E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFaiz artışları kripto paraları nasıl etkiler?---

Faiz artışları kripto paraları nasıl etkiler?

Faiz artışları kripto paraları nasıl etkiler?
16 Şubat 2022 - 12:44 borsagundem.com

Merkez bankalarının kur artışlarına hazırlandığı yeni piyasa ortamında tahvillerden çıkan varlıkların nerede değerleneceği merak konusu. Borsa uzmanı Tom Lee yatırımcıların kripto paraları tercih edebileceğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel yatırım danışmanlığı şirketi Fundstrat’ın Kurucusu Tom Lee 5 yıl öncesinde Bitcoin’in adil değerine yönelik ilk raporunu yayınladığında, 2022 yılında dünyanın en büyük kripto para biriminin değerinin 15 bin dolar ile 50 bin dolar arasında olacağını söylemişti. Bitcoin şu sıralarda bu aralığın bir miktar yukarısında değerleniyor. Lee ise özellikle de yükselen faiz ortamında Bitcoin’e, kriptoya yönelik iyimserliğini koruyor.

Tom Lee CNBC’deki röportajında, “Faiz oranları neredeyse 30 yıldır devam eden düşüşlerin ardından terse dönmeye hazır gibi görünüyor. Bu durum önümüzdeki 10 yıl boyunca tahvil sahibi olanların para kaybetmesinin neredeyse garanti olduğu anlamına gelir. Söz konusu tahviller 142 trilyon dolar net serveti olan ABD hane halkının neredeyse 60 trilyon dolarına tekabül ediyor” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji hisse senetleri ve diğer riskli büyüme odaklı varlıklar bu yıl hızla artan tahvil faizlerinden olumsuz etkilendi. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın kur artışı planlarından dolayı endişelenmeyi sürdürüyor. Goldman Sachs bu yıl yedi kez faiz artışı yapılacağını öngörüyor.

Lee konuyla ilgili açıklamasında, “Asıl kendimize sormamız gereken soru bu 60 trilyon dolarlık varlık nerede değerlendirilecek. FAANG hisselerine (Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Google) geri dönüş bariz gibi gözüküyor. Ancak bana kalırsa daha yakın olan ihtimal bol miktarda spekülatif sermayenin hisse senetlerinden ayrılması. Tahvillerden çıkarken bu sermaye gerçekten de köklerini takip edecek ve önünde sonunda kriptoya doğru akacak” öngörüsünde bulundu.

Alternatif bir varlık sınıfı olarak kripto varlıklar, son iki yılda adem-i merkeziyetçi finansın, NFT'lerin ve stablecoin'lerin yanı sıra diğer altcoinleri de içerecek şekilde Bitcoin'in ötesinde büyüdü ve çeşitlendi. Bununla birlikte, bu yeni varlıkların meşruiyet kazanmak ve yatırımcılara Bitcoin'de olduğu gibi güven vermek için hala kanıtlamaları gereken çok şey var.

Son yıllarda yatırımcılar Bitcoin yatırımları konusunda çok daha güvende hissetmeye başladı. Bu sayede Bitcoin uzun vadeli yatırım yapan kripto destekçilerinin tekelinden kurtuldu ve dünyanın en büyük kripto parası, kısa vadeli yatırımcılar tarafından sıradan bir riskli varlık gibi ilgi görmeye başladı.

Lee, kripto dünyasında NFT'ler, metaverse ve diğer yeni kullanım durumları söz konusu olduğunda deney yapmak, test etmek, öğrenmek ve muhtemelen başarısız olmak için bol miktarda alan olduğunu belirtiyor. Ancak borsa uzmanı Bitcoin ağının güvenliğini korumanın zorunlu olduğunu da sözlerine ekledi. Lee bu sorunun Bitcoin’in önümüzdeki süreçte 100 bin dolar veya daha yüksek bir değere çıkması önündeki en büyük engel olduğuna dikkat çekti.

Borsa uzmanı, “Kripto paraların en büyük dezavantajı Bitcoin'de ortaya çıkabilecek bir güvenlik açığı olacaktır. Zira Bitcoin en önemli ve üzerinde en fazla değer depolanan blockchain ağı” dedi.

Kripto dünyası son beş yılda çok yol kat etti. Ancak bu yeni teknolojik altyapının kullanım örnekleri hala keşfediliyor ve bu alandaki yeni tezleri test edilmeye devam ediliyor.

Lee açıklamasının sonunda, “Eğer önünüzde geleceği gören kristal küreniz yoksa, kriptoda kesin olmak çok zor. Yüzde 40’lık geri çekilmeler bu alanda gerçekten yaygındır ve Bitcoin getirilerinin çoğunu herhangi bir yıl içerisinde 10 günde gerçekleştirir. Kripto para konusunda çok kesin olabilmek zor. Oldukça geniş bir mecra” ifadelerine yer verdi.

New York borsasından NFT atağı

 

Kripto paralarda hızlı yükseliş

 

Fon yöneticilerinin 3’te 2’si kripto yatırımlarına karşı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Şubat 2022 15:34

    Bir çok kripto artık kripto değil. Bilindik bazı projeler, bazı altyapısal yazılımlar, çalışmalar vb. yapıyor. Mesela atıyorum. şuan x coin z metaverse oyununu yazdı. yaptı. yazılımcı onlarce genç ekip kurdu. 2025 de atıyorum 2224 - 2030 Tarihleri attım. Microsoft yada google ayda başka reklam firması bu ekibe diyecekki. bana nike için meta sitesi kur. yada amazon için meta yazılımı yap sanal alımçveriş dizaynı kur, yada otomobil firması ben oto satmak istiyorum meta satış site test fiyat nanmaliz vb kur. yada oteller havayolları bilet satış noktaları vb. vb. o zaman bu yazılımı yapan teknolojıyı kuran işi bilen hazır kotları yazılı olan yazılımcılar ve coin basyımı yapan oyun sahibi grup çok buyuk işler eimza atabılır. hatta satın almalara konu olabilir. Bu iş de çok başarılı olanalar kadar dolandırıcılarda var araştırmadan, asla girmeyin.