E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed, dünyanın en büyük tahvil portföylerinin arasına girdi---

Fed, dünyanın en büyük tahvil portföylerinin arasına girdi

Fed, dünyanın en büyük tahvil portföylerinin arasına girdi
30 Haziran 2020 - 15:23 borsagundem.com

Fed piyasaya girdikten sadece iki ay sonra dünyanın en büyük tahvil ETF'lerine sahip olan büyük portföylerden biri oldu

Fed, 16 Haziran itibarıyla 54 milyar dolarlık iShares iBoxx Yatırım Yapılabilir Şirket Tahvili ETF'sinde (LQD) 13 milyonun üzerinde para sahip ve en fazla paya sahip üçüncü kurum oldu.

Sadece Bank of America Corp. ve Fisher Asset Management, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Fed'den daha fazla özel sektör tahviline sahip. Her iki kurum da ikinci çeyrekte ne kadar tahvil tuttuklarını henüz açıklamadı.

Fed, aynı zamanda 29 milyar dolarlık Vanguard Kısa Vadeli Şirket Tahvili ETF'si (VCSH) ve 36 milyar dolarlık Vanguard Orta Vadeli Şirket Tahvili ETF'sinde (VCIT) sırasıyla en fazla paya sahip ikinci ve beşinci portföy sahibi de oldu.

Korona virüs salgını esnasında kredi piyasalarını desteklemek isteyen ABD Merkez Bankası, ilk kez mart ayı sonunda açıkladığı program çerçevesinde 12 Mayıs'ta şirket tahvili ETF'lerinde alımlara başlamıştı.

Fed'in alımlara başlaması sonrası geçen sürede bankanın taahhüdü piyasalarda  çoşukyla karşılandı. Alımların büyük bir kısmını çeken LQD fonu rekor büyüklüğe ulaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmandı.

Fed, Şirket Kredi İmkanı İkinci Piyasası'nda 16 Haziran itibarıyla yaklaşık olarak 6.8 milyar dolarlık alım yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)