefimiz var" diye konuştu.
 
"BU MİLLET DİKTATÖRE OY VERMEZ"
 
AK Parti kadrolarının Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini dile getiren Şahin, "Ben adayım derse, AK Parti olarak kaya gibi arkasındayız. Onu Çankaya'ya çıkartmak ve halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak onu Çankaya'ya oturtmakta kararlıyız. Diyorlar ki, 'Tayyip Erdoğan aday olmasın'.  Çünkü diktatörce davranıyor, gerginliklere yol açıyor diyorlar.  Bunu söyleyenlere buradan sesleniyorum. Bu sözde samimiyseniz, onun adaylığını desteklemeniz lazım. Çünkü bu millet bir diktatöre asla oy vermez. Bu millet Tayyip Erdoğan'ın ne olduğunu, bu ülkeye ne yaptığını çok iyi biliyor. Demokrat olduğunu, insan haklarına ne kadar değer verdiğini bu millet yakinen biliyor" dedi.
 
"TÜRKİYE'YE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRECEĞİZ"
 
AK Parti tüzüğünü hatırlatan Şahin, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmaması durumunda 2015'te yeniden milletvekili olamayacağını ve Başbakan seçilemeyeceğini vurguladı. Şahin şunları kaydetti:
"Yok öyle yağma Tayyip Erdoğan bu millete hizmete devam edecek. hem de cumhurbaşkanı olarak devam edecek. 2015 seçimlerinde AK Parti'yi parlamentoya daha güçlü şekilde sokarak, anayasayı değiştirip, Türkiye'ye başkanlık sistemini getireceğiz. Böylece cumhurbaşkanı seçilen Başbakanımız Erdoğan, aynı zamanda partili bir kişi olarak, başkan olarak, milletimize 2023 yılına kadar hizmet edecektir."
 
Şahin, konuşmasının ardından 1 Haziran seçimlerinde partisinin adayı Ali Çapçı'ya destek istedi.

Star

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yalakalık Yağcılık diz boyu01 Haziran 2014 23:10

    Millet size öyle bir tokat atacak ki, ne Rte, ne M.A. Şahin ne de Arınç ortada kalacak...Yolsuzlukları, rüşvetleri, seçimde ki hileleri anlatın, kendinizi önce temizleyin. Bizim size verecek bir tek oyumuz yok.

  • Gerçek Yandaş01 Haziran 2014 20:53

    RTE yakında partisindeki bütün Brütus ları tanıyacak.

  • mali01 Haziran 2014 17:04

    Malumun ilanı. Başbakan da Mehmet Ali Şahin gibi.

  • Halk seçecek01 Haziran 2014 15:50

    Herkes adam gibi gidip oyunu atacak çoğunluk ne derse o olacak bu kadar basit! Daha ne geveliyorsunuz kardeşim!? Demokrasi diye yırtınıyorsunuz demokrasi yoluyla seçilen hükümete ve cumhurbaşkanına karşı çıkıyor/çıkacaksınız!? hazımsız yaratıklar sizi!!!!!

  • İşçi EMEKLİSİ01 Haziran 2014 15:25

    Arkadaşlar nörüyonuz. ortada fol yok yumurda yok! Demirelin bir sözü var doğmamış çocuğa don biçilmez... Hem bu defa CUMHURBAŞKANIMIZI meclis değil HALK SEÇECEK!!!

  • serdar01 Haziran 2014 14:49

    Başkanlık sistemini kesinlikel istemiyoruz. Bu ülkenin devlet yönetimi şeklini ne idüği belirsiz nerden geldiği belli olmayan bu akplilerin değiştirmeye calışmasını şiddetle kınıyorum. Eğer öyle olursa halk dahda şiddetli bir şekilde sokağa iner. Cumhurbaşkanı niteliklerine tayyip keisnlikel uymuyor bunu akplilerde bliyor ama o adamdan korkuyorlarmı yoksa senetmi imzaladılar bilinmez sanki oy vermek zorundalar gibi sanırım korkutuluyorlar korkacak bişey yok tayyipi akli seli bir adamın sevmesi beğenmesi akıl kari değil bir erkeğin en nefret edeceği türden bir adam tayyip erdoğan umarım millet aklını başıan alır ülkeyi bölen bu adamı değil ülkeyi kucaklayan bir adamı secer.

  • sadri erdem01 Haziran 2014 13:09

    akp tabanı gerçekten de en cahil parti tabanı. şuradaki destekleyen yorumlara bakınca bile bunu çok rahat görebilirsiniz. bir muhalif yorumlara ve içeriğine bakın bir de yandaş yorumlara... mitinglerdeki yalanları kopyala yapıştır yapıyorlar, yazık kendi cümleleri, düşünceleri bile yok..

  • murata cevap01 Haziran 2014 13:05

    teknoloji o dediğin dönemlerde ulaşılması güç ve pahalıydı, 2000 den sonra teknoloji çok gelişti ucuzladı.... hesaplarını teknolojik ürünlere göre değil gayrımenkule göre yap.. o zamanlar kaç ev, arsa, tarla alıyordun şimdi aynı paraya kaç tane alabiliyorsun?

  • Demokrat01 Haziran 2014 12:50

    Toplumun bir çok kesimine kin ve nefretle bakan birisinden CB olmaz.Olmamalı

  • akpli01 Haziran 2014 10:01

    Adam gibi adam gelecek dertler bitecek

  • mirza01 Haziran 2014 06:40

    Gün gelecek herkes baba diyecek

  • berkay01 Haziran 2014 00:22

    sn Erdoğan çumhurbaşkanı olacak ve borsada endex 100.000 gececek

  • Oy Yok01 Haziran 2014 00:22

    Yolsuzluk ve Rüşvetten temize çıkmayan birine oy vermem, verdirmem...Aklansın milletin karşısına öyle gelsin.

  • murat01 Haziran 2014 00:05

    milli gelir artışını maaşlardaki nominal artış olarak düşünmek çok yanlış. bunu alım gücündeki artış olarak düşünmek lazım bugün bir maaş ile asgari ücretli ne alıyor eskiden ne alıyormuş bu önemli. Bir zamanlar bir pratisyen hekimin iki maaşı ile bir buzdolabı aldığını da hatırlatırım bu arada

  • Kendi Çalıp Kendi Oynar bunlar01 Haziran 2014 00:03

    Ya siz kimsiniz? Siz cumhuru nasıl belirliyorsunuz. Biz Halkız, bizim istemediğimiz insan cumhur olamaz. Biz istemiyorsak neyle cumhur seçilecek...Kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz. Yağcılık, yandaşlık diz boyu. Gezi'den, Yolsuzluk ve Rüşvet bataklığınızdan hiç ders almamışsınız anlaşılan.

  • vatandaş31 Mayıs 2014 23:41

    Hade yaa...Bu cumhurbaşkanlığı hangi pazarda satılıyor söyleyinde bizde kendimize göre bir tane alalım.Millet ne derse o olacak...

  • xx31 Mayıs 2014 22:23

    helal sana sn başbakan allah seni bu memleketin başından eksik etmesin,bu geziciler inşallah ortadan çatlar.

  • yusuf yıldız31 Mayıs 2014 21:58

    milli gelir kişi başına 3-4 kat artmış öyle mi?peki asgari ücretliye neden bu yansımadı.tayyib erdoğan beldiye başkanı başbakan c.başkanı olabilir ama bence önce adam olmalı.ülkemizde en büyük eksiklik bu.bu kişilik yapımızla milli gelir 10 kat artsada bu alt tabakaya yansımaz.

  • kemal31 Mayıs 2014 21:45

    ALLAH başımızda eksik etmesin canımız ile malımiz ile yanindayiz

  • vatandaş31 Mayıs 2014 21:39

    ''bu mıllet dıktatore oy vermez''bakan olmus.,egrıyı dogruyu ayırt edemeyecek duruma sokulmus bır zat dıyelım., arkasında bukadar şahibe bırakmis bır basbakan.,şimdiden kaddafı-saddam 'a ortak olmuş bır zat., nedir hunerı.,75 mıllon ıcersınde cumhurbaşkalığına özgeçmisi temiz bir kişilik bulunamadğı için mecburen mi cumhurbaşkalığına aday olmağa kalmakta. sokağa çıkın insanların yüzlerindeki korkuyu endişi izleyin.,bir nebzede olsa güzelim vatan.,güzelim insanlarımız ne hale sokuldu.,biraz bunları düşünüp nereye gidiyoruz diye biraz kendi kendinize sorun!!!!!!!

  • hacı31 Mayıs 2014 21:07

    çelişkilerle dolu bir konuşma

  • kurt31 Mayıs 2014 20:44

    her zaman başbakanın yanındayız türkiye 2001 yılı öncesini unutmuşa benziyor güçlü bir ekonomiye sahipsen tüm dünya sana saygı duyar önünde eğilir ama ekonimin kötüse seni ezer geçer söz hakkın yoktur

  • martı31 Mayıs 2014 20:42

    eğer seçilebilirse.