E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFahiş fiyatlara hükümet engeli---

Fahiş fiyatlara hükümet engeli

Fahiş fiyatlara hükümet engeli
04 Eylül 2018 - 08:17 borsagundem.com

“50 TL’ye lahmacun, 15 TL’ye su” ile gündeme gelen fahiş fiyatlara hükümet el attı. Turistik bölgelerde her ürünün satışında üst sınır belirlenecek. Mönülerde fiyat yazılması zorunlu olacak.

Hükümet, son günlerde büyük tepki çeken turizm beldelerindeki fahiş fiyat uygulamalarına karşı düğmeye bastı. Buna göre, turistik bölgelerde satılan ürünler standart fiyatlandırma üzerinden turistlere sunulacak. Her ürünün satışı için bir üst sınır belirlenerek işletmeler arası fiyat dengesi sağlanacak. İşletmelerin girişlerinde ve mönülerinde fiyatların yazılması zorunluluğu getirilecek.

ÜST SINIR GELİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı atacağı adımlarla turizm fırsatçılarına geçit vermeyecek. Önümüzdeki yıl getirilecek 'standart fiyatlandırma sistemi' sayesinde fırsatçıların yiyecek ve içecek fiyatlarını oldukça yüksek fiyatlardan satmalarının önüne geçilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un, "Fırsatçılara geçit vermeyeceğiz" açıklamasının ardından çalışmalarını hızlandıran bakanlık, standart fiyatlandırmalarla yiyecek ve içecek fiyatlarını makul seviyelere çekecek. Bu kapsamda yiyecek ve içecek fiyatlarında bir üst sınır da belirlenerek işletmelerin dengesiz fiyatlandırmalar yüzünden yaşadığı sorunlar ortadan kaldırılacak. Uygulamayla işletmeler arasındaki yüksek sezondaki fiyat dengesi de korunmuş olacak.

TAKSİCİYE DİL EĞİTİMİ

Turistlerin tatil bölgelerindeki ulaşım sorunlarını dikkate alan bakanlık, taksicilerin turistlerle daha kolay iletişim kurmaları ve hizmet sağlamaları için taksi şoförlerine yabancı dil eğitimi verilmesinin önünü açacak. Taksi şoförlerine mutlaka taksimetrelerinin açık olmasını ve taksi ücretlerinde usulsüzlük yapılmasının asla kabul edilmeyeceğini hatırlatan bakanlık, belediyeler aracılığıyla da şoförlerin İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça ve Almanca gibi yabancı dilleri öğrenebilmelerini teşvik edecek.

ÜRÜN FİYATLARI YAZILACAK

Turistik işletmelerin yiyecek ve içecek fiyatlarını mönüleri üzerinde yazmaları zorunlu hale getirilecek. Mönülerin yanı sıra işletmelerin girişlerinde de satılan ürünlerin fiyatları yazılacak. İşletme girişlerinde ve mönülerdeki fiyatlar arasında fark olmayacak. Turizmde kaliteyi yükseltmeyi amaçlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm merkezlerinde turistlerin ulaşım hizmetlerini en iyi şekilde almaları için kolları sıvadı. (Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • altay04 Eylül 2018 18:40

    mekan önüne görülcek şekilde fiyatlar yazılsa insanlar içerde yemek mi kazık mı yiyeceğini bilir....tabiki yüksek fiyatlı mekan olacak ama o seviyede kac işletme var....

  • .04 Eylül 2018 11:07

    eskiden ürün olmazdı,kuyruklar olurdu. şimdi ürün var alacak para yok !!! kazançlara yetişmiyor masraflar. bir mekana gittim turistik 1 fincan kahve 19,45 TL bildiğin kahve özelliği yok neden böyle dedim ? abi dışardan kalitesiz müşteri gelmesin, konum iyi,gelen yabancı gelsin onlara göre ucuz avroya göre bol bol içiyolar dedi. şimdi ben hangi ülkeye gidim de kahve içem ?

  • dikkat04 Eylül 2018 11:05

    Aydın belediyesi örnek alınmalı İnanılmaz bir ağ kurmuş. İlçenin meşhur turistik bölgelerinde kendisi sosyal tesis açmış. Kalite üst seviye,mekanlar bakımlı,yemizlik hijyen kaliteli. yer+iç+lavabo+deniz kenarında sıfır satış kumsal noktaları bile var.fiyatlar inanılmaz ideal ve çeşit bol.konuşmayuı bilen kişilerce yönetiliyor,konuşması iyi personel eğitimi iyi.. böyle olunca vatandaş seçim şansı buluyor. bu seçime esnafda bazı noktalarda uymak ve kendine çeki düzen vermek zorunda kalmış.AYDIN BELEDİYESİ ÖRNEK... bazı noktalar SU satış nokta kurmuş. atıyorsun 1 tl tak diye alıyorsun buzgibi şişe suyunu.. etrafdaki esnafda suyu 1 tl yapmış :D yaa birazAYDIN BELEDİYESİNİ örnek alın. yada halkın içine ALPASLAN GİBİ,FATİHSULTAN GİBİ,ATATÜRK GİBİ GİRİN. SİMİTÇİCEN SİMİT ALIP 200 TL BIRAKMAYLA, FIRINA GİRİP ELİNE 100 TL VERMEKLE NE FİYATLARI BİLİRSİNİZ, NEDE İŞLEYEN EKONOMİYİ... SAYGILAR.. AYDIN A GİTMEDİM AMA HİZMETLERİNİ İLÇE TURİSTİK ŞEHİRDE HEP GÖRDÜM,

  • EKOL04 Eylül 2018 11:02

    GÜNAYDIN ATI ALAN ÜSKÜDARI GECTI KANUN YOK GÖREVLI YOK BOYLE BIR ULKE DUNYADA YOK ADAM CESMEDE 300 BIN TL AYLIK KIRA VERIYOR DEVLET SORMUYOR BU NEYIN NESI HALIYLE 25 KURUSLIK MADEN SUYUNU 15 TL YE SATIYOR DEVLET GEREGINI YAPSA BUNLAR OLMAZ ANCAK FAKIR FUKARAUA GUCU YETE

  • kastamonulu 04 Eylül 2018 09:47

    karadeniz bölgesinde bile büfelerin tamamı soyguncu,bir soda 3,bir su 1,5.devlet vatandaşının soyulmasına seyirci kalıyor.maliyeciler derin bir uykuda,haramzede küçük esnafvergi bile vermeden soyguna devam ediyor.hakkım haram olsun

  • Aaa04 Eylül 2018 09:29

    Serbest ekonomi isteyen yer istemeyen yemez

  • Vicdan04 Eylül 2018 09:16

    ‘Millî İradenin Sesi’ olmak… http://www.star.com.tr/yazar/mill-ee-iradenin-sesi-olmak-yazi-1381249/

  • Bika04 Eylül 2018 08:31

    Maliye işini yapsa, bu fiyata satamazlar.