E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFaiz dışı giderler harcamalardan kaynaklı---

Faiz dışı giderler harcamalardan kaynaklı

Faiz dışı giderler harcamalardan kaynaklı
17 Şubat 2014 - 11:41 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, faiz dışı giderlerdeki yüksek oranlı artışta harcamaların etkili olduğunu söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe rakamlarında faiz dışı giderlerdeki yüksek oranlı artışta personel giderleri, cari transferler ve yatırım harcamalarının etkili olduğunu kaydetti.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 Yılı Ocak ayı bütçe değerlendirmesine ilişkin açıklamasında, 2014 yılı Ocak ayında merkezi yönetim bütçesinin 1,9 milyar TL fazla verdiğini kaydederek, "Her ne kadar bütçe fazlası geçen yıl Ocak ayındaki 5,9 milyar TL’lik fazlaya 
göre düşük olsa da bu fark esas olarak geçen yıl bütçeye aktarılan 4,2 milyar TL’lik özelleştirme gelirinden kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Şimşek şunları söyledi:

"2014 yılı Ocak ayında bütçe gelirleri yıllık bazda yüzde 2,8 oranında artmışsa da vergi gelirlerinin yıllık bazda yüzde 15 oranında artması sevindiricidir. Ayrıca vergi gelirlerindeki artış sadece bir Kaç kalemden değil hemen hemen bütün kalemlerdeki artıştan kaynaklanmaktadır.
Faiz dışı giderlerdeki yüksek oranlı artışta personel giderleri, cari transferler ve yatırım harcamaları etkili olmuştur. Özellikle Ocak ayında yatırım harcamaları 2 milyar TL ile nispeten yüksek gerçekleşmiştir. Ancak bu harcamalar üretken kapasiteyi artıran, ekonomik büyümeyi destekleyen altyapı yatırımları olduğu için biz bunu bir sorun olarak görmüyoruz.
2014 yılında da maliye politikasındaki ihtiyatlı duruşumuzu sürdüreceğiz. İlk çeyrekteki yavaşlama vergi gelirlerini ve bütçeyi olumsuz yönde etkileyecektir. Ancak gelir tahminlerini biz zaten oldukça ihtiyatlı yapmıştık, harcamalarda da bu yıl kontrollü gideceğiz.
Sonuç olarak yıl sonu için öngördüğümüz 33,3 milyar TL’lik bütçe açığı hedefini tutturacağımıza dair inancım tamdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)