E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFED toplantı tutanakları açıklandı---

FED toplantı tutanakları açıklandı

FED toplantı tutanakları açıklandı
07 Nisan 2021 - 22:53 borsagundem.com

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC), 16-17 Mart'ta düzenlenen toplantısına ilişkin tutanaklar yayımlandı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanaklar, maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinde kayda değer bir ilerleme sağlanmasının biraz zaman alacağını ve varlık alımlarının en azından mevcut hızda deva edeceğini ortaya koydu.

GÖSTERGELERİN YÖNÜ YUKARI ÇEVRİLDİ

Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu son toplantının tutanaklarında, son dönemde ekonomik faaliyet ve istihdama ilişkin göstergelerin yönünü yukarı çevirdiği kaydedildi.

Ekonominin seyrinin aşılamalardaki ilerlemeler de dahil olmak üzere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının seyrine önemli ölçüde bağlı olacağı yinelenen tutanaklarda, devam eden halk sağlığı krizinin ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceği, ekonomik görünüm için önemli riskler oluşturacağı ifade edildi.

"EKONOMİNİN ÖNÜNDEKİ YOL OLDUKÇA BELİRSİZ"

Tutanaklarda, ekonomik toparlanmanın son zamanlarda hızlandığı ve salgın karşısında ekonominin direnç göstermeye devam ettiği aktarıldı.

Fed'in tutanaklarında, "Olumlu göstergelere ve iyileşen halk sağlığı durumuna rağmen katılımcılar, ekonominin Komitenin uzun vadeli hedeflerinden uzakta olduğuna ve salgının görünüm açısından önemli riskler oluşturmaya devam etmesiyle ekonominin önündeki yolun oldukça belirsiz kalmayı sürdürdüğünde mutabık kaldı" ifadesine yer verildi.

Mevcut politika duruşu ve yönlendirmesinin, ekonomik toparlanmayı daha fazla teşvik için uygun olduğuna işaret edilen tutanaklarda, bazı katılımcıların politika değişikliklerinin tahminlerden ziyade öncelikle gözlemlenen sonuçlara dayanması gerektiğini belirttiği vurgulandı.

"EN AZINDAN MEVCUT HIZDA DEVAM EDECEK"

Tutanaklarda, genel finansal koşulların destekleyici olduğu kaydedilerek Mart 2020'den bu yana gerçekleşecek varlık alımlarının finansal koşulları önemli ölçüde rahatlattığı ve ekonomiye önemli destek sağladığı aktarıldı.

Toplantı tutanaklarında, "Katılımcılar, Komitenin maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinde kayda değer bir ilerleme sağlanmasının muhtemelen biraz zaman alacağını ve Komitenin sonuca dayalı rehberliğiyle tutarlı olarak, varlık alımlarının o zamana kadar en azından mevcut hızda devam edeceğini belirtti" ifadesi yer aldı.

Bazı katılımcıların varlık alım hızındaki değişikliğe ilişkin iletişimin önemini vurguladığına işaret edilen tutanaklarda, bu tür iletişimlerin zamanlamasının ekonominin gelişimine ve Komitenin hedeflerine yönelik ilerleme hızına bağlı olacağı kaydedildi.

Yatırımcılar FED politikalarını yanlış anlıyor

 

FED açıkladı: Temettü ve hisse alımı kısıtlamaları kalkıyor

 

Fed Başkanı Powell'dan enflasyon açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman08 Nisan 2021 08:19

    Yıllardır bıkmadınız usanmadınız fed fed fed sanki bize 1 kuruşluk faydası var.bize ne elalemin merkez bankasından yani bizim ekonomimiz için spekülasyon aracı olarak kullanılıyor.iyi açıklamalar borsa uçuyor dolar düşüyor kötü açıklamalar borsa düşüyor dolar çıkıyor vs. vs . vs..... Kısaca bir spekülasyon enstürümanı olarak görüyorum.Fakat şunu gönülden arzu ederdim , şu bilince ulaşabilsek fed sonuçta bir merkez bankası kendi ülkesi için bir takım iyi veya kararlar alıyor.İşte aldığı bu kararlar bizi etkilemese nötr etki iyi haberinide istemiyoruz kötü haberinide sonuçta Türkiye abd nin bir eyaleti değil.bağımsız bir ülke kendi ekonomisi var.İşte demek istediğim her alanda yalaka bir ekonomimiz olmamalı dış dünyadan soyutlanamayız ama çok etkilenmemeliyiz.bana ne fed den medden dersek inanın daha güçlü ekonomimiz olur.