E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe: 2 - MKE Ankaragücü: 1---

Fenerbahçe: 2 - MKE Ankaragücü: 1

Fenerbahçe: 2 - MKE Ankaragücü: 1
15 Nisan 2023 - 20:23 borsagundem.com

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasında evinde MKE Ankaragücü'nü ağırladı. Sarı lacivertliler zirve yarışında kritik önemdeki karşılaşmayı 90+6'da gelen golle 2-1 kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü karşı karşıya geldi. Kadıköy'deki karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı. 

MKE Ankaragücü 81. dakikada Ali Sowe'la 1-0 öne geçti. Sarı-lacivertliler 87. dakikada Valencia'nın penaltıdan attığı golle skora denge getirdi. Muhteşem geri dönüşte Fenerbahçe'ye galibiyeti ve 3 puanı getiren golü ise 90+6. dakikada Crespo kaydetti.

Fenerbahçe puanını 60 yaparak zirveyi 6 puan geriden takibini sürdürdü. Ankaragücü ise 28 puanda kaldı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Atilla Karaoğlan düdük çaldı.

Fenerbahçe, 30. haftada Başakşehir'e konuk olacak. MKE Ankaragücü ise sahasında Giresunspor ile karşılaşacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Atilla Karaoğlan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Fenerbahçe başlıyor.

5. dakika Arda Güler'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Kevin Malcuit topu uzaklaştırmayı başarıyor.

9. dakika Fenerbahçe Samet Akaydin ile gole yaklaşıyor. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Arda Güler'in ceza alanına gönderdiği ortasında Samet Akaydin'ın kafa vurşunu Stelios Kitsiou direk dibinde müdahale ederek topu çizgiden çıkarıp uzaklaştırıyor.

13. dakika Ezgjan Alioski'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Taylan Antalyalı topu uzaklaştırıyor.

19. dakika Enner Valencia'nın sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında top doğrudan dışarı gidiyor.

23. dakika Attila Szalai'nin savunmadan gönderdiği uzun pasa hareketlenen Enner Valencia için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

29. dakika Emre Kılınç'ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye gönderdiği yerden şutunda top kaleci İrfan Can Eğribayat'ta kalıyor.

33. dakika Taylan Antalyalı'nın savunmadan gönderdiği uzun pasa hareketlenen Ghayas Zahid için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

35. dakika Matej Hanousek'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında İsmail Yüksek ön direkte topu uzaklaştırıyor.

41. dakika Fenerbahçe Attila Szalai ile gole yaklaşıyor. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Arda Güler'in ceza alanına gönderdiği ortasında Attila Szalai'nin kafa vuruşu üst dirteğe çarparak sahaya geri dönüyor.

44. dakika Fenerbahçe Arda Güler ile gole yaklaşıyor. Ceza sahası yayında topla buluşan Arda Güler rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Arda Güler'in sol ayağı ile yerden vuruşunda kaleci Gökhan Akkan karşı karşıya pozisyonda topu çelmeyi başarıyor.

45. dakika Fenerbahçe Samet Akaydin ile gole yaklaşıyor. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Arda Güler'in ceza alanına gönderdiği ortasında Samet Akaydin'ın kafa vuruşunda top üst direkten dönüyor.

45+2. dakika Hakem Atilla Karaoğlan ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlik ile sona eriyor.

46. dakika Hakem Atilla Karaoğlan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya konuk ekip MKE Ankaragücü başlıyor.

49. dakika Arda Güler'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Nihad Mujakic ön direkte kafa vuruşuyla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

52. dakika Fenerbahçe Enner Valencia ile gole yaklaşıyor. Miha Zajc'ın ceza sahasına gönderdiği ortasında arka direkte Attila Szalai'nin kafa ile indirdiği topta Enner Valencia arka direkte bomboş yaptığı şık rövaşata vuruşunda top kalenin üstünden auta gidiyor.

55. dakika MKE Ankaragücü Lamine Diack ile gole çok yaklaşıyor. Emre Kılınç'ın pasında Lamine Diack altıpasta topu kontrol ederek yaptığı plase vuruşta kaleci İrfan Can Eğribayat son anda tuttuğu köşeden topu ayakları ile kornere çelmeyi başarıyor.

59. dakika Enner Valencia'nın ceza sahası sol çaprazdan kaleye gönderdiği yerden şutunda savunmaya çarpıp yön değiştiren topu kaleci Gökhan Akkan kapattığı köşeden kornere çeliyor.

62. dakika Lamine Diack'ın ara pasında topla buluşan Ali Sowe'un ceza sahası sol çaprazdan kaleye gönderdiği şut Samet Akaydin'ın müdahalesi ile kornere gidiyor.

66. dakika MKE Ankaragücü Ali Sowe ile gole yaklaşıyor. Ali Sowe'un sakatlığı nedeniyle oyun kısa bir süre duruyor.

71. dakika Ezgjan Alioski'nin ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye gönerdiği yerden şutu takım arkadaşı Joao Pedro'dan dönüyor.

75. dakika Stelios Kitsiou'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Attila Szalai ön direkte kafa vuruşuyla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

78. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan İrfan Can Kahveci'nin ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Enner Valencia'nın kafa vuruşu kaleci Gökhan Akkan'da kalıyor.

81. dakika GOOOLL! MKE Ankaragücü Ali Sowe'un attığı gol ile 1-0 öne geçiyor. Kendi ceza shası yayından kaptığı topla birl,ikte ilerleyen Lamine Diack ile MKE Ankaragücü kontra atağında Fenerbahçe savunmasını az adamla yakalıyor. Lamine Diack sağ kaanttan savunma arkaasına koşu yapan Ali Sowe'a gönderdiği ara pasında Ali Sowe kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Ali Sowe'un vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat topu çelse de topu iyi takip eden Ali Sowe boş kaleye topu ağlara gönderiyor.

84. dakika Fenerbahçe penaltı kazanıyor. Ceza sahası içinde Matej Hanousek ile İrfan Can Kahveci arasında geçen ikili mücadele sırasında Matej Hanousek'in müdahalesi nedeniyle Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösteriyor.

87. dakika GOOOLL! Fenerbahçe Enner Valencia'nın penaltıdan attığı gol ile karşılaşmada 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

89. dakika Fenerbahçe Ezgjan Alioski ile gole yaklaşıyor. Willian Arao'nun sağ çaprazdan gönderdiği ortasında arka direkte İrfan Can Kahveci'nin kafayla indirdiği topta Ezgjan Alioski'nin ceza sahası sol çaprazdan gelişine yarım vole vuruşu az farkla yandan dışarı gidiyor.

90. dakika Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 10 dakika ilave ediliyor.

90+4. dakika Dönen topta Ezgjan Alioski'nin ceza sahası dışından sol ayağıyla kaleye gönderdiği sert şutunda top kalenin üstünden auta gidiyor.

90+6. dakika GOOOLL! Fenerbahçe Miguel Crespo'nun attığı gol ile 2-1 öne geçiyor. İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası sol çizgiden çevirdiği topta Miguel Crespo gelişine sağ ayağıyla yerden plase vuruşu ndrej Djokanovic'ten dönüyor. Dönen topu tekrar önünde bulan Miguel Crespo'nun yerden vuruşunda top sağ köşeden ağlarla buluşuyor.

90+10. dakika Hakem Atilla Karaoğlan'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Fenerbahçe, kendi sahasında MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ediyor. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde puanını 58'e yükseltirken, MKE Ankaragücü ise 29 puanda kalıyor.

İŞTE İLK 11’LER

Fenerbahçe XI: İrfan Can Eğribayat, Alioski, Szalai, Samet, Osayi, İsmail, Zajc, Rossi, Arda, Valencia, Pedro

MKE Ankaragücü XI: Gökhan, Hasan Ali, Mujakic, Radakovic, Fıratcan, Diack, Taylan, Milson, Zahid, Emre, Ali Sowe

MAÇTAN NOTLAR

Kadıköy'de "istifa" sesleri
Bu sonuçla lider Galatasaray'ın kazandığı haftayı kayıpsız geçmeyi başaran sarı-lacivertliler, 6 puan farkla takibini sürdürdü. Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-lacivertli yönetimi istifaya davet etti. MKE Ankaragücü'nün golünün ardından tezahüratlarla önce oyunculara tepki gösteren taraftarlar, ardından ise "yönetim istifa" şeklinde slogan attı.

Hakeme yoğun tepki
Fenerbahçeli taraftarlar, maçın hakemi Atilla Karaoğlan'a tepki gösterdi. Maç boyunca hakem kararlarına tepki veren sarı-lacivertliler, özellikle ilk yarının son bölümünde hakem aleyhine tezahüratlarda bulundu.

Arda, göz doldurdu
Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler, performansıyla alkış topladı. Özellikle ilk yarıda sergilediği performansla dikkati çeken 18 yaşındaki oyuncu, bir pozisyonda aynı anda 3 rakip oyuncuyu geçerek beğeni topladı. Arda, 78. dakikada yerini İrfan Can Kahveci'ye bıraktı.

Valencia, gollerine devam etti
Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Enner Valencia, gollerini sürdürdü. Üst üste 6 maçta gol bulmayı başaran tecrübeli santrfor, son oynanan Fatih Karagümrük müsabakasında ise rakip fileleri havalandıramamıştı. Bir haftalık aranın ardından MKE Ankaragücü ağlarını penaltıdan sarsan Valencia, ligdeki 27. golüne ulaştı.

Crespo, galibiyeti getirdi
Fenerbahçe'nin Portekizli orta sahası Miguel Crespo, takımına galibiyeti getirdi. Müsabakanın 78. dakikasında Miha Zajc'ın yerine oyuna giren Crespo, 90+6. dakikada galibiyet golünü attı. Ligde son olarak 9 Ekim 2022'de gol atan Crespo, 6 ay aranın ardından skor üreterek takımına 3 puan kazandırdı. Crespo, bu sezon 3. golünü kaydetti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 86,00
En Yüksek: 88,20
En Düşük: 85,95
Değişim -1,15 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,20
İşlem Hacmi 73.815.444
Toplam Adet: 848.795
Ağırlıklı Ort.: 87,01
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uyduruk17 Nisan 2023 08:45

    uyduruk işler...  aslında Borsa da hissesi olan tün takımların borsadan çıkarılması lazım. Baksana ne yatırım, ne bilanço ne bilmem ne etki etmiyor. mesela irfan can ve atilla karaoğlan hoop hisse yükselir, yarın da tersi bir kararlar hoop hisse düşer. Neyse zarar edenler varsa bir nebze de olsa kar alırlar:) (6) 

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ16 Nisan 2023 15:15

    Zaten maçı izler iken maçın sonuna doğru bu maçı hakem FB verecek dedim o da oldu.yazık değil mi.Ankaragücünü kurban ettiler.Böyle penaltı hiç olur mu hiç olmaz isen insan bir bara falan gider.

  • Kamil 16 Nisan 2023 19:38

    Git savcılığa ver madem bu kadar eminsen. Böyle penaltılar zaten her yerde veriliyor. Sligi de bile kaç kere verdiler a....

  • ALİ KODUŞ16 Nisan 2023 15:14

    Hakem son dakikada maçı fb ne yapıp yapıp verdi.irfan can da güzel yaptı numarasını yazık böyle mi TÜRK futbolu ilerleyecek.

  • amanin amanin16 Nisan 2023 15:09

    Yıllarrrr önce maçları izlemeyi bıraktım kafam rahat. Senaryosu hazır oyun izleyeceksem maça gideceğime tiyatroya giderim.

  • Ali Yılmaz16 Nisan 2023 09:50

    Ağlama Fener! Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar uydurma penaltı verilmez. Resmen Ankaragücü’nü kurban ettiler. Haram olsun, zıkım olsun.

  • Kamil 16 Nisan 2023 19:37

    Çok uzağa gitme ve GS ye verilenlere bak görürsün. Sizjn meşhur Fetocu Arif vardı, değmeden iki kilometre uzağa atlayan adam🤣🤣

  • Yazıktır 16 Nisan 2023 05:24

    Böyle mi sampiyon olunuyor aglayacaksanız oynamayalım alınn kupayı yeterki futbola olan sevdamızı bitirmeyin