E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFırat Kalkanı'nda 75 hedef imha edildi---

Fırat Kalkanı'nda 75 hedef imha edildi

Fırat Kalkanı'nda 75 hedef imha edildi
16 Kasım 2016 - 09:58 borsagundem.com

Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ'ın 74, PKK/PYD'nin ise 1 merkezi karadan ve havadan vurularak imha edildi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 207 mahalde kontrolü sağlarken, DEAŞ'lı 3 terörist sağ yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 85 gündür sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 207 mahalde denetim ÖSO'ya geçti, 1720 kilometrekarelik alan terör örgütü DEAŞ'tan temizlendi. Çatışmalarda ÖSO'nun 1 askeri yaşamını yitirdi, 14'ü de yaralandı. Terör örgütleri DEAŞ 74, PKK/PYD'nin ise 1 merkezinin karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildiği harekatta, DEAŞ mensubu 3 terörist sağ olarak yakalandı.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:
"Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalif şehit olmuş, 14 muhalif yaralanmış, El Bab kuzeyinde 3 DAEŞ mensubu sağ olarak ele geçirilmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 207 meskun mahalde yaklaşık 1720 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 74 DEAŞ ve 1 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 8 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1556 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)