E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten Euro Bölgesi'nde deflasyon analizi---

Fitch'ten Euro Bölgesi'nde deflasyon analizi

Fitch'ten Euro Bölgesi'nde deflasyon analizi
09 Ekim 2014 - 14:36 borsagundem.com

Fitch, "Euro Bölgesi'nde deflasyon bankalar üzerinde baskıyı artırır"

Fitch Ratings, Euro Bölgesi'nin deflasyona düşmesi halinde bunun karların azalması, sorunlu kredilerin artması ve teminatdeğerlerinin zayıflaması yoluyla bankalar üzerindeki baskıyı daha da artıracağını bildirdi. 
     
Euro Bölgesi için Japonya stili bir deflasyon senaryosunu analiz eden Fitch Ratings, analizlerin en çok Euro Bölgesi çevre ülkelerindeki bankaların etkileneceğini, öncelikle de zayıf bankacılık sistemleri ve düşük enflasyon olan ülkelerin etkileneceğini tespit ettiklerini vurguladı. 
     
Düşen fiyatlar, ücretler ve gelirlerin kredi talebini azaltacağını ve mevcut kredilerin geri ödenilmesini zorlaştıracağını belirten Fitch, düşen varlık fiyaklarının da temerrüde düşmüş kredilerin geri toplanmasını zayıflatacağına işaret etti. 
     
Euro Bölgesi'nde deflasyon riskinin artmakta olduğunu ifade edenFitch, ancak bunun temel senaryolarında olmadığını da vurguladı. Fitch, güçlenen GSYH büyümesi, daralan üretim açığının deflasyondan kaçınılmasına yardım etmesini beklediklerini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)