E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFitch, Türk sigorta şirketlerinin faaliyet ortamlarını değerlendirdi---

Fitch, Türk sigorta şirketlerinin faaliyet ortamlarını değerlendirdi

Fitch, Türk sigorta şirketlerinin faaliyet ortamlarını değerlendirdi
11 Nisan 2024 - 16:01 borsagundem.com

Fitch, Türk sigorta şirketlerinin faaliyet ortamının iyileştiğini ve varlık kalitesinin arttığını bildirdi. Not artışı ve yeni MTPL sigorta primlerini endeksleme sistemi, sigortacılar için olumlu olarak değerlendiriliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk sigorta şirketlerinin faaliyet ortamının, özellikle kasko sigortasında düşük enflasyon ve daha güçlü fiyatlandırma uygulamalarının ardından iyileştiğini belirtti.

Fitch'in konu ile ilgili raporunda, Türkiye'nin kredi notununun mart ayında "B"den "B+"ya yükseltildiği ve görünümünün ise "durağan'dan "pozitif"e revize edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Not artırımı, sigorta şirketlerinin varlık kalitesine ilişkin değerlendirmemize fayda sağlıyor. Ayrıca sigortacıların, düzenleyici kurum tarafından yakın zamanda duyurulan yeni bir motorlu üçüncü şahıs sorumluluk (MTPL) sigorta primlerini endeksleme sisteminden de faydalanmalarını bekliyoruz." denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"Ancak değişken ekonomik koşullar, istikrara kavuşsa da yüksek, hasar maliyetlerini etkileyen enflasyon, Şubat 2023 depreminin ardından artan reasürans koruma maliyetleri ve MTPL hattındaki çözülmemiş fiyatlandırma sorunlarının neden olduğu zorluklar devam ediyor. Bunları 2024 yılında sigorta şirketlerinin kazançları ve sermayesi açısından temel riskler olarak görüyoruz."

Fitch, Pegasus'un kredi notunu teyit etti

 

Fitch, Türkiye Varlık Fonu'nun kredi notunu revize etti

 

Fitch, 8 Türk şirketin kredi notunu revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)