E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch: TCMB'deki değişiklik bankanın kredibilitesini artırabilir---

Fitch: TCMB'deki değişiklik bankanın kredibilitesini artırabilir

Fitch: TCMB'deki değişiklik bankanın kredibilitesini artırabilir
10 Kasım 2020 - 18:25 borsagundem.com

TCMB'deki bayrak değişiminin ardından Fitch'ten yapılan değerlendirmede "TCMB'deki değişimi değerlendirmede politika kararları ana unsur olacak" ifadelerine yer verildi

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan değerlendirmede, Türkiye Merkez Bankası'nda yaşanan son değişiklikleri ele alma konusunda temel unsurun politika kararları olacağı belirtildi.

Fitch'in değerlendirmesinde Merkez Bankası başkanının değiştirilmesinin bankanın para politikası kredibilitesini arttırma ihtimalini getirdiği, gelecek hafta açıklanacak para politikası kararının bu etki açısından bir ön işaret olacağı yorumunda bulunuldu.

Albayrak'ın istifa kararına dikkat çekildi

Değerlendirmede Merkez Bankası Başkan değişikliğinin ardından Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da istifa ettiğine dikkat çekilirken gelişmeler arasındaki bağlantının net olmadığına vurgu yapıldı.

"Yatırımcı güveni para politikası konusunda daha hassas"

Değişikliklerin reform ajandasını güçlendirip güçlendirmeyeceğinin bilinmediğine vurgu yapan Fitch, yatırımcı güveninin ise para politikası konusunda daha hassas olduğunu ifade etti.

Kuruluş ayrıca "TCMB'nin ana politika faizi üzerinden sıkılaştırma adımı atmasının etkisi, daha şeffaf ve daha tahmin edilebilir bir adım olmasının yanı sıra politik baskıdan daha fazla bağımsızlığa işaret edeceği için daha fazla olacaktır. TCMB'nin TL'deki zayıflığa yavaş yanıt vermesi politika sıkılaştırmasının yetersiz kalması riskini yaratır ve daha fazla dış dengesizliğe, piyasa istikrarsızlığına katkı yapar" ifadelerini kullandı.

Ağbal: Tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacak

Uysal görevi Ağbal'a devretti

Piyasalar için kritik tarih 19 Kasım

İletişim Başkanlığı, Albayrak'ın istifasının kabul edildiğini açıkladı

Berat Albayrak'ın Instagram hesabından 'istifa açıklaması'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ferdi11 Kasım 2020 09:06

    Faizi düşür enflasyon düşsün. Reis bunu bilir bunu der. Faiz sıfırlansın görelim ne olacak.

  • Değişimin anlamı 11 Kasım 2020 09:05

    Merkez bankası başkanı değişimi ile faizin değişmeyeceği ya da faiz indirimi olacağı düşüncesi bende oluştu. Önce ki başkanın faiz artıracağını düşünüyordum Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Bika11 Kasım 2020 08:49

    Yabancı yatırımcı politika faizine bakar, GLP faizi de ne demek! Ön kapı varken arka kapıyı kullanmak, yangın mı var TCMB'de diye düşündürür.

  • 1411 Kasım 2020 08:45

    10,25 olan faizin 14'e çekilmesi gerekmektedir işin matematiği budur bunun altı üstü palavradır

  • Kamil10 Kasım 2020 23:08

    Paran , rezervin varsa artar, bilanço eksi bakiyede, yedek akçen de yok. Nasıl artacak, anlamadım.  19 Kasımı beklemenin anlamı ne. Ağbal'ı iyi fiyatlayan piyasa Bakan atanınca döviz yönünü yukarı çevirdi. Bir an önce faiz arttırımı yapılmalı, enflasyon düşürülmeli

  • muhalif10 Kasım 2020 22:27

    yapacakları basit bir şey var TL mevduatlarında faiz artışına gitmek önce 24-25 ikinci aşama 28-29 yoksa döviz altın uçar gider

  • fafa10 Kasım 2020 21:31

    Yeni gelen Bakan tasarrufa yönelmez,har vurup harman savurmaya devam ederse  kesinlikle başarılı olamaz.Bakan mutlaka kontrolü elinde tutmalı,Cumhurbaşkanımız dahil işine kimse müdahale etmemeli,işte o zaman ekonomiye güven gelir.

  • trader10 Kasım 2020 19:27

    en buyuk piyasa dır gerisi tefferuat

  • Banana 10 Kasım 2020 18:42

    19 kasımda 800 bp faiz artışı yapacam deyip de yapmazsa kredibilite falan kalmaz herkes %8 faiz artışına kilitlendi aşşası doları uçurur fazlası gerçekten etki eder şöyle %8 deyip %10 yapsa fena olmaz

  • Çalış10 Kasım 2020 19:08

    Hayaller +5 faiz gerçek -1 faiz , yatma devri bitti artık.

  • Haydi bakalım10 Kasım 2020 18:57

    Nasıl yapacak artışı? Reis demedimi faiz sebep enflasyon sonuç indirin faizleri diye? Ne yani biz yanlış bilyormuşuz faiz enflasyona sebep olmaz mış mı diyecekler şimdi :))