E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe:2 - Lokomotiv Moskova:0---

Fenerbahçe:2 - Lokomotiv Moskova:0

Fenerbahçe:2 - Lokomotiv Moskova:0
16 Şubat 2016 - 19:00 borsagundem.com

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı ağırladı. Maça çok hızlı başlayan Sarı-Lacivertliler, yakaladığı sayısız gol pozisyonlarından birinde 18'de Josef de Souza ile öne geçti. 

İlk yarının bu skorla geçildiği mücadelede ikinci yarıda da oyunun tek hakimi Fenerbahçe'ydi. 72'de bir kez daha sahne alan maçın yıldızı Josef de Souza durumu 2-0'a getirdi. 

Maç boyunca rakibine oyunun hiçbir alanında nefes dahi aldırmayan Sarı-Lacivertliler, 2-0'lık skorla sahadan galip ayrılarak rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı.

FENERBAHÇE: 2 - LOKOMOTIV MOSKOVA: 0

STAT: Ülker
HAKEMLER: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Stefan Hallberg (İsveç)

FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza (Dk. 84 Kadlec), Nani, Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 78 Alper Potuk), Van Persie (Dk. 77 Fernandao)
LOKOMOTIV MOSKOVA: Guilherme, Yanbaev, Pejcinovic, Durica, Denisov, N'Dinga, Tarasov, Samedov, Fernandes, Kasaev (Dk. 62 Maicon (Dk. 76 Mikhalik)), Skuletic (Dk. 80 Miranchuk)

GOLLER: Dk. 18 ve 72 De Souza (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 45+1 Tarasov, Dk. 86 Mikhalik (Lokomotiv Moskova), Dk. 90+1 Kadlec (Fenerbahçe)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
12. dakikada Volkan'ın sol çaprazdan pasında altıpasta topla buluşan Van Persie'nin ayak koyduğu meşin yuvarlağı, kaleci Guilherme son anda kornere çeldi.
18. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ çaprazdan ortasında altıpasın önünde iyi yükselen De Souza, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 1-0
28. dakikada Fenerbahçe yine sağdan etkili bir şekilde geldi. Gökhan Gönül'ün ortasında ön direkte topla buluşan Van Persie'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
43. dakikada Volkan Şen'in uzak mesafeden şutunda, kaleci Guilherme meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
47. dakikada Skuletic'in sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Fabiano'nun tokatladığı meşin yuvarlağı daha sonra savunma uzaklaştırdı.
58. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında ön direkte topla buluşan Van Persie'nin ayak koyduğu meşin yuvarlak, az farkla yandan auta gitti.
63. dakikada Nani'nin sağdan kullandığı korner atışında, kafalardan seken topu sol çaprazda önünde bulan Caner, meşin yuvarlağa sert vurdu. Kaleci Guilherme, topu uzaklaştırdı.
68. dakikada Denisov'un sol çaprazdan ortasında ceza alanında topla buluşan Samedov'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
72. dakikada Fenerbahçe, farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan Caner Erkin'in ceza alanına güzel ortasında arka direkte topla buluşan De Souza, meşin yuvarlağı kaleci Guilherme'nin bacaklarının arasında filelere gönderdi: 2-0
90+4. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanında Caner Erkin, topu kafayla altıpastaki Fernandao'ya bıraktı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda, kaleci Guilherme'nin tokatladığı meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu sağ çaprazda kontrol eden Gökhan Gönül'ün yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova karşısında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Portekizli teknik adam Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yla yaptıkları maçın ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

Kalede, Avrupa'da Fabiano Ribeiro'yu tercih eden Pereria, bu uygulamasına Rus ekibi karşısında da devam ederek Volkan Demirel'i yedek bıraktı. Kasımpaşa maçında sarı kart cezaları nedeniyle forma giyemeyen Mehmet Topal ve Josef de Souza formayı alırken, Michal Kadlec yedekler arasında bekledi. Kasımpaşa karşısında takımının ilk golünü atan Diego Ribas da cezası nedeniyle oynayamadı. Pereira sol bekte de değişikliğe giderek Hasan Ali Kaldırım'ı yanında oturtup, Caner Erkin'e ilk 11'de şans verdi.

Fenerbahçe'nin zorlu maçta kalesini Fabiano korurken, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves ve Caner Erkin'den oluştu. Orta sahanın ortasında Mehmet Topal, De Souza ve Ozan Tufan görev alırken, kanatlarda Volkan Şen ve Luis Nani oynadı. Sarı-lacivertlilerde ileri uçta ise Robin van Persie görev aldı. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec, Alper Potuk, Uygar Mert Zeybek ve Fernandao görev bekledi.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK
Fenerbahçe, 4 futbolcusundan yoksun olarak Lokomotiv Moskova karşısına çıktı. Sarı-lacivertlilerin Avrupa Ligi'nde en son oynadığı Celtic maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan Diego, Lokomotiv Moskova karşısında oynayamadı. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba, Raul Meireles ve Lazar Markovic de kadroda yer almadı.

İÇ SAHADA 100. MAÇ
Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova karşısında Avrupa kupalarında iç sahada 100. maçına çıktı. 1959 yılında mücadele etmeye başladığı Avrupa kupalarında bugüne dek seyircisi önünde 99 maça çıkan sarı-lacivertliler, Rus ekibi karşısında "dalya" dedi. Sarı-lacivertliler, evinde bu maça kadar çıktığı 99 maçta 47 galibiyet, 21 beraberlik ve 31 yenilgi aldı.

TARAFTARLAR İSTİKLAL MARŞI'NI OKUDU
Fenerbahçeli taraftarlar, maç başlamadan önce İstiklal Marşı'nı okudu. Başlama vuruşundan kısa bir süre önce Okul Açık Tribünü'ndeki sarı-lacivertli taraftarlar, İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. Diğer tribünler de İstiklal Marşı'na eşlik ederken, futbolcular sahadaki pozisyonlarını aldı. Öte yandan tribünlerin tamamına yakını dolarken, taraftarlar sarı-lacivertli takıma tezahüratlarla destek verdi. Rus takımının 50 kişiye yakın taraftarı ise maçı kendilerine ayrılan konuk takım tribününden takip etti. İki takım taraftarları arasındaki bölüme polis ve özel güvenlik güçleri iki sıra halinde oturdu.

LOKOMOTIV MOSKOVA 68 GÜN SONRA RESMİ MAÇA ÇIKTI
Fenerbahçe'nin rakibi Lokomotiv Moskova, 68 gün sonra resmi bir maça çıktı. Rusya'daki hava şartları nedeniyle sert geçen kış aylarında lig oynanmazken, Lokomotiv Moskova son resmi maçını UEFA Avrupa Ligi'nde Skenderbeu'ya karşı 10 Aralık 2015'te yapmıştı. Rus ekibinde teknik direktör Igor Cherevchenko, son oynadıkları resmi maça göre kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Cherevchenko, bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen Portekizli oyuncusu Manuel Fernandes'i ilk 11'de sahaya sürdü. En önemli gol ayağı Oumar Niasse'yi Everton'a satan Lokomotiv Moskova'da, cezalı Hırvat savunmacı Vedran Corluka forma giyemedi.

AVANTAJ KANARYA'NIN
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 2-0 yenerek rövanş müsabakası öncesi önemli bir avantaj elde etti. Ülker Stadı'nda oynanan maça Fenerbahçe çok hızlı başladı. Kanatları kullanarak rakibini baskı altına alan Fenerbahçe, 18. dakikada Josef de Souza'nın kafa golüyle öne geçti ve soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Taraftarının da desteğini arkasına alan ve çok fazla pozisyona giren Fenerbahçe'de, yine De Souza sahneye çıktı. Brezilyalı futbolcunun 72. dakikadaki golüyle skoru 2-0'a getiren sarı-lacivertliler, farkı daha da açacak pozisyonları değerlendiremedi ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmanın rövanşı, 25 Şubat Perşembe günü Rusya'nın başkenti Moskova'da oynanacak. Fenerbahçe bu mücadeleyi iki farktan az bir skorla kaybetmesi durumunda bile turu geçen taraf olacak.

JOSEF DE SOUZA'NIN GECESİ
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, attığı 2 golle maça damgasını vurdu. Bu sezonki 9. Avrupa kupası maçını oynayan Brezilyalı oyuncu, bu kulvarda daha önceki karşılaşmalarda golle buluşamamıştı. Maçın 18. ve 72. dakikasında sahneye çıkan De Souza, takımına avantajı getiren golleri kaydetti. Ön liberoda oynayan De Souza'nın, iki golünü de rakip ceza alanına girip altıpasın içinden atması dikkati çekti. Toplamda 30. resmi maçına çıkan Brezilyalı orta sahanın, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da birer golü bulunuyor.

VAN PERSIE'NİN ÇIKMASI TARAFTARI MUTLU ETMEDİ
Oldukça istekli gözükmesine rağmen girdiği pozisyonları değerlendirmeyen Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin oyundan alınması, sarı-lacivertli taraftarları mutlu etmedi. Maçın 77. dakikasında yerini Jose Fernandao'ya bırakan Van Persie'nin oyundan alınmasına taraftarlar ıslıklarla tepki gösterdi. Kenara gelirken lehine tezahüratlar yapılan Van Persie, yedek kulübesine uğramadan doğrudan soyunma odasına gitti.

100. MAÇTA GALİBİYET
Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 100. iç saha maçından mutlu ayrıldı. Lokomotiv Moskova karşısında 100. iç saha maçını oynayan sarı-lacivertliler, aldığı 2-0'lık skorla evindeki galibiyet sayısını 48'e çıkardı. Fenerbahçe'nin ayrıca, iç sahada 21 beraberlik ve 31 yenilgisi bulunuyor. Öte yandan Fenerbahçe'nin, Avrupa kupalarındaki yenilmezlik serisi 6 maça çıktı. Bu maçlarda üçer galibiyet ve beraberlik alan sarı-lacivertliler, en son Norveç ekibi Molde'ye 3-1'lik skorla kaybetmişti.

GÖKHAN GÖNÜL'DEN ETKİLİ PERFORMANS
Fenerbahçe'nin milli sağ beki Gökhan Gönül, gösterdiği performansla takımının galibiyetinde başrol oynadı. Lokomotiv Moskova maçında De Souza'nın attığı ilk golün asistini yapan Gökhan, rakibe yaptığı pres, kazandığı toplar ve hücuma çıkışlarıyla beğeni topladı. Gökhan, taraftarların da büyük desteğini aldı. Taraftarlar, maçın belli bölümlerinde Gökhan'ın adını bağırarak tezahüratlarda bulundu. Gökhan da formasındaki Fenerbahçe armasını öperek taraftarlara karşılık verdi. Gökhan maçtan sonra da sahada tek başına kalmasına rağmen kendisini çağıran tribünleri tek tek dolaştı. Bu sezon Avrupa'daki 6. maçına çıkan Gökhan, 5 kez forma giydiği grup maçlarında 2 defa UEFA tarafından haftanın en iyi ilk 11'ine seçilmişti.

TARAFTAR HİÇ SUSMADI
Fenerbahçeli taraftarlar maç boyunca hiç susmayıp tezahüratlarda bulunarak takımlarına büyük destek verdi. Yapılan tezahüratlarla takıma moral veren taraftarlar, rakibin ataklarında ise ıslıklarla gürültü çıkardı. Taraftarlar maçın sonunda da alınan galibiyeti coşkuyla kutladı.

FENERBAHÇE'DEN RUSLAR'A İSTANBUL'DA GEÇİT YOK
Fenerbahçe, Rus takımlarıyla oynadığı 3. iç saha maçını da kaybetmedi. Daha önce İstanbul'da CSKA Moskova'yı yenen, Spartak Moskova'yla berabere kalan sarı-lacivertliler, bir diğer Moskova ekibini eli boş gönderdi. Rus ekiplerine karşı 5. maçına çıkan Fenerbahçe, 2. galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertlilerin Ruslara karşı 2 galibiyetin yanı sıra 2 beraberliği ve bir yenilgisi bulunuyor.

LOKOMOTIV MOSKOVA'DA TARASOV CEZALI
Lokomotiv Moskova'nın orta saha oyuncusu Dmitri Tarasov, rövanş maçı öncesi cezalı duruma düştü. Fenerbahçe karşısında bu sezon Avrupa Ligi'nde 3. kez sarı kartla cezalandırılan Rus futbolcu, rövanş maçında oynayamayacak.

TÜRK GAZETECİLERİN RUSYA GÖREVİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI
Türkiye Spor Yazarları Derneği, gelecek hafta oynanacak rövanş maçını takip edecek Türk gazetecilerin Rusya'ya girişlerinde engel çıkmaması için Rus kulübünün ve Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu'nun yetkilileriyle toplantı yaptı. Maçın devre arasında yapılan ve Fenerbahçe Kulübü'nden de yetkilinin katıldığı toplantıda, Türk gazetecilerin rahat vize alması ve pasaport kontrolünde sıkıntı yaşanmaması için birtakım görüşmelerde bulunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)