E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtiçi piyasalarda gözler Fitch kararında---

Yurtiçi piyasalarda gözler Fitch kararında

Yurtiçi piyasalarda gözler Fitch kararında
19 Ağustos 2016 - 11:33 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Geçen gece açıklanan FOMC Tutanaklarının içeriğinde Fed Başkanlarının faiz artışı konusunda ayrışıyor olmaları, Eylül ayı toplantısı için var olan faiz artırım beklentilerinin ötelenmesine sebep olacağı şeklinde fiyatlanıyor. Görünümde artış gerçekleşmesi gerektiğini düşünen başkanların çoğalması Eylül ayını halen potaya çokmuş gibi durmuyor. Fed başkanlarından gelen açıklamaların yanı sıra ABD tarafından gelen makroekonomik verilerinde istikrarı ortaya koymaması dolar kanadında değer kayıplarının devam etmesini sağlıyor.

Gün içerisinde ekonomik takvimin sakin seyir izlediği söylenebilir. Fakat yurtiçi piyasalar için merakla beklenen Fitch not görünümü mevcut. Ağustos ayının başında gelen Moody’s kararıyla paralel hareketlenmelerin olacağı (Türkiye’ye ek bir süre tanımak) piyasalar tarafından yüksek beklentide olsa da kararın etkilerini pariteler bazlı hissedeceğimiz söylenebilir.

EURUSD

Amerikan Doları’nda yaşanılan değer kayıpları ile birlikte sert yükseliş ivmesi gördüğümüz EURUSD paritesi için, Avrupa’dan gelen son verilerinde destek verdiği söylenebilir. 1,13 seviyesinin üzerinde kapanışlar gördüğümüz parite için alış baskısının devam etmesi beklenebilir. Dün gece kapanışına kadar 1,1365 direncine kadar fiyatlanma gördüğümüz parite için günlük pivot seviyesi 1,1335 seviyesinde dalgalandığı söylenebilir. İçinde bulunduğu yükseliş trendinin de üzerine sarktığı bilinen EURUSD paritesi için olası yükseliş devamında 1,1365, 1,1385 ve 1,1420 direnç seviyelerine dikkat etmek gerekir. Olası toparlanma adımlarında ise 1,1325, 1,1285 ve 1,1260 destek seviyeleri takip edileceği söylenebilir.

ALTIN

Geçtiğimiz dönemde gelen dolar kayıplarının ardından altın fiyatlarında sert yükselişler gözlemiştik. Fakat sonradan yatay bir ivmeye girdiği söylenebilir. Orta vade de fiyatlarda gözlemlenen sıkışmanın yatırımcıları tedirgin ettiği ve olası bir yön fiyatlanmalarının sert olacağı düşünülebilir. 1350 seviyesinin altında fiyatlanan parite için, diğer emtia rakamları da takip edilmelidir. Özellikle petrol fiyatlarındaki hareketlenmelerin altın için etkili olabileceği unutulmamalıdır. İçinde bulunduğu formasyon dahilinde hareketlenmesi beklenen parite için yukarı yönlü fiyatlanmalarda 1350 direnci başta olmak üzere 1359 ve 1367 seviyelerinin takip edilmesi beklenebilir. Satış baskısında ise sırasıyla 1342 ve 1330 destekleri takip edilmelidir.

USDTRY

İçinde bulunduğu düşüş trendindeki hareketlerine devam eden paritenin aşağı yönlü fiyatlanmalarında, dolardaki değer kaybının etkisinin yüksek olduğu söylenebilir. Yurtiçi piyasalar için bugün bir önemli açıklama Fitch’den gelecek. Hatırlanmalı ki Fitch, geçtiğimiz ay yaptığı değerlendirmesinde bankacılık sektörünün temellerinin sağlam olduğunu fakat son yaşanılan olaylarında etkisiyle turizm sektöründeki yavaşlamanın olumsuz etkilerinin görülebileceğini belirtmişti. Fakat son ay içerisinde açıklanan bilanço rakamları ve tahminlerin üzerinde kar getiren Bankacılık sektörünün olumlu etkilerini görebiliriz. Pozitif yönde gelecek açıklamalar ile birlikte parite üzerindeki satış baskısının devam etmesi ve 2,9250, 2,9065 ve 2,8845 destek seviyelerinin test edilmesi beklenebilir. Diğer taraftan yukarı yönlü fiyatlanmalarda ise 2,9445, 2,9650 ve 2,9870 direnç seviyeleri takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)