E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFinlandiya, NATO üyeliğine resmen başvuracak---

Finlandiya, NATO üyeliğine resmen başvuracak

Finlandiya, NATO üyeliğine resmen başvuracak
15 Mayıs 2022 - 13:52 borsagundem.com

Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinistö, "NATO üyeliği için resmen başvuracağız" açıklamasını yaptı. Niinisto, ayrıca ülkesinin NATO üyeliği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.

Finlandiya Devlet Başkanı Niinistö, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği sorunlar hakkında Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Niinistö, Finlandiya Başbakanı Sanan Marin ile ortak basın toplantısında konuştu. "Devlet Başkanlığı ve Hükümet Dış Politika Komitesi olarak NATO üyeliğine resmen başvuru kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Niinistö, geçen Cumartesi günü Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayıp, NATO'ya katılma planlarını iletmişti. Putin'se kararın Finlandiya-Rusya ilişkilerini zedeleyeceği uyarısında bulunmuştu.

Putin görüşmesiyle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Niinistö "Finlandiya olarak bir köşede saklanacak değiliz, sözlerimizin arkasındayız" dedi.

NATO'dan Türkiye açıklaması

 

NATO'da Türkiye şoku!

 

Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiyalı mevkidaşlarıyla görüştü

 

NATO'dan Türkiye açıklaması

 

Scholz: Finlandiya ve İsveç'le NATO daha güçlü olacak

 

Biden'dan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine destek

 

Erdoğan'dan Finlandiya açıklaması: Olumlu bir düşüncede değiliz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARA BORSA16 Mayıs 2022 01:18

     Daniamarka başbakanının ,Nato genel sekreteri olmasına karşı çıkıp üç gün sonra evet demiştik umarım özellikle, terör destekçisi  isveç için, yine böyle bir u dönüşü asla olmamalı

  • Türkoğlutúrk16 Mayıs 2022 16:55

    Olmayacağına inaniyormusun,hala

  • ALİ KODUŞ15 Mayıs 2022 23:08

    Ben rusya nın yerinde olsam atom bombasının birini ilk önce filandiya diğerinide isveç atarım.

  • serok agopyan15 Mayıs 2022 22:41

    dost ulke devlet başkanı danimarkanın turkiyeden bazı tavizler kopararak natoya girecegini tahmin ediyorum.

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 18:03

    Türkiye Nato ülkesidir. En güçlü nato ordusu içerisindedir. Türkiye tehdit altında kaldığı sürede, Avrupa kendini garantide ve Nato ile güçlü görmemelidir. Sen Nato ülkesi Türkiye için terör odaklarını Avrupanın kokaın organ mafyasını destekle, sonra Rusya saldırınca Fin İsveç hadi Türkiye asker gönder de.. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Nato ya girecek varsa, Türkiye ile görüşüp konuşmalıdır. kendini bilmez soytarı ülkelerin söylemleri Natoya girme ihtimallerini dahada zora sokmaktadır. Bizler Natoda aldığımız etkin faliyet alanı bellidir. Ukrayna-Rusya savaşında bölgesel güvenlik boğazlar, savaşın durması için barış adımları bellidir. Türkiye yi hedef gösterip, üzerine Nato içinde ittifaklar kurmak, sonuçsuz kalacaktır. Nato içinde olmayan isveç natoyu bölerek Türkiyeyi safdışı bırakacak ise, Nato ordu gücü ve etkinliği kırılacak, Üye olan nato güçleri Rusya tehdidinde isveç olsada Türkiye yi kaybedecektir.  

  • ANDRE FLO15 Mayıs 2022 16:50

    NATO'ya üye olmak isteyen ülkelerin öncelikle Türkiye ile dostluk; sanayi, teknoloji ve savunma işbirliği anlaşmaları imzalamaları sağlanmalıdır..

  • Mükremin15 Mayıs 2022 16:30

    Swap yaparsan belki randevu alırsın öyle bir dene bakalım