E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFahiş fiyatlara 'Erken Uyarı Sistemi'---

Fahiş fiyatlara 'Erken Uyarı Sistemi'

Fahiş fiyatlara 'Erken Uyarı Sistemi'
29 Ocak 2021 - 12:12 borsagundem.com

Gıda komitesi toplantısında gıda fiyat gelişmeleri, salgın sürecinin 2020 gıda fiyatlarına etkisi, küresel tarımsal emtia fiyatlarındaki gelişmelere ilişkin hususlar ve beklentileri değerlendirildi

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan, Merkez Bankası Başkanı Sayın Naci Ağbal ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın İbrahim Şenel'in katılımıyla toplandı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıda Türkiye'de işlenmiş ve işlenmemiş gıda fiyat gelişmelerinin yanı sıra salgın sürecinin 2020 yılı gıda fiyatlarına etkisi, küresel tarımsal emtia fiyatlarındaki gelişmelere ilişkin hususlar ve 2021 yılı beklentileri değerlendirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Uluslararası arz-talep gelişmeleri ve salgının seyri göz önünde bulundurularak, bazı gıda ürünlerinde son aylarda alınan tedbirlerin fiyatlar üzerindeki etkileri ele alınmıştır. 

Komitenin gıda ve alkolsüz içecekler grubunda ileriye dönük üretim ve fiyat gelişmelerini öngörebilmesini kolaylaştıracak veri tabanlı çalışmaları sürdürmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda tarımsal ürünler ve gıda piyasalarındaki gelişmeler konusunda zamanlı kararlar almaya fayda sağlayacak bir Erken Uyarı Sistemi'nin oluşturulmasına ilişkin teknik altyapı çalışmaları Komiteye sunulmuş ve kurumlar arası işbirliğinin çerçevesi belirlenmiştir." 

Gıda Komitesi toplanıyor: Gündem fahiş fiyatlar var

Yılın ilk Enflasyon Raporu açıklandı

Sıkı para politikası ve fiyat istikrarına vurgu sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mal29 Ocak 2021 14:46

    ben bir malın hiç akıllanmıyorum neymiş erken uyarı sistemi bunlara inanıyorum ya gerçekten arı duru malım ben 

  • baturayersin29 Ocak 2021 13:36

    ortalık toz duman sadece gida fiatları yok ineden iplige dün giriş kablosu aradım aynı kalbo istanbulda koçtaşda 19.50 tl baushaus ta 13,50 tl aynı firmanın internete 3.5 satılıyor gerisini siz düşünün 

  • wers29 Ocak 2021 12:54

    fiyatlar arttı bundan sonra geri gelmez eskiden doları bahane edenler şimdi dolar düşerkende fiyat arttırıyor maksak milletin elinden para almak yapılan açıklamalar da goy goy başka bişey değil artan geri gelmez

  • Ahmak group sizi 29 Ocak 2021 12:33

    Işiniz gücünüz muamele. Erken uyarı sistemi nedir her gün değişiyor fiyat lar gezin görün...

  • İkram gazel29 Ocak 2021 12:25

    2 dene once migrosta oda spreyi fiyati ayni markalı,başka bir markette yüzde 60 daha yuksekti...zabıtayi aradım,, vicdan ahlak kalmamış,tüm Müslüman ülkeleri hep aynı maalesef...