E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'dan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine destek---

Biden'dan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine destek

Biden'dan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine destek
13 Mayıs 2022 - 21:20 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile yaptığı görüşmede söz konusu iki ülkenin NATO üyelik sürecine destek vereceğini açıkladı

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden bugün İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede ABD, İsveç ve Finlandiya arasındaki savunma ve güvenlik iş birliğinin ele alındığına işaret edilen açıklamada, Transatlantik güvenliğinin güçlendirilmesi vurgusu yapıldığı aktarıldı.

Finlandiya ve İsveç'e destek

Açıklamada, "Başkan Biden, NATO'nun açık kapı politikasına desteğine ve Finlandiya ile İsveç'in kendi geleceklerine, dış politikalarına ve güvenlik anlaşmaları yapma hakkına desteğini dile getirdi." ifadesine yer verildi.

Görüşmede liderlerin, küresel konularda ülkeler arasındaki iş birliğini ele aldığı kaydedilen açıklamada, Ukrayna'ya desteğe devam edilmesine yönelik taahhüt verildiği vurgulandı.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girişini veto eder mi

 

Erdoğan'dan Finlandiya açıklaması: Olumlu bir düşüncede değiliz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran14 Mayıs 2022 09:49

    Seni yaşlı sapık seni!  Ortalığı karıştırmasan olmaz değil mi?  Silah tüccarlarına ve pis dolarlarını  değer katmak niyetin.  Bak evdeki hesap çarşıya uymayacak yakında!