E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ, Kaynak Holding'i nasıl kullandı---

FETÖ, Kaynak Holding'i nasıl kullandı

FETÖ, Kaynak Holding'i nasıl kullandı
22 Ekim 2017 - 08:39 borsagundem.com

FETÖ’nün finans kaynağı Kaynak Holding soruşturmasında 130 şüpheli için 707 sayfalık fezleke hazırlandı. Örgüt paraları şirketlere kredi vererek ve 'Şirinler' yöntemiyle yurtdışına çıkarmış...

FETÖ'nün finansör şirketi Kaynak Holding'le ilgili yürütülen 2 senelik soruşturmanın ilk etabı tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 707 sayfalık fezleke düzenlendi. Fezlekede aralarında FETÖ'nün 2 numaralı ismi firari Mustafa Özcan, Kaynak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalanan sivil imamlar Harun Biniş ve Kemal Batmaz, örgütün kasası Ali Çelik, elebaşı Fetullah Gülen'in doktoru Kudret Ünal ve yardımcısı Uzun Cevdet lakaplı Cevdet Türkyolu gibi isimlerin bulunduğu 130 kişi şüpheli oldu.

KAÇIRMAYA ÇALIŞTILAR

Nazif Karaman'ın Sabah'taki haberine göre şüphelilere 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ,Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' Terörizmin finansmanının önlenmesine muhalefet', 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamaları yöneltildi. 792 milyon lira değerindeki Kaynak Holding'in, kayyum atanmadan bir hafta önce Hollanda'da kurulan "INL Partners BV" şirketine 54 Milyon TL'ye satıldığı tespit edilirken, Holding'in, kayyum atamasından kısa süre önce hissedarlarına, daha önce hiç vermemesine rağmen 29 milyon 389 bin TL kâr payı dağıttığı fezlekede yer aldı. 1 numaralı şüpheli Mustafa Özcan'ın perde arkasında Kaynak Holding'i yönettiği vurgulanırken, Kimse Yok Mu soruşturmasında şüpheli M.D., "Özcan, elebaşını ve şura heyetini telaşa sokacak şekilde bilgiler aktarır. İstediği talimatları bu şekilde alır" ifadelerini kullandı.

SİGORTALI İŞÇİLERLE TRANSFER

FETÖ'nün Türkiye'de çok sayıda yabancı isimli şirket kurduğu, aynı şirketlerin yurtdışında da bulunduğu, amacınsa para transferini kolaylaştırmak ve para aklamak olduğu belirtildi. Yurtdışında aynı isimle açılan şirketlere, 2008'en 2013'e kadar Bank Asya vasıtasıyla 115 Milyon TL'lik kredi verildi. Türkiye'de kurulan bu kuruluşlarla yurtdışına para transferinde kullanılan bin 273 kişiden 234'ünün FETÖ'ye bağlı 228 özel eğitim kurumunda sigortalı çalışanlar olduğu tespit edildi.

'ŞİRİNLER' YÖNTEMİYLE 171 TRANSFER

Fezlekede örgüte ait şirketlerin çok iyi perdeleme yaptığı, yapılan incelemelerde bir perde önünde resmi işlemler bir de perde arkasında gizlenen işlemler yapıldığı ifade edildi. FETÖ'nün ABD'deki bir kuruluşuna, 2013-2014 arasında 147 farklı kişi tarafından 171 işlemde toplam 2 milyon 112 bin dolar transfer edildiği belirlendi. Bu 171 işlemin 150'sinin Bank Asya üzerinden yapıldığı, bu işlemin farklı kişilerce aynı hesaba 'Şirinler' yöntemi kullanılarak gerçekleştirildiği de tespit edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 22 Ekim 2017 12:08

    sayın recai. o krediler geri ödensin diye verilmiyor. kılıf hazırlanıyor.kendi adamlarına kredi veriliyor o paralar pensilvanyaya gönderiliyor.milyar dolarlar kaçırılmış yurt dışına.

  • Recai22 Ekim 2017 11:21

    Verilen krediler geri odendi ise sorun yok. Kredi vermek suc degil

  • D.demirkan 22 Ekim 2017 11:11

    BU ŞAHIS LARIN MALVARLIĞI YOKMU?.HEPSİNİ ELKOY HISIM AKRABA KİM VARSA.SAT HAZİNEYE AKTAR KOSKOCA DEVLET BUNLARIN HAKINDAN GELEMEDİ.DEMEKKİ HALÂ BUNLARI KORUYAN FETO KIRINTILARI VAR.