E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFed açıklaması sonrası borsalarda düşüş---

Fed açıklaması sonrası borsalarda düşüş

Fed açıklaması sonrası borsalarda düşüş
18 Eylül 2020 - 09:38 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell’ın ekonomik iyileşmenin uzun bir yolu olabileceğini söylemesinin ardından borsalarda düşüş görüldü

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street perşembe günü güçlükle karşılaştı. Borsalar gelişme gösteren ekonomik veriler ve ABD Merkez Bankası’nın ekonomik iyileşmenin uzun zaman alabileceği açıklaması arasında kaldı.

Borsalar günü düşüşle kapattı. Her üç endeks de seansa düşük başladı ve yalnızca Dow (INDU) gün içinde pozitife dönmeyi başardı ancak bu kısa sürdü. Endeks %0.5 ya da 130 puan düşüş gösterdi. Bu endeksin bir haftadaki ilk düşüşüydü.

S&P 500 (SPX) endeksi %0.8 düşüşle kapandı ve teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq Composite (COMP) ise günü %1.3 düşüş yaşayarak sona erdirdi.

Yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın, ekonomik iyileşmenin uzun ve zorlu bir yolu olduğuna dair sinyaller veren parasal politika güncellemesiyle mücadele ettiği ikinci gün oldu.

ABD Merkez Bankası faiz oranlarını daha uzun süreyle düşük tutmaya karar verdi ve ABD ekonomisinin korona virüs pandemisinin şokunu atlatmasına yardımcı olmak için hisse alımına devam edeceğini açıkladı. Fed, ekonomik iyileşmenin hızının virüsle ilgili gelişmelere bağlı olduğunu söyledi.

Fed yetkilileriyle yapılan bir ankette, grubun faiz oranlarının 2023 yılında da sıfıra yakın kalacağını beklediği ortaya çıktı. Teoride bu hisse piyasaları için iyi bir gelişme çünkü bu, şirketlerin daha düşük faiz oranlarıyla kredi alabileceği anlamına geliyor. Ama aynı zamanda da ekonomik iyileşmenin, birçok kişinin umduğunun aksine daha yavaş olacağının sinyallerini veriyor.

Powell, aynı zamanda daha fazla ekonomik teşvik paketi olması gerektiğinin altını çizdi.

İstihdam piyasası bahar aylarından bu yana önemli bir ilerleme kaydetti. Fed Başkanı Jerome Powell, çarşamba günü yaptığı açıklamada “maksimum istihdam için çok uzun bir yol var” dedi. Ağustos ayı istihdam verilerine göre, ülkede hala şubat ayına kıyasla 11,5 milyon iş eksik.

Perşembe günü, işsizlik başvuruları 860,000 seviyesine düştü. Ancak yine de pandemi öncesi döneme kıyasla dört kat daha fazla.

Mizuho Securities’in ABD Baş Ekonomisti Steven Ricchiuto, ekonomik verilerde iyileşme görülmeye devam edilse de ve ekonominin ikinci çeyrekteki düşüşten sonra üçüncü çeyrekte daha iyi gittiği görülse de, canlanma beklenenden “daha hızlı bir şekilde yavaşlayabilir” dedi.

Fed kararı etkisiyle altında sert düşüş

 

Küresel piyasalar Fed sonrası karışık seyrediyor

 

Fed sonrası global piyasalar zayıf

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)