E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Fed bu yıl faiz artırmayabilir"---

"Fed bu yıl faiz artırmayabilir"

Fed bu yıl faiz artırmayabilir
05 Ocak 2015 - 22:17 borsagundem.com

Dünyaca ünlü yatırım yöneticisi Bill Gross, Fed'in en erken 2015 sonlarında doğru faiz artırabileceğini belirtti

Dünyanın en büyük tahvil fonunun eski yöneticisi Bill Gross, ABD Merkez Bankası Fed'in, petrol fiyatlarının düştüğü ve doların güçlendiği bir ortamda en erken bu yıl sonunda faiz artırabileceğini veya hiç artırmayacağını söyledi.

Bill Gross Janus Capital'ın tahmin raporunda, Fed'in parasal genişleme olarak bilinen tahvil alımını bitirdiği dönemde, neredeyse tüm gelişmiş ekonomilerde faizlerin sıfıra yakın seviyelerde olduğunu ve Avrupa ile Japonya'nın da benzer projelere hazırlandığını ifade ediyor.

Gross "ABD dolarının güçlenmesi ve petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle, Fed şayet bu yıl böyle bir adım atacaksa dahi, faizleri 2015 sonlarına kadar artırmasını görmek mümkün değil. Gevşek para politikasının yararının önemli bir kısmı hali hazırda piyasalarda fiyatlanmış durumda. Daha muhafazakar bir yatırım yaklaşımı bir takım nakit ayarlamaları yapılarak sağlanabilir. Neredeyse tüm varlık sınıfları için düşük getirilere hazırlıklı olunmalı" deniliyor.

Gösterge ABD petrol fiyatları bugün 5 yılın ardından ilk kez varil başına 50 doların altına indi. 10 yıl vadeli ABD tahvil faizi ise bugün yüzde 2.05 ile Mayıs 2013'ten bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Demir06 Ocak 2015 04:59

    bizde faiz 8.5 onlarda sıfır , eksi enflasyon var.Onlar islamiyeti uyguluyorlar faiz haramdır sözünden dışarı çıkmıyorlar.Biz israiloğullarının sömürü yöntemi altında eziliyoruz.Sömürülüyoruz.Türkiyedeki bütün bankalar ister yerli olsun ister yabancı olsun yurtdışı çalışırlar yani hepsi yurtdışından sendikasyon kredisi alırlar bunları ülkemiz vatandaşına pazarlarlar dolayısıyla faizler yurtdışı faiz lobilerine akar akar milyonlarca tl değerindeki faiz para boranlarına gider böylece 70 milyon insan çalışır onlar bizim sırtımızdan krallar gibi yaşarlar.

  • kenan05 Ocak 2015 22:59

    ARTIRACAK NE DEDİLERSE TERSİ OLDU.