E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz indirimi beklentisi: ABD endeksleri yukarı yönde---

Faiz indirimi beklentisi: ABD endeksleri yukarı yönde

Faiz indirimi beklentisi: ABD endeksleri yukarı yönde
01 Nisan 2024 - 15:22 borsagundem.com

Çekirdek PCE verileri sonrası gündeme gelen faiz indirimi, ABD borsasındaki hisse senetlerine olumlu etki sağladı. Vadeli endeksler ikinci çeyreğin ilk gününde yükselişe geçti.

Yatırımcılar, çekirdek PCE'deki yumuşamayı bu çeyrekte yapılacak bir faiz indiriminin işareti olarak görürken, ABD hisse senetleri 2024'ün ikinci çeyreğin ilk gününde yukarı yönlü seyir izliyorlar.

S&P 500 ve Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,25, yüzde 0,28 civarında yükseldiler. Nasdaq Bileşik endeksi yaklaşık yüzde 0,35 artıda.

S&P 500, 2024 ilk çeyrekte 2019'dan bu yana en iyi ilk çeyreğinin bir parçası olarak bu yıl şimdiye kadar 22 yeni kapanış rekoru kırdı.

Deutsche Bank'ın ABD baş ekonomisti Matthew Luzzetti, "Şu anda büyük ölçüde verilere bağlı bir Fed var. Verilerin ne olacağına dair bir teyit ya da farklı bir görüş elde edene kadar, Fed politikası perspektifinden tam olarak nereye varacağımızı ölçmek biraz zor" dedi.

Fed'in takibinde olan PCE verileri beklentilerle paralel arttı

 

S&P Global: Fed 5 kez faiz indirimine gidebilir

 

Piyasalarda Fed belirsizliği risk iştahını törpülüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)