E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFilistin lideri Abbas'tan sert açıklama---

Filistin lideri Abbas'tan sert açıklama

Filistin lideri Abbas'tan sert açıklama
06 Aralık 2017 - 22:26 borsagundem.com

Donald Trump'ın açıkladığı Kudüs kararına Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas sert sözlerle tepki gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı Kudüs kararının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas da sert bir açıklama yaptı. 'Kararı reddediyoruz' diyen Abbas, "Diğer ülkelerle, dostlarımızla birlikte buna karşılık vereceğiz. Bu karara müzakereler ile karşılık vereceğiz." diye konuştu. "Bu İsrail'in mükafatlandırılmasıdır." diyen Abbas, "Uluslararası düzeyde hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır." diye konuştu.

Abbas'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Trump'ın kararı ABD'nin arabuluculuk görevini bırakmasıyla eş değerdedir.

Bu İsrail'in mükafatlandırılmasıdır. Bu aşırı örgütlere yardım edecektir. Bunlar bir dini savaş çıkarmak için bir bahane arıyorlar. Uluslararası düzeyde hiç bitmeyen savaşlara yol açacaktır.

Biz bunlar olmasın diye hep çalıştık. Kardeş dost ülkelerin liderleri ile yakın dost içinde olduk. Barışın uygulanması için işgal topraklarının boşaltılması için, bağımsız bir Filistin devleti için çalıştık.

194 no'lu karar doğrultusunda bunların yapılmasını istedik. Saat saat yeni gelişmeleri izlemekteyiz. Uygun kararları alacağız.

Çok acil toplantılar yaparak gelişmeleri çok yakından inceleyeceğiz. Kudüs de Filistin devletinin başkentidir

Diğer ülkelerle, dostlarımızla birlikte buna karşılık vereceğiz. Bu karara müzakereler ile karşılık vereceğiz.

Filistinlilerin birlik olması çok önemli. Herhangi bir bölünme gerçekleşmemesi önemli.

Bu çağrının nasıl yanıtlandığını önümüzdeki günlerde göreceğiz. 

Olağanüstü toplantı gerçekleşteiceğiz ve bunun yanı sıra Filistin'deki tüm grupların bir araya gelmesini istiyoruz. Bu grupların ortak bir duruş sergilemesini istiyoruz.

Bu kararların tüm Filistinlilerin kararı olduğunu duyurmak için bir araya gelmemiz gerekiyor.

Onlara şunu söyleyeceğiz: Kudüs, barış kentidir. Ve Harem-i Şeref ve diğer tüm tapınaklarla Filistin'in başkentidir. Hiçbir açıklama bunu değiştiremez.

Bu her santimetrekaresinde camileri ve kiliseleri ve halkıyla bu karar tanımlanmıştır. Tarihini değiştirme konusundaki her türlü karara karşı koyacağız."

ABD'NİN KUDÜS KARARINA DÜNYADAN TEPKİLER

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından dünyadan da ilk tepkiler geldi.

FRANSA: DESTEKLEMİYORUZ

Fransız Cumhurbaşkanı Macron, Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararırın ardından, karara ilk tepki gösteren AB üyesi bir ülkenin lideri oldu.

Fransız Cumhurbaşkanı, Trump'ın kararını duyurduğu açıklamanın hemen ardından bir mesaj yayınladı ve şöyle dedi: ABD'nin Kudüs ile ilgili tek yanlı kararını desteklemiyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)