E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaizler uzun süre düşük kalacak!---

Faizler uzun süre düşük kalacak!

Faizler uzun süre düşük kalacak!
02 Haziran 2016 - 15:57 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Draghi, faizlerin uzun süre mevcut ya da daha düşük seviyelerede kalacağını söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi faiz kararı sornası basın toplantısı düzenledi.

Draghi, faizlerin uzun süre mevcut ya da daha düşük seviyelerede kalacağını söyledi.

Draghi, parasal genişleme programının en az 2017 Mart ayına kadar devrede olacağını ve faizlerin, parasal genişleme programı tarihinin son bulduğu tarihin ötesinde de, mevcut düşük seviyelerde kalmaya devam edeceğini söyledi. AMB Başkanı, sürdürülebilir bir enflasyon düzeltmesi yaşanıncaya kadar parasal genişlemenin süreceğini ifade etti.

Draghi, AMB'nin euro bölgesi TÜFE tahmininin 2016 için yüzde 0.1'den yüzde 0.2'ye revize edilirken, 2017 için yüzde 1.3, 2018 için yüzde 1.6 seviyesindeki tahminlerin korunduğunu açıkladı.

Büyümeye ilişkin projeksiyonlarsa 2016 için yüzde 1.4'ten 1.6'ya revize edildi. AMB 2017 büyüme tahminini yüzde 1.7'de korurken, 2018 için büyüme tahminini yüzde 1.8'den yüzde 1.7 seviyesine revize etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bayram Türker02 Haziran 2016 22:52

    Onlarda faiz yok bizde faiz var.Yurtdışındaki bankalar bizim bankalara faizli para veriyor bizim bankalar(taşeron bankalar) aldıkları dolar bazlı krediyi vatandaşımıza pazarlıyorlar faizler nereye gidiyor hooop dış ülkelere yani sömürgeciliğin modern hali.