E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed-Kashkari: Faiz artırımlarına sonsuza dek karşı değilim---

Fed-Kashkari: Faiz artırımlarına sonsuza dek karşı değilim

Fed-Kashkari: Faiz artırımlarına sonsuza dek karşı değilim
17 Ocak 2019 - 08:48 borsagundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, "Faiz artırımından önce ücretlerde büyüme ve enflasyon görmek istiyorum"

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kaskari, sonsuza kadar faiz artırımlarına karşı bir tavrı olmadığını, faiz artırılması kararından önce ABD ekonomisinin "tüm silindirlerinin" çalıştığını görmek istediğini söyledi.

Intelligence Squared U.S. tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Kaskari, faiz artırımını destelemeden önce ücretlerde büyüme ve enflasyonda yükseliş görmek istediğini, faiz artırımını destekleyen bu kanıtları gördüğünde kendisinin de trende olacağını vurguladı.
Konuşmasında yeni bir finansal kriz ortaya çıkması halinde siyasi sistemin bir araya geleceğine güvendiğini de belirten Kashkari, Fed'in bir daralma döneminde faiz indirmek için alanının daha az olduğunu, ancak başka araçlara sahip olduğunu ifade etti.

"Büyük bankaları şu anda kriz öncesine göre daha güvenliler"

Kashkari, ABD'nin en büyük bankalarının 2007-2009 finansal krizi öncesine göre "sorgulanamaz" şekilde daha güvenli durumda olduklarını da söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)