E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed: V şeklinde bir toparlanma yaşanacağından kuşkuluyum---

Fed: V şeklinde bir toparlanma yaşanacağından kuşkuluyum

Fed: V şeklinde bir toparlanma yaşanacağından kuşkuluyum
15 Nisan 2020 - 13:01 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, korona virüs krizi sona erdikten sonra 'V' şeklinde bir toparlanma yaşanacağından kuşkulu olduğunu, hastalık tehdidi hızla kontrol altına alınmadığı takdirde toparlanmanın muhtemel olmadığını söyledi.

Wall Street Journal'a demecinde, "V şeklinde bir toparlanma beklemiyorum, 2020 sonuna kadar negatif çeyrekler görmeyi bekliyorum ve 2021 yılında poszitif büyümeye kademeli bir dönüş öngörüyorum" diye konuşan Daly, görünümün oldukça belirsiz olduğunu ve toparlanmanın tamamen sağlık krizinin nasıl çözüleceğine bağlı olduğunu da vurguladı.

En iyi senaryoda ekonomiyi tekrar rayına sokmanın zaman alacağını belirten Daly, hükümetin getirdiği karantina tedbidrlerinin kaldırılmasının ve insanların güvenle dışarıya çıkabileceklerine güveni geri kazanmalarının da zaman alacağını ifade etti. Daly, "Ekonominin hemen tam gücünü geri kazanmasını beklemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Korona virüs krizinin hali hazırda zayıf seviyelerde olan enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı yaratmasından endişe ettiğini belirten Daly, Fed'in faizi kriz sona erene, enflasyon ve fiyat istikrarı hedefleri yakalanana kadar sıfırda tutacağını vurguladı.

Daly, Fed'in finansal piyasalara yardım ederek tüm ekonomiye destek olduğunu belirtirken, finansal piyasalardaki toparlanmadan memnunipyet duyduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum.15 Nisan 2020 17:37

    çoğunlukla piyasaya yönverenler böyle söylüyor millet bunlara bakarak almıyacak sonra yükseldiğinde alacak ondan sonra canı yanacak artık dünya nüfusunun yarı yarıya düşürülmesi lazım yoksa bu insanlar birbirlerini yiyecek bu artık belli oldu.