E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFilistin: İsrail'in eylemleri topyekûn savaş ilanıdır---

Filistin: İsrail'in eylemleri topyekûn savaş ilanıdır

Filistin: İsrail'in eylemleri topyekûn savaş ilanıdır
20 Ekim 2022 - 07:00 borsagundem.com

Filistin yönetimi, İsrail'in Kudüs ve Batı Şeria'daki ihlallerinin savaşın ilanı olduğunu ve İsrail'in bunun sonuçlarına katlanması gerektiğini söyledi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail'in uzun zamandır işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'teki ihlallerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İsrail askerinin, Nablus kentini kuşatmasının, Mescid-i Aksa ve kentlere baskın düzenlemesinin, Filistin halkı ve yönetimine savaş ilanı ettiğini söyledi.

''Filistin halkı bu işgali kabul etmeyecek''

Rudeyne, İsrail'in söz konusu düşüncesiz ve sorumsuz politikalarının tansiyonu yükselttiğini ve halkı patlama noktasına getirdiğini vurgulayarak, "Bu politika, güvenlik ve istikrar getirmeyecek bilakis durumu tehlikeli bir hale sokacak. Filistin halkı, işgalin devam etmesini hiçbir şekilde kabul etmeyecek." ifadesini kullandı.

Rudeyne ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, halka ve çocuklara karşı ihlalleri yakından takip ettiğini ve herkesi İsrail'in izlediği bu politikanın sonuçlarına karşı uyardığını aktardı.

Yeni Filistin neslinin, İsrail işgalini sona erdirme konusunda daha kararlı ve güçlü olduğunu olduğunu belirten Rudeyne, "Bölgedeki gerilim ve çatışmalar, Filistin meselesinin, Filistin halkının ve yönetiminin onayını alacak adil bir çözüme kavuşturulmadan çözülemez." şekline konuştu.

Kudüs ve Batı Şeria'da silahlar susmuyor


İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da, son dönemde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Doğu Kudüs'teki Şuafat Mülteci Kampı'ndaki kontrol noktasında, 8 Ekim'de düzenlenen silahlı saldırıda bir İsrail polisi ölmüş, biri ağır iki polis yaralanmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, saldırının şüphelisi olduğu iddia edilen Udey Temimi'nin Şuafat Mülteci Kampı'na saklandığını savunarak, yaklaşık 150 bin Filistinlinin yaşadığı kampı ve çevre mahallelerini 5 gün boyunca kuşatma altına almıştı.

Öte yandan, İsrail ordusu geçen haftalarda da işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus ve Cenin kentlerine baskınlar yapmış, 10'dan fazla Filistinli hayatını kaybetmişti.

11 Ekim'de, Batı Şeria'nın kuzeyindeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi "Shavei Shomron" yakınlarında silahlı saldırıda bir İsrail askeri ölmüştü.

Kendilerini "Aslanların İni" şeklinde adlandıran Filistinli bir grup, yaptıkları açıklamayla saldırıyı üstlenmişti.

İsrail askerleri, 12 Ekim'de de Nablus kentini kuşatma altına almıştı. 

Yahudiler Batı Şeria'ya yerleşmek için kamp kurdu

 

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı

 

Sullivan, İsrail ve Batı Şeria'ya 'iki devletli çözüm' vurgusu yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)