E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEvsizler otellerde misafir ediliyor---

Evsizler otellerde misafir ediliyor

Evsizler otellerde misafir ediliyor
22 Ocak 2022 - 09:30 borsagundem.com

İstanbul Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, sokakta yaşayanları misafir edildikleri otelde ziyaret etti.

Karlı ve soğuk havanın etkili olduğu kentte sokakta kalan vatandaşlar, İstanbul Valiliği koordinasyonunda otellerde misafir ediliyor.

İstanbul Valiliği ile 39 kaymakamlığın "Kimse Sokakta Kalmasın" uygulaması kapsamında, kent genelindeki evsizler anlaşma yapılan otellerde tek kişilik odalarda ağırlanıyor.

Fatih'teki oteli ziyaret eden Abdurrahman İnan, Valilik koordinasyonunda 2019'da başlattıkları projenin, sokakta kalanları soğuk hava koşullarından korumayı amaçladığını söyledi.

İnan, "Sayın Valimizin başkanlığında, İstanbul Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, kaymakamlıklarımız, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız tarafından yürütülen bir projedir. Geçen yıl pandeminin de etkisine rağmen hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmasına müsaade etmedik. Bu anlamda günlük ortalama 2 bin geceleme oldu. 200 binin üstünde geceleme yapıldı. Geçen yıl 65 anlaşmalı otelimizde hizmet verdik. Mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızın dışarda kalmasını engelledik." diye konuştu.

Sayısal hedefleri olmadığını vurgulayan İnan, "Hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmaması tek hedefimizdir. Şu kadar insan, şu kadar süre kalacak şeklinde bir limitimiz yoktur. Tek başarı ölçeğimiz, hiçbir vatandaşımızın dışarda kalmamasıdır." dedi.

İnan, sokakta kalanları otellere yerleştirip taleplerini değerlendirerek, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

Vali Yardımcısı İnan, duyarlı vatandaşların, sokakta kalan kişiler için emniyet, jandarma ve 112’ye ihbarda bulunabileceklerini ifade etti.

TÜİK internet fiyatlarını da endekse dahil edecek

Düğünlerde gümüş takı dönemi

Lavrov: Ukrayna’ya saldırma niyetinde değiliz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Ocak 2022 11:19

    DİĞER İLLERDE SOKAKLARDA YAŞAYANLARIN DURUMU NE OLACAK?İNSANLARIN SOKAKTA YAŞAMASINA RAZI OLMAK DEMEK ONLARIN YA DONARAK ÖLMESİNE YA DAHA YOKSUL BIRİ TARAFINDAN DARP EDİLMESİNE YA DA SOKAK KÖPEKLERİ TARAFINDAN PARÇALANARAJ ÖLMESİNE RAZI OLMAK DEMEKTİR GEÇENLERDE TV DE BİR İŞADAMINA SOKAK KOPEKLERİNİN SALDIRDIĞINI GÖRDÜKLERİ HALDE ARAÇLARININ KAPISINI AÇMAYAYIP GİDENLERİ İZLEMEDİNİZ Mİ ? BU GİBİ HADİSELER SOKAKTA YAŞAYANLARIN BAŞINA MUTLAKA HER AN/GÜN GELEBİLİR/GELMİŞTİR

  • Erol g.22 Ocak 2022 10:24

    KİRALAR TL OLARAK AŞIRI YÜKSELDİ VİLAYET/BELEDİYELER İŞBİRLİĞİ İLE 8 M2 BİR ODA DAN BAŞLAYAN 16-24-32-40-48-56 ... BAŞLAYIP 70 M2 Yİ AŞMAYAN SOSYAL KONUTLAR YAPILIP DÜŞÜK GELİRLİLERE BIR KISMI SATILMALI ÇOĞUNLUĞU DA ĶIRAYA VERİLEREK ONLARIN DA MÜLK SAHİBİ/KİRACI OLMALARI SAĞLANMALI SOKAKLARDA YAŞAMALARI ÖNLENMELİDİR 2019 YILINDAN ÖNCE SOKAKLARDA YAŞAYANLARDAN DONARAK/AÇLIKTAN ÖLENLER MUTLAKA OLMUŞTUR BU İNSANLARA MADDİ YARDIM DA YAPILMALIDIR