E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAğbal: Tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacak---

Ağbal: Tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacak

Ağbal: Tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacak
09 Kasım 2020 - 09:13 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz piyasalara mesaj veren Ağbal, Merkez Bankası’nın temel amacının fiyat istikrarı olduğunu söyledi

Yılın son günlerine doğru ekonomi yönetiminde olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Merkez Bankası yönetimi yenilenirken Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak istifa etti. Ak Parti’nin eski ekonomi yönetiminde görev alan isimlerin göreve getirilmesi ise piyasalarda olumlu karşılandı. Döviz kurları aylar sonra ilk kez geriledi. Merkez Bankası Başkanlık koltuğuna oturan Naci Ağbal piyasaların beklediği mesajı sabah saatlerinde verdi. Ağbal, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir. 19 Kasım 2020 tarihli para politikası kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 19 Kasım'da gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentilerin gözden geçirileceğini, gelişmelerin de yakından takip edilerek oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararlarının alınacağını bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir.

19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır."

Merkez Bankası'nda görev değişikliği: Uysal'ın yerine Ağbal

MB'deki görev değişikliği piyasaları nasıl etkileyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk10 Kasım 2020 18:03

    Beklemeyin 19 kasımı.

  • Metin10 Kasım 2020 17:28

    Neyi bekliyorsunuz , alın şu rüzgarı arkanıza. 19 kasıma kadar bir dünya zaman var. Erken kalkın, yol alın, döviz daha da düşsün , faiz enflasyon sarmalını kırın

  • vatandaş09 Kasım 2020 12:48

    ver gazı piyasalar düzelsin.Zaten bu asgari ücretlileri Allah bile vurmuş fakirlige mahkum etmiş sen mi düzeltecen hic inanasım gelmiyor.

  • Eren09 Kasım 2020 12:29

    Vakıfbank EMLAKBANK ile birleştirilmeli Diğer bütün devlet bankaları ise HALKBANK bünyesinde birleştirilmeli. Halkgyo ziraatgyo vakıfgyo da birleştirilip EKGYO ya devredilmeli.

  • Eren 09 Kasım 2020 12:25

    Bütün devlet bankaları birleştirilip iki banka ya düşürülmeli Halkbank ve Emlakbank bünyesinde birleşmeler en iyisi

  • Pfaiz09 Kasım 2020 12:23

    Politik faiz ilk etapta %14 e çıkarılmalı

  • ZELİHA KARAKAŞLI09 Kasım 2020 11:50

    RTE bu suriye liler ab ülkelerine gidecek iken bir takım anlaşmalar yapması ab ile sonunda ekonominin sarsılacağı belli idi.suriye liler konusuna kısa kısas bir çözül bulunmaz ise döviz belki bir kaç geri gelsede yine kaldığı yerden devam eder.

  • Emekçi09 Kasım 2020 09:52

    Ülke 5 yıl geri gitti

  • Vatansever09 Kasım 2020 09:37

    Para olmayınca hangi aracı kullanırsan kullan aynı kapıya çıkar. tek araç faizi artırmak görünüyor şu aşamada.ancak büyük bir artış önünü keser dövizin.küçük artışları yutar.

  • ?09 Kasım 2020 09:35

    Bunu zaten her gelen söyledi yeni ne var onu de hele.

  • Hayırlı olsun09 Kasım 2020 09:33

    Teşekkürler Sayın Ağbal bu açıklama ile anlaşılıyor ki cahiliye devri sona ermiş Türk varlıklarında güçlü değerlenme bekliyorum borsa 1200 direncini aşacak yola devam edecek borsada parlak bir dönem yaşanabilir

  • Hakan sarın09 Kasım 2020 09:31

    Artır faizini formül belli vakit kaybetme 8-10 puan faiz artır

  • VS09 Kasım 2020 09:29

    Ülkemiz adına hayırlı olur inşallah, Ergün yükselen dövizle uyanmaktan bıktık artık