E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch: Brexit'teki belirsizlik İngiltere'nin notunu düşürebilir---

Fitch: Brexit'teki belirsizlik İngiltere'nin notunu düşürebilir

Fitch: Brexit'teki belirsizlik İngiltere'nin notunu düşürebilir
21 Şubat 2019 - 08:32 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu yaptığı açıklamada, "Fitch, "anlaşmasız" Brexit'in Birleşik Krallık'ın ticari ve ekonomik görünümünde, en azından kısa vadede, önemli bozulmaya yol açacağına inanıyor" ifade etti

Fitch Ratings, Avrupa Birliği'nden ayrılığın nasıl olacağı konusunda Britanya ve AB arasındaki müzakerelere ilişkin büyüyen belirsizliğin İngiltere'nin 'AA' olan kredi notunda bir indirimi getirebileceğini bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu yaptığı açıklamada, "Fitch, "anlaşmasız" Brexit'in Birleşik Krallık'ın ticari ve ekonomik görünümünde, en azından kısa vadede, önemli bozulmaya yol açacağına inanıyor" ifade etti.

Fitch ayrıca, İngiltere'nin kredi notunun düşürülmesi halinde İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) 'AA' olan kredi notunun da düşürülebileceğini vurguladı.

29 Mart'a kadar bir Brexit anlaşmasına varılması için zamanın daralmakta olduğunu belirten Fitch, "Geri çekilme anlaşmasının nihai tarihe kadar Britanya tarafından onaylanması için, May hükümetinin
desteğin önemli oranda genişlemesine ihtiyacı olacak" değerlendirmesini de yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)