E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro ve Yen, Dolar karşısında güç kaybetti---

Euro ve Yen, Dolar karşısında güç kaybetti

Euro ve Yen, Dolar karşısında güç kaybetti
09 Aralık 2016 - 19:09 borsagundem.com

Son dönemde Dolar giderek yükselirken, Euro geriye düştü ve Brexit sonrasından bile daha düşük seviyeyi gördü.

Önümüzdeki hafta Federal Rezerv'in para politikası toplantısı öncesi yatırımcılar yine bahisleri dolara oynarken, dolar bugün de euro ve yen'e karşı yüksek seviyedeydi.

WSJ Dolar Endeksi, yüzde 0.2'lik bir artış gösterirken, ICE Dolar Endeksi de yine yüzde 0.2 arttı. Bu durumda euro, 1.0612 dolardan 1.0592 dolara düştü. Her ne kadar Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın niceliksel kolaylaştırma programının kayıplarını geride bıraksa da, yine de düşük bir miktardaydı. Euro'nun bugünki düşüşü, Brexit oylamasının ardından en sert tek gün düşüşü oldu.

Dolar karşısında geriye düşen sadece euro olmadı, aynı zamanda Japon yeni de gerileme yaşadı. Tokyo borsaları yatırımcıları Japon para birimini satmaları yönünde uyarırken, Nikkei Borsası yüzde 1.2 yükseliş yaşadı.

Sumitomo Mitsui Banking Corp'tan Shinsuke Sato konuya dair konuşurken, 'Piyasanın temel odak noktası, ABD para biriminin ne kadar yükseleceği. Dolar muhtemelen petrol fiyatları ile desteklenmeye devam edecek' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika09 Aralık 2016 19:27

    Trump, Çin ürünlerine %35 gümrük vergisi koyacağından doların değerlenmesi ve faiz artırımı ABD'nin umurunda değil. Gelişmekte olan ülkeler derdine çare aramalı.