E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizFED'in beklemede kalması BİST için pozitif---

FED'in beklemede kalması BİST için pozitif

FED'in beklemede kalması BİST için pozitif
02 Şubat 2017 - 09:36 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin FED açıklamalarına sabah açılışta hafif yükseliş yönünde tepki vermesi bekleniyor

DÜN NE OLDU? 

BIST 100 ENDEKSİ DÖVİZDEKİ DALGALANMANIN DÜŞMESİNDEN POZİTİF ETKİLENMEYE DEVAM ETTİ… 

TCMB’nin kararları ile birlikte faizlerde yükseliş/TL maliyetinde artış sonucunda döviz sepetinde dalgalanmanın düşmesi BIST hisse piyasasını desteklemeye devam etmekte. Dün de faiz artırımı beklenmeyen FED toplantısı öncesinde BIST 100 Endeksi yükseliş trendini koruyarak günü %0,6 yükselişle 86,848 seviyesinden tamamladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

FED’İN BEKLEMEDE KALMASI BIST İÇİN POZİTİF… 

FED dün TSİ 22:00’da açıklanan faiz toplantısı kararlarında ekonomide genel iyileşmeyi vurgularken beklenti anketlerindeki iyileşmenin ekonomik verilerde yansımasına göre karar vereceğine işaret etti. Dolayısıyla 2017’de 3 faiz artırımı (75 baz puan) bekleyen FED için Mart ayı toplantısı daha önemli olacak. FED’in fazla agresif görünmemesi ABD Doları’nda kısmen global zayıflamaya sebep olurken TL’ye karşı da hafif değer kaybetti. Mevcut durumda BIST 100 Endeksi’nin FED açıklamalarına sabah açılışta hafif yükseliş yönünde tepki vermesini beklemekteyiz.  

ŞİRKET HABERLERİ

TOASO…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2016 yılı 4. Çeyrek dönemde geçen yıla kıyasla %9 artışla beklentilerin üzerinde olarak 281 milyon TL net kar (beklenti 263 milyon TL)  açıkladı. Şirketin 2016 yılı toplam net karı ise, %17 artışla 970 milyon TL olarak gerçekleşti. FAVÖK ise, 2016 yılı 4. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %75 artışla beklentilerin üzerinde olarak 442 milyon TL (beklenti 395 milyon TL)  olarak açıklandı. 2016 yılı toplam FAVÖK ise, %28 artışla 1,367 milyon TL oldu. (KAP)

TSKB…Nötr… Şirket, 2016 yılı 4. Çeyrek dönemde geçen yıla kıyasla %5 düşüşle beklentilere paralel olarak 110 milyon TL net kar (beklenti 111 milyon TL)  açıkladı. Şirketin 2016 yılı toplam net karı ise, %17 artışla 476 milyon TL olarak gerçekleşti. (KAP) 

ENKAI…Pozitif… Şirket, Norveç merkezli bir şirket ile birlikte Gürcistan’da 960 milyon USD değerinde hidroelektrik yatırım anlaşması imzaladığını açıkladı. (Dünya Gazetesi) 

TTKOM…Sınırlı Negatif… S&P, şirketin uzun vadeli kredi notu görünümünü durağandan negatife çekildiğini bildirdi. Ayrıca, Fitch Ratings ise, şirketin TL ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BBB- (yatırım yapılabilir seviye) ve görünümünü  negatif olarak teyit ettiğini açıkladı. 

CCOLA…Nötr… Fitch, şirketin Yabancı Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi Notunu BBB seviyesinden BBB- seviyesine düşürdüğünü ve görünümünü durağan olarak teyit ettiğini açıkladı. (KAP) 

TUPRS…Nötr… Fitch, şirketin Uzun Vadeli Yabancı Para Cinsinden ve Yerel Para Cinsinden notunu, yatırım yapılabilir seviye olan BBB- olarak, ulusal uzun dönem notunu ise AA+ olarak teyit ettiğini ve görünümününü negatif olarak belirlediğini belirtti. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 yükselişle 107,300 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın bugün, FED toplantısından bir faiz artırım kararı çıkmaması sonrasında gerileyen Dolar ile birlikte pozitif açılmasını ve 107,0-108,5 bandında hareket etmesi beklemekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Dün doların dünya genelinde dalgalı seyir izlerken gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında karışık bir görünüm sergiledi. Söz konusu seyir eşliğinde Türk Lirası’nda sınırlı pozitif ayrışma dün de devam ederken, Türk Lirası günü dolar karşısında yatay görünüm ile tamamladı. USDTRY kontratı dünü yatay ve 3,8045 seviyesinden tamamladı. 

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

ALTIN/USD Kontratı 

Dün dünya genelinde doların dalgalı seyri sonrası altın cephesinde de hareketlilik hakimdi. Dün günün ilk yarısında kazançlarının bir kısmını geri veren altın, Fed’in 2017 yılının ilk toplantısı sonrası kayıplarını telafi etmeye çalışsa da yükselişler sınırlı oldu.  Altın kontratı ise dünü %1,2 değer kaybı ile 1200 seviyesinde tamamladı. 

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Dün dünya genelinde doların dalgalı seyri sonrası G10 para birimleri dolar karşısında zayıf bir görünüm sergiledi. Fed’in 2017 yılının ilk toplantısı sonrası dolar cephesinde kayıplar görülse de, euro günü Dolar karşısında %0,27 değer kaybı ile tamamladı. EURUSD kontratı ise dünü %0,4 değer kaybı ile 1,0755 seviyesinde tamamladı. 

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

DÜN NE OLDU? 

Dünün en önemli gündem maddesini Fed’in gerçekleştirdiği 2017 yılının ilk toplantısı oluşturuyordu. Beklentiler dahilinde Fed, faiz aralığını %0,50-0,75 oranında sabit bıraktı. Yapılan açıklamalarda, %2 oranındaki enflasyon hedefine orta vadede ulaşılacağı öngörülürken bu hedefe ulaşılana kadar genişlemeci para politikasının sürdürüleceği belirtildi. 

Söz konusu toplantının yanı sıra, ABD’de gündeme konu olan yoğun veri akışında Ocak ayına ilişkin özel sektör tarım dışı istihdam verisi 246K ile beklentilerin üzerinde açıklandı. Bununla birlikte ilgili döneme ait ISM İmalat PMI verisi de 56,0 açıklanarak beklentilerin üzerinde geldi. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bu hafta dünya genelinde Merkez Bankası kararlarının takip edileceği bir hafta olup, bugünün önemli gündem maddesini İngiltere Merkez Bankası’nın 2017 yılının ilk toplantısı oluşturmakta. Söz konusu toplantıda İngiltere Merkez Bankası’nın para politikası duruşunda herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. 

USDTRY 

Dün doların dünya genelinde dalgalı seyir izlerken gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında karışık bir görünüm sergiledi. Söz konusu seyir eşliğinde Türk Lirası’nda sınırlı pozitif ayrışma dün de devam ederken, Türk Lirası günü dolar karşısında yatay görünüm ile tamamladı. 

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,8000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,8500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,8000 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,7500 ve 3,7200 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD 

Dün dünya genelinde doların dalgalı seyri sonrası G10 para birimleri dolar karşısında zayıf bir görünüm sergiledi. Fed’in 2017 yılının ilk toplantısı sonrası dolar cephesinde kayıplar görülse de, euro günü Dolar karşısında %0,27 değer kaybı ile tamamladı. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0765 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0820 ve 1,0870 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0720 ve 1,0650 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

ALTIN 

Dün dünya genelinde doların dalgalı seyri sonrası altın cephesinde de hareketlilik hakimdi. Dün günün ilk yarısında kazançlarının bir kısmını geri veren altın, Fed’in 2017 yılının ilk toplantısı sonrası kayıplarını telafi etmeye çalışsa da yükselişler sınırlı oldu. 

Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1215 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1215 ve 1224 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1192 ve 1180 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Dün dünya genelinde doların dalgalı seyri sonrası G10 para birimleri dolar karşısında zayıf bir görünüm sergiledi. Fed’in 2017 yılının ilk toplantısı sonrası dolar cephesinde kayıplar görülse de, yen günü Dolar karşısında %0,40 değer kaybı ile tamamladı. 

Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 113,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 114,80 ve 115,20 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise  112,40 ve 111,50 destek seviyeleri takip edilebilir. 

GBPUSD 

Dün dünya genelinde doların dalgalı seyri sonrası G10 para birimleri dolar karşısında zayıf bir görünüm sergilese de sterlin pozitif ayrışan para birimlerinin başında geliyordu. Sterlin dünü dolar karşısında % 0,64 değer kazancı ile tamamladı. Bugün açıklanması beklenen Brexit takvimi ile birlikte İngiltere Merkez Bankası’nın 2017 yılının ilk toplantısı paritenin seyrinde hareketlilik yaratabilir. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için 1,2600 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2680 ve 1,2740 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar satışlarında ise 1,2520 ve 1,2440 destek seviyeleri takip edilebilir. 

BRENT 

Üretici ülkelerden gelen açıklamalar petrol fiyatlarında hareketlilik yaratmaya devam ederken, dün Enerji Bilgi İdaresi tarafından tarafından açıklanan verilere göre ham petrol stokları geçen hafta 6,46 milyon varil artış kaydetti. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 56,40 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 57,30 ve 58,50 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 55,20 ve 53,60 destek seviyeleri takip edilebilir. 

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)