E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch ABD'yi ele aldı---

Fitch ABD'yi ele aldı

Fitch ABD'yi ele aldı
16 Ocak 2014 - 08:12 borsagundem.com

Fitch'e göre ABD'nin kamu finansmanı için 2014 görünümü durağan seyredecek

Fitch Ratings yayınladığı raporda, ABD'nin kami finansmanı için 2014 yılı genel görünümünün, devam eden mali, ekonomik ve düzenleyici belirsizliklere rağmen durağan olduğunu bildirdi. Bununla birlikte Fitch, kamu finansmanının iki alt sektörü: yerel yönetimler ve kar amaçlı olmayan hastaneler, sağlık hizmetlerinin görünümlerinin negatif olduğunu da vurguladı.
Fitch analisti Rich Raphael yaptığı değerlendirmede, "Sağlık reformunun etrafındaki belirsizlik devam ediyor, federal bütçe riski şu anda azaldı. Son günlerde onaylanman federal bütçe mali anlaşmazlıkların çözülmesi konusunda iyileşmelere işaret ediyor" ifadelerine yer verdi.
Olu Sonola da değerlendirmesinde, Borçlanma tavanının 7 Şubat'taki nihai tarih öncesinde artırılmasında bir bayarısızlığın ABD'nin büyüme görünümünü düşüreceği uyarısında bulundu. Sonola, borçlanma tavanı
konusunda uzlaşmanın sağlanmasın ve ABD ekonomisinde toparlanmanın güçlenmeye devam etmesi halinde bunun hükümetin gelirlerinde genel olarak iyileşmeşi destekleyeceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)