E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFinansal istikrar pekişiyor---

Finansal istikrar pekişiyor

Finansal istikrar pekişiyor
08 Aralık 2023 - 22:28 borsagundem.com

Finansal İstikrar Komitesi toplantısında fiyat istikrarına yönelik adımlar değerlendirildi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, uluslararası rezervlerdeki güçlü artışın ve risk primindeki iyileşmenin finansal istikrarı pekiştirdiği vurgulandı

Finansal İstikrar Komitesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Başkanlığında toplandı. Toplantıda fiyat istikrarına yönelik atılan adımların etkileri değerlendirildi. Uluslararası rezervlerdeki güçlü artışın ve risk primindeki iyileşmenin finansal istikrarı pekiştirdiği vurgulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, komitenin, fiyat istikrarına yönelik atılan adımların etkilerini değerlendirdiği kaydedildi.

SEKTÖREL DÜZEYDE ATILMASI GEREKEN ADIMLAR İSTİŞARE EDİLDİ

Türkiye ve küresel ekonomik görünümün ele alındığı toplantıda, ülkenin bankacılık, sigortacılık ve sermaye piyasalarındaki güncel gelişmelerin değerlendirildiği, sektörel düzeyde atılması gereken adımların istişare edildiği belirtildi.

Büyümede başlayan yeniden dengelenme sürecinin, cari açıktaki düşüşün ve beklentilerdeki iyileşmenin makro finansal riskleri önemli ölçüde azalttığının gözlemlendiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Uluslararası rezervlerimizdeki güçlü artışın ve risk primimizdeki iyileşmenin finansal istikrarı pekiştirdiği vurgulanmıştır. Mevduat ve kredi piyasalarına ilişkin genel görünüm değerlendirilmiş olup, önümüzdeki döneme ilişkin politika çerçevesi müzakere edilmiştir. Komite, sürdürülebilir yüksek büyümenin önemli unsurlarından olan finansal istikrarın korunması amacıyla bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürecektir."

FİK Toplantısı'nda selektif kredi politikasına devam kararı

 

Bakan Mehmet Şimşek ASELSAN'ı ziyaret etti

 

Bakan Mehmet Şimşek'ten KKM açıklaması

 

EKK toplantısında 'finansal istikrar' ele alındı

 

Finansal İstikrar Kurulu'ndan 'kripto para' çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tiktak10 Aralık 2023 18:04

    Borsa atılımlarınıza düşüşle cevap veriyor, bir terslik var bu işlerde.

  • Ekonomist 10 Aralık 2023 12:05

    Ekonominizi ve finans sisteminizi,toplumun ahlaki ve inançlarına göre kurmalısiniz. Maalesef finans kesimine dayalı ahlaksiz ve doğru olmayan bir sostemi destekliyor ve tasarliyorsunuz. Bir emekçi ve vatandaş toplam gelirden eşit pay almalı, Birey turizim amaçlı seyahate, otomobile ve sosyal konutu satin alabilmesini geliri ile alabilecek seviyede ekonomik sistem dizayn edilmeli ve takip yapılmalıdır.

  • İnci kefali09 Aralık 2023 15:15

    Biz halk olarak bu iyileşmeyi neden hissetmiyoruz? Çünkü yalan, bir kez daha seçim kazanmak için, yoksa başta tepedeki dahi ülkeyi zerre kadar düşündüğü yok. Kendisini 50+1 de bir kez daha gösterdi, ama günahım kadar sevmediğim bahçeli onu. Ağzının payını verdi

  • azmi09 Aralık 2023 13:30

    Ekonomi yönetimine büyük şirketlerimizin Ceo' ları getirilmeli. Hukuk reformu ve diğer yapısal reformlar yapıldığında sorun çözülür. Bu gidişle sonumuz hüsran

  • Mucise Reis : )09 Aralık 2023 11:56

    faiz arattır vergi topla dolaylı vergi arttır dışardan ziyaretle rile sıcak para getir :D eee bilinmedık ne yaptınız ? bu model zaten NAS dan önce uygulanıyordu.. ne olacka şimdi? NAs öncesin emi dönucez? yoksa dunyanın devi çin ile mi yarışıcaz? bence bir güzel istifa edin, ekonomi bakanlığı bir  çekılsın kenara. bu ulkeye modern eğitim, modern üniversiteler, dinden ve dini baskıdan arındırılmış gerektıgınde ithal ilim bilim insanları modern silikon vadisi modelli büyük devasa arge ve urge merkezleri lazım. adam gibide zırt pırt değişmeyen kanunlarla frenlenmeyen icatlar oluşmalı... yalakalık bitmeden, halk eden hak ettiği yere gelmeden bu ülke bişe olmaz. olsaydı araplar dunya lideri olurdu