E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFenerbahçe'nin borcu açıklandı---

Fenerbahçe'nin borcu açıklandı

Fenerbahçe'nin borcu açıklandı
26 Ekim 2019 - 15:13 borsagundem.com

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nda, kulübün borcunun 3.6 milyar TL olduğu açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kongre üyeliğinde 25 yılını tamamlayarak Yüksek Divan Kurulu üyeliğine geçişini gerçekleştirmek üzere toplantıya katıldı.. Saat 12.50'de başlayan toplantıya Erdoğan 14.00 itibarıyla katıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı toplantıya üyeler yoğun bir katılım gösterdi.

"Bugün tarihi bir gün"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın asırlık çınar Fenerbahçe'nin çatısı altında bizlerle birlikte olmasının onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kongre üyeliğinin 25. yılını doldurdu Sayın Cumhurbaşkanımız. Divan Kurulu üyeliğine hak kazandı. Şahsım ve camiamız adına sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Çok tarihi gün yaşadı bu camia. Bugün de o tarihlerden biri. 

Fenerbahçeli, vatanını savunmak için koşar. Aynı 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi. Mustafa Kemal Paşa'nın emriyle Anadolu'ya silah taşıyan bu camiaydı. General Harrington Kupası'nı kaldırıp, düşman kuvvetlerini cephede bozguna uğratan yine Fenerbahçe'ydi. Barış Pınarı Harekatı'nın tüm kalbimizle yanında olduğumuzu tüm kalbimizle ilan etmiştik. Halkın takımı Fenerbahçe. Fenerbahçe demokrasiye inanır ve demokratik değerlere bağlıdır. Tüm kararlar demokratik süreçlerle belirlenir. Aşağı yukarı 43 bin üyeye sahip olan Fenerbahçe, Türkiye'nin en çok üyeye sahip olan kulübüdür.

Fenerbahçe, hukukun üstünlüğüne ve adalete inanır. 3 Temmuz'da yapılan hain FETÖ kumpasında dostumuz da düşmanımız da bu tavrı en iyi şekilde gördü. Başkanımız Aziz Yıldırım'ın önderliğinde camia olarak en yalnız kaldığımız dönemde mücadele ederek çıktık. Vicdanlı ve objektif, herkesin takdir ettiği gibi bu örgütün alçak teşebbüsüne boyun eğmedik. FETO'ye karşı direnme noktasında ülkemize öncü olduğumuzu düşünüyoruz. Geri dönüp baktığımızda mağduriyetimizden sportif anlamda istifade edenlerin de olduğu inkar edilemez."

Yargıtay'dan gereken kararı bekliyoruz. Geciken adalet adalet değildir ama sabırla çabalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.

-Sayın Cumhurbaşkanım ilk kez buraya geliyorsunuz. Sizi bu akşamki maça davet etmek istiyoruz. Sizi ağırlamaktan onur duyarız. Gelemezseniz de sizi her zaman ağırlamaktan onur duyacağımızı biliyorsunuz.

Kenan Evren Lisesi müjdesi

Kenan Evren Lisesi'nin kulübümüze devri bu hafta gerçekleşmiştir. Eski başkanımız Aziz Yıldırım'ın 17 yıl verdiği mücadele son buldu ve bu devir gerçekleşti. Finansal sıkıntılarımıza bir nevi yardımcı olacak. Sayın Cumhurbaşkanım bu konudaki yardımınız için size çok teşekkür ederim.

"Cumhurbaşkanımız, 82 milyon için çok değerli ama biz kulübümüz için çok daha değerli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona gelmesinin ardından ilk sözü alan Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli konuklar;  Yüksek Divan Kurulumuza hoş geldiniz, şeref verdiniz.  Sayın Cumhurbaşkanımızın kulüp üyeliğinde 25 yılını tamamlayıp Yüksek Divan Üyeliğini kazanması bizim için çok değerlidir.  Cumhurbaşkanımız, 82 milyon için çok değerli ama biz kulübümüz için çok daha değerli.  Fenerbahçe ve Türk spor tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı kulüp üyeliğinde 25 yılı tamamladı ve yüksek divan kurulu üyeliği kazandı. 

12 Cumhurbaşkanımız içerisinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şimdi de Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 6'sı Fenerbahçeli. Bu bizim için iftihardır."

Tabi ki elinizle paketle gelmediniz ama gönlünüz ve niyetiniz dolu geldiniz. Biz her gittiğiniz yerde olduğu gibi size ayrı bir koltuk ve yer ayırmak istemiştik ama siz herkesin oturduğu yerde oturmak istiyorum demişsiniz. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim size.

"O 1 oyu bulamıyorum"

Sayın Cumhurbaşkanım, 21 senedir çözemediğim sıkıntı var, bunu çözmek istiyorum. 1998'de bir kongre oldu ve Aziz Yıldırım rakibimdi, 1 farkla kazandı. 1500 üye 1 oya sahip çıktı, Aziz Yıldırım'a tepki ve katkı verdiler. O oyu bulamıyorum, belki sizindir. Merak ettim

“Borçlarımız 612 milyon Euro’dan, 568 milyon Euro’ya indi”

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, “Döviz cinsinden borç ve yükümlülükler 612 milyon Euro’dan 568 milyon Euro’ya indi” diye konuştu.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda sarı-lacivertlilerin Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam kulübün mali durumları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son 6 ayla ilgili raporlar hakkında konuşan Karaçam, “30 Haziran 2019 tarihi itibariyle mali tabloları aktarmak istiyorum. Varlıklarımızda çok büyük bir değişiklik yok. Sadece bu bölümde borç ve hükümlülükleri sundum. Borçlarımızın büyük bir kısmı döviz cinsinden. Sadece Türk Lirası olarak belirttiğimizde pek önem ifade etmiyor. Geçen sene mayıs sonunda 3.2 milyar civarında olan toplam borçlarımız 3.7’ye geliyor Türk Lirası bazında. Döviz cinsinden ise borç ve yükümlülükler 612 milyon Euro’dan 568 milyon Euro’ya indi” dedi.

“Bankalar Birliği ile alakalı görüşmeler sürüyor”

Bankalar Birliği hakkında konuşan Karaçam, “Biz Fenerbahçe olarak Bankalar Birliği ile anlaşmaya giremedik. Bununla ilgili perşembe akşamı başkanımız saat 20.30’da camiaya sesleniş programında açıklayacak. Bankalar birliği tarafından bize sunulan modelin ne kadarı yeni yapılanma, ne kadarı borç tasfiyesi biz bunlarla ilgili bir görüş oluşturmadık. Anlaşmaya göre plana girdiğimiz takdirde bunun kulübümüz için bir çözüm olması gerektiğini hedefliyoruz. Toplantılarımız devam ediyoruz. Bu şekilde inşallah onlarla olumlu bir noktaya geleceğiz ve yeniden yapılandırmaya çevireceğiz konuyu. Bunu sonuçlandırdığımız zaman camiamızın katkılarıyla bu büyük yükü yürütülebilir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

"Genel sekreterlik görevini onurla devraldım"

8 Ekim'de yapılan yönetim kurulu toplantısında genel sekreterlik görevine getirildiğini söyleyen Burak Kızılhan, "8 Ekim'deki yapılan toplantı sonrasında bazı kararlar alındı. Yapılan planla Sevil Zeynep Becan'ın görevini onurla devraldım. Kulübümüzün en değerli makamlarından biri olan genel sekreterliğine seçilmek beni için onurdur. Sayın Cumhurbaşkanımız 25 yılını doldurarak, Yüksek Divan Kurulu üyesi olmuştur. Kendileri birazdan bu salonda bizi şereflendireceklerdir. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum. Öncelikle Barış Pınarı Harekatı'na değinmek istiyorum. Harekatta şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Allah, devletimize, askerimize güç kuvvet versin" diye konuştu. 

Fenerbahçe'nin borcu: 3.6 milyar TL

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün borcunun son 6 ayda 612 milyon Euro'dan 568 milyon Euro'ya (3.6 milyar TL) indiği açıklandı.

Buse Naz Çakıroğlu: “İnşallah altın madalya ile karşınızda olacağım”

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda ikinci olan Fenerbahçe ve mili takım sporcusu Buse Naz Çakıroğlu, “Önümüzde olimpiyatlar var ve zorlu bir yol. Hep birlikte bunların üstesinden geleceğiz. İnşallah altın madalya ile karşınızda olacağım” dedi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda ikincilik elde eden Fenerbahçe ve milli takımın başarılı sporcusu Buse Naz Çakıroğlu, kürsüye davet edildi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, başarılı sporcuyu tebrik ederken, Çakıroğlu da kısa bir konuşma yaptı. İlk defa divan kurulunda bulunduğunu belirten Buse Çakıroğlu, “Bu sene çok büyük başarılar elde ettim. Bunu da bu bayrak altında başardım. Bu sene iki Avrupa şampiyonluğum ve dünya ikinciliğim var. Fenerbahçe’yle ömür boyu gönül bağım devam edecek. Önümüzde olimpiyatlar var ve zorlu bir yol. Hep birlikte bunların üstesinden geleceğiz. İnşallah altın madalya ile karşınızda olacağım” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 88,30
En Yüksek: 91,00
En Düşük: 86,85
Değişim -0,23 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,37
İşlem Hacmi 221.957.305
Toplam Adet: 2.506.849
Ağırlıklı Ort.: 88,55
ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçek 27 Ekim 2019 09:06

    Rezalet transferlerin sonucu Jübilesi yaklaşmış ienerjisi tükenmiş oyunculara büyük bonservis ve futbolcu ücreti verme ve dobra sahada biraz gezinip beleşe çekip gitmeler Avrupa kulüplerinin hurdalarını Fenerbahçe üzerinden büyük paralara dönüştürmesi harika. Yüz defa dedik 25 yaş üstü futbolcu transfer etmeyin anlamadılar

  • Tekno papaz 26 Ekim 2019 19:22

    Dernek; spor kulübüne olan borcunu ödesin o zaman kulüp borcu çok aşağı inecek. Dernekler sportif aşlerin büyük ortağı olduğu sürece ve imtiyazlı hisselere sahip olduğu sürece bu sportifler her zaman sürünecektir.

  • Emrah26 Ekim 2019 20:37

    Aynen katılıyorum yazdıklarınıza ve dahası dernek olduğu için büyük yatırımcı gelmez ve akılcı çözümler üretilmediği sürece borç sarmalı içinde kıvranır durur paralı başkanda kurtaramaz.

  • Emrah26 Ekim 2019 18:21

    Kenan Evren lisesi arazisine avm yapılmalı büyük arazi büyük kompleks olur avm, 5 yıldızlı otel ve akıllı iş merkezi plaza yapılabilir fenerbahçe ciddi gelir sahibi olur doğru proje yaparlarsa. Sonuçta arazi sahibi yapacağı projeyle ciddi mülk sahibi olur arazinin yeri çok değerli.

  • Kaçan Grup26 Ekim 2019 17:24

    En çok Galatasaray’a katkı sağladı. Galatasaray’ın Fenerbahçe stadında kupayı alması Tayyip Erdoğan’ın talimatı sayesinde mümkün oldu. Ben bunu unutmam, bence bunun için üyelikten ihraç edilmesi gerekir.

  • Fakir26 Ekim 2019 16:41

    Nedir bu futbolcu seviciligi, adamlar milyon dolar alıp barlarda meyhanelerde gezip gününü gün ediyor ,bizim asgari ücretli ise çocuğunun süt parasını mac biletine veriyor formasına verip kulüplere destek oluyor sırf o futbolcular daha iyi yesin diye. Akıl noksanlari

  • Tam komedi26 Ekim 2019 15:47

    Ben cumhurbaşkanı olsam ne kadar üyeliğim varsa hepsini iptal ederdim ! Stat yaptırmaz  fabrika kurardım , rezidans değil büyük çiftlikler kurardım , saray yaptırmaz memurlara ve yoksullara ücretsiz lojman yaptırırdım . Bütün bankanlıkları kapatır yerine o konunun uzmanlarından oluşan bağımsız kurullar  kurardım . Her köyü bir anonim şirket haline getirir üretimi geliştirmek için çabalar , yaylalara çivi çaktırmaz , yemiş ormanları oluşturur  , ithal ettiğimiz ne varsa üretmek için halkıma destek olurdum ! Devlet ve millet ortaklığı sistemi ile işsiz bir kimse bırakmazdım !!! 

  • Komik değil26 Ekim 2019 19:00

    Çiftliğin kendisinde yaşayıp çiftlik kurardım deme. Kek beleş çay beleş. Git insan gibi ye otur dua at. Komediymiş.

  • Nihat26 Ekim 2019 15:43

    Demek istiyor ki Fenerbahçeyi bana satarsanız borcunu da öderim.  Bu efendi adam pozlarına boşuna yatmıyor.  

  • Tam komedi26 Ekim 2019 15:34

    Bankaların , finansal şirketlerin , spor klüplerinin borsada ne işi var ? Borsada olması gereken şirket üretim yapanlar olması GEREKLİ !!!! Ülkenin her yeri sorunlu olduğu gibi finansal piyasalarıda sorunlu ! Borsaya giren şirket nasıl batar ?  Bankaya verilen devlet güvencesi borsada da olması gerekir !!! 

  • DOĞRU26 Ekim 2019 15:25

    bu millet klüplerin borcunu öder ,futbolcular ,teknik direktörler ortada bir başarı yokken milyon dolarlar almaya devam etsin ,benim gariban halkımda bunların peşinden gitsin...