E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz indiriminin devamı bekleniyor---

Faiz indiriminin devamı bekleniyor

Faiz indiriminin devamı bekleniyor
20 Ocak 2015 - 16:24 borsagundem.com

JP Morgan, TCMB'den Şubat ayında da faiz indirimi bekliyor

TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısından çıkan faiz indirim kararını değerlendiren JP Morgan, TCMB'nin politika faizini 50 baz puan indirirken, faiz koridorunun alt ve üst bandını değiştirmeyerek uzlaşmacı bir çözüm ortaya koyduğunu bildirdi.
TCMB'nin hala enflasyon görünümündü ciddi bir iyileşme yaşanana kadar politika duruşunu sıkı tutma eğiliminde olduğunu belirten JP Morgan, PPK açıklamasında bu ihtiyatlı duruşun açıkça görüldüğünü vurguladı. 
TCMB açıklamasında, gelecekteki para politikası kararlarının enflasyon görühnümünde iyileşme şartına bağlı olacağı yönünde verilen mesajın, TCMB'nin likiditeyi gevşetmek konusunda önümüzdeki aylarda acele etmeyeceğine işaret ettiğini belirten JP Morgan, bu çerçevede politika faizi için tahminlerini değiştirmediklerini ifade etti. TCMB'dren
Şubat ayında 25 baz puanlık nihai bir faiz indirimi bekleyen JP Morgan, TCMB Başkanı Başçı'nın gelecek hafta açıklayacağı enflasyon raporu konuşmasında vereceği mesajlar, TCMB üzerindeki politik baskının hafifleyip hafiflemeyeceği ve global piyasaların para politikasında daha fazla gevşemeyi destekleyip desteklemeyeceğini bu beklentiyi
değiştirebiliceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)