E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFinlandiya'dan PKK açıklaması---

Finlandiya'dan PKK açıklaması

Finlandiya'dan PKK açıklaması
22 Mayıs 2022 - 18:05 borsagundem.com

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, terör örgütü PKK'nın Finlandiya'daki bağlantılarının daha yakından izleneceğine dair Türkiye'ye güvence verebileceklerini söyledi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Yle televizyonuna ülkesinin NATO üyelik başvurusuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Finlandiya ve Türkiye'nin, ülkesinin NATO üyeliğiyle ilgili sorunları çözmesini beklediğine işaret eden Haavisto, bunun birkaç hafta sürebileceğini belirtti.

Haavisto, müzakerelerin (Türkiye ile) resmi düzeyde devam edeceğini vurgulayarak, "Birkaç gün önce bunun en azından birkaç gün süreceğini söylemiştim. O yüzden temkinli olmak gerekirse, şimdi bunun birkaç hafta süreceğini söyleyebiliriz. Sorunların çözüleceği konusunda iyimserim ancak bu bir sorun değil." ifadesini kullandı.

Bakan Haavisto, Finlandiya ve Türkiye cumhurbaşkanlarının dün yaptıkları telefon görüşmesinde, "Finlandiya'nın terörizme karşı mücadele sicilini ele aldıklarını" aktardı.

"Türkiye'ye güvence verebiliriz"

Haavisto, ülkesinin Türkiye'ye terör örgütü PKK'nın bağlantılarının daha yakından izleneceğine dair güvence verebileceğine dikkati çekerek, "Türkiye'ye kesinlikle böyle garantiler verebiliriz. PKK, Avrupa'da terör örgütü olarak kabul edildiği için Finlandiya'da da terör faaliyetine izin vermemek için üzerimize düşeni yapmamız önemli." dedi.

Hukukun üstünlüğü vurgusu yapan Haavisto, "Hukukun üstünlüğünün yapısını netleştirmek önemli. Siyasi kararlar yargı sisteminin işleyişini etkileyemez. Bu bizim başa koyduğumuz bir ilke. Fin silahlarının bilgimiz dışında bir savaşa girmemesi önemli." değerlendirmesinde bulundu.

İsveç Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini değerlendirdi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiyalı mevkidaşı ve İsveç Başbakanı ile görüştü

 

Finlandiya: Türkiye ile ilişkilerimiz daha da güçlenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramazan Şahin23 Mayıs 2022 11:58

    Beş yüz milyar dolara sizin işiniz halledilebilir

  • Mucise Reis ;)23 Mayıs 2022 10:16

    Finlandiya İstanbul seçim öncesi pkk lı kırmızı bültenle aranan terör başını konuşturdu :D Fin TV de FRTT de.... unutmadık : )) Hain Finlandiya...

  • bilader23 Mayıs 2022 09:41

    şimdi, güvence verebiliriz derken, CV de hiç bir referans göremedim. daha önce bize güvence ile alakalı ne vermişler de biz bunu kale alalım?

  • Bir bilen23 Mayıs 2022 09:21

    Hazine tam takır, rezervler ekside, ekonomide kriz varken ve gıda kıtlığı kapıya dayanmışken hükümet ABD ile arayı daha fazla bozmamak için İsveç ve Finlandiya bize garanti verdi diyerek vetoyu kaldırmazsa bende bir şey bilmiyorum demektir.. Düne kadar kanlı bıçaklı oldukları, 15 Temmuzun finansörü olarak niteledikleri Suudi Arabistan ve BAE'nin kapısına kadar giden bir hükümetin bu tür konularda yapamayacağı hiç bir şey yoktur.     

  • AHMET ÖZBİR23 Mayıs 2022 09:51

    FETÖ'cü sen git FETOŞ'un yanına, TÜRK'ÜN DEVLETİ'NE, HÜKÜMETİ'ne düşman olanlar, USA'nın YALAMALARIYLA ah vah edip KÜRESEL GÜÇ TÜRKİYE'Yİ DURDURMAK NE MÜMKÜN deyip AĞLAYIN vatandeöver gereksizler...

  • AHMET ÖZBİR23 Mayıs 2022 08:52

    TÜRK'e yamuk yapan YAMULUR! Şimdi kucağımıza düştünüz mü? REİS'im bunlara asla evet dememeli, ne halleri varsa görsün deyip terörsevicilerini DARMADAĞIN etmeli.

  • KILIÇ23 Mayıs 2022 07:51

    türkiyeme hayinlik eden bedelini ödemeli .iki ülke pkk nın kalkanlıgını yapıyordu üstelik yıllardır devam eden bir türk düşmanlıkları var .rusya bunları ham etsin.ayrıca rusya ile olan işbirligimiz dahada güçlenmeli.

  • FİNANSŞÖR22 Mayıs 2022 21:14

    her ikisinide rusyanın önüne atalım.

  • Mg22 Mayıs 2022 20:59

    Biraz da zam yağmurundan bahsedin, bu yalakalığın sonu yok…

  • ALİ KODUŞ22 Mayıs 2022 22:31

    Dünyanın her yerinde  zam yağmuru var sen neyin kafasını yaşıyorsun.ülkeni beğenmiyorsan gider istediğin yerde yaşarsın.

  • Erkam 22 Mayıs 2022 20:27

    Bunlarla yapılan anlaşma suya atılan imza gibidir.Kesinlikle veto edilmeli,oyun içinde oyun var, Rusya ile arayı bozmamak lazım

  • 0122 Mayıs 2022 19:23

    Kabul etmemek lazım ben hayır diyorum referandum olsun madem ab demokrasiden demvuruyorlar hayır hayır

  • Veto22 Mayıs 2022 19:19

    "Avrupa''nın tarafsız görünmesi gereken ortak platformlarda, temiz bir sayfa imajına sahip görünen Finlandiya öncülük ediyor. Apo''ya idam kararı karşısında Avrupa''nın aldığı ortak tutumda da Finlandiya''nın yeri önemli." 1999 yenisafak

  • azılı solcu22 Mayıs 2022 18:50

    bu dost avrupalı devlet bana çok samimi ve durust geldi.verdigi guvenceye inanarak derhal natoya alınmalı ve natoya guçlu bir desek vermesi saglanmalı.her şey guzel olucak.

  • Atakan 22 Mayıs 2022 18:50

    Bunlar sözlerinde durmaz Verin teröristleri sonrasına bakarız

  • Kral 1322 Mayıs 2022 18:29

    Güvence kanun yasa kardeşim teröristleri tutukla ve Türkiye,ye teslim et

  • Nuri22 Mayıs 2022 18:26

    Hala salaga yatmayin pagan sapsallar...el kaide gibi isid gibi pkk ypg tum istihbarat prgutlerinin fahisesi olmus orgutlerini teroris kabul edeceksiniz!!