E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFahrettin Altun OHAL iddasını yalanladı---

Fahrettin Altun OHAL iddasını yalanladı

Fahrettin Altun OHAL iddasını yalanladı
17 Mart 2020 - 17:47 borsagundem.com

İletişim Başkanı OHAL iddia edileceği ve sokağa çıkma yasağı uygulanacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya ve çeşitli mecralarda yer alan sokağa çıkma ilan edileceği, olağanüstü hal ilan edileceği gibi söylentileri yalanladı. Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, korona virüs ile mücadelenin son derece şeffaf, kararlı ve akılcı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Devlet olarak virüsün ülkeye sirayetini asgari düzeyde tutmak için gece gündüz çalışmaları sürdürdüklerine dikkati çeken Altun, bu süreçte her fikir, öneri ve şikayetin en rasyonel şekilde değerlendirildiğini, dinamik ve çözüm odaklı yaklaşımların öncelendiğini vurguladı.

Altun, vatandaşların mücadelenin her safhasında gösterdiği hassasiyetin kendilerini cesaretlendirdiğini ifade ederek, virüsle mücadelenin azami hassasiyet gösterilmesi gereken bir başka boyutunun da iletişim olduğuna dikkati çekti. 

İletişim araçlarının böylesine etkin kullanıldığı bir atmosferde oluşturulan dezenformasyonun önüne geçilmesinin oldukça önemli olduğunu değerlendiren Altun, şunları kaydetti:

"Korona virüs konusunun ülkemizin gündeminde üst sıralara çıktığı ilk günden bu yana özellikle kısıtlayıcı bazı tedbirlerin alınacağı söylentilerinin, gerek sosyal gerekse konvansiyonel medyada kasıtlı olarak ön planda tutulmaya çalışıldığını gözlemlemekteyiz. Özellikle Olağanüstü Hal ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ya da seyahat kısıtlamalarının getirileceği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, bu tür kapsamlı kısıtlayıcı adımların gündemimizde olmadığını altını çizerek ifade etmek isteriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüttüğümüz bu mücadelede vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliğinin yanında özgürlüklerini de koruma sorumluluğumuzun bulunduğu bilinciyle, resmi kaynaklar tarafından teyit edilmemiş hiçbir habere, bilgiye, duyuma ya da söylentiye itibar edilmemesini istirham ederiz."

Altun, Türkiye'nin bu süreci de devlet millet dayanışmasıyla atlatacağına dair inançlarının tam olduğunu ifade etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Peh17 Mart 2020 19:55

    Enflasyon rakamlarini acikliyorsunuz kim inaniyor size hickimse sadece yandaslariniz inaniyor gibi yapiyor

  • Ww17 Mart 2020 19:53

    Inanmalarinin nedeni sizssiniz siz cunku innadiriciliginizi yitirdiniz

  • Türk.17 Mart 2020 19:22

    Her gün halktvyi izler maymun gibi hareketler yaaparsan hiç birşeye inancın kalmaz. Ne demişti asrın yalancisi tıpış tıpış gideceksin iz oyunuzu atacaksınız tıpış tıpış. Hiç olmazsa bir tane muz verseydi o kadar oy verdiler.

  • haramzadeler17 Mart 2020 18:35

    ulen siz niye virüs kapmazsınız acaba ????

  • ee17 Mart 2020 18:07

    Hiç merak ettiniz mi? insanlar neden sosyal medyada ki bazı paylaşımlara inanıyorlar ? kendi aramızda yaptığımız araştırma var. anket vb. üniversite içinde. İnsanlar, inanmıyor. bazı resmi kurum ve açıklamalara inancı ve güveni kalmamış. Böyle oluncada, sosyal medyada yazan bzı içerikelere tam inanmasada, acaba diyorlar. gerçek olabilir diyorlar. çünkü, o kadar çok garip iddalar, ve yanlışlıklar yapılarak kararlar alıp uyguladılar ki .insanlar artık inanmıyor. o bakımdan sorun sosyal medyada değil, sizlerin mille huzurunda güven kaybetmenizden kaynaklanıyor. sosyal medya yasaklansada, engellensede, hiç bişe değişmez. örnek: istanbul seçimlerinin gerekçelerini saydıklarında, sosyal medyadan ilgilig erekçelerin yanlış ve yanıltıcı olşarak kullanıldığını insanlar dile getirmiştir. bir çok tv ve gazete bile insanları iptalin doğru olduğu yonunde ikna etmeye çalıştığı halde. sosyal medya bu durumda haklı çıktı ve seçim iptal gerekçesi mahkemeden dondu. ama 2. seçim olmuştu bile...

  • mali17 Mart 2020 18:06

    Resmi açıklar dışında hiçbirine itibar edilmemeli.  Ne yapılması gerekiyorsa en iyisini yapmaya çalıştığınızdan eminiz. Bu zor süreçte vatandaş olarak ta görevlerimizi yaparak yardımcı olmalıyız.