E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemF-35 projesinde 1000’e yakın eksiklik tespit edildi---

F-35 projesinde 1000’e yakın eksiklik tespit edildi

F-35 projesinde 1000’e yakın eksiklik tespit edildi
06 Haziran 2018 - 23:11 borsagundem.com

GAO, dünyanın en pahalı silah programı olarak kabul edilen beşinci nesil F-35 müşterek saldırı uçağı projesinde yaklaşık 1000 eksiklik bulunduğunu duyurdu

ABD Devlet Hesap Dairesi (GAO), dün yayınladığı yıllık raporda ABD ile Türkiye arasında tartışma konusu olan F-35 projesinde çok ciddi eksiklikler olduğuna dikkat çekti.

Rapora göre ocak ayı itibarıyla projede 966 eksiklik tespit edildi. Bu eksikliklerden en az 110'unun uçağın emniyet, güvenlik veya diğer kritik özelliklerine zarar verebilecek birinci kategori eksiklik olduğunun altı çizildi.

GAO uzmanları, Ekim 2019'da seri üretime geçilmesi beklenen projede bu süreçten önce tüm eksikliklerin giderilmesi gerektiği ifade edildi.

Türkiye'nin Rusya ile S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatına ilişkin bir anlaşma imzalanmasından beri ABD'den Türkiye'nin F-35 programından çıkarılma tehlikesi olduğuna dair birbiri ardına açıklamalar geliyor.

Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı yardımcılarından Wess Mitchell, Küresel Miras Vakfı'nın Washington'daki bir toplantısında, Türkiye'nin, ortağı olduğu F-35 programının dışında bırakılabileceğini söylemişti.

Mitchell toplantıda aldığı bir soru karşısında, "F-35 meselesine gelirsek, onlar (Türkiye) Rusya yapımı silahlar alma yönünde ilerlerse, bu, otomatik olarak onların Amerikan askeri projelerine katılımına da yansıyacak" ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum07 Haziran 2018 02:08

    Sabah akşam her dakika her saniye aklınızı beyninizin kılcal damarlarına kadar uçak motoruna kafayı patlayın yapan adam nasıl yapıyor onların beyni dahamı çok çalışıyor yook sadece düzenli programlı bilimsel öngörülerle herşeyi deneye deneye buluyorlar sizde yapın onlar 1000 kişiyle yapıyorsa siz 10 bin kişiyle yapın ama yapın yeter

  • POLAT ALEMDAR06 Haziran 2018 23:43

    bence Türkiye F 35 ümit bağlamasın kendi uçağını yapsın.cünkü abd ülkemizdeki olan tüm pislikleri ve tüm şehitleri kendisi yapmıştır.muhharem ince gelir ise bisiklet dahi yapamaz zaten adam diyor ben tarımdan anlarım başka bir şey yapmam diyor o yüzden sen kez RTE diyorum.ben son bir şans daha vereceğim kim ne derse desin.

  • demirkan 06 Haziran 2018 23:17

    Bİ BOKA DA YARAMAZ. TÜRKİYEN İN YERİNDE OLSAM. HEPSİNİ İPTAL EDERİM.