E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarEuro Bölgesi'nde korku yükselişte---

Euro Bölgesi'nde korku yükselişte

Euro Bölgesi'nde korku yükselişte
04 Temmuz 2013 - 06:38 borsagundem.com

Portekiz'de siyasi istikrarsızlığın artmasıyla ülkede borçlanma maliyetleri tırmandı

Euro Bölgesi'nin kurtarma paketi alan 3. ülkesi Portekiz'in başbakanı Pedro Passos Coelho, koalisyon ortaklarından birinin istifasının ardından istifa etmeyeceğini söyleyerek, siyasi çalkantıları artırdı.
Dışişleri Bakanı Paulo Portas'ın hükümetin bütçe politikasına tepkisini koyarak istifasını vermesinin ardından Lizbon'da televizyonlara konuşan Passos Coelho, hükümeti ayakta tutmaya çalışacağını söyledi. Portekiz'in 10 yıllık tahvillerinin getirisi yüzde 8'in üzerini görerek 7 ayın zirvesine tırmandı.
Parlamentoda çoğunlupğu kaybetmesi için bir neden görmediğini dile getiren Coelho, Berlin'de düzenlediği basın konferansında Portekiz'in istikrarlı bir hükümete ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
Portas, borç krizinden çıkmaya çalışan ülkede bu hafta istifa eden ikinci bakan oldu. Haftanın başlarında da Portekiz Maliye Bakanı Vitor Gaspar da hükümetin Avrupa Birliği'nin öngördüğü bütçe hedeflerini tutturacağına inancını kaybettiği gerekçesiyle görevinden ayrıldığını açıklamıştı. Portas, başbakanın Hazine Bakanı Yardımcısı Maria Luis Albuquerque'yi Gaspar'ın yerine getirme kararına karşı çıkarak, bunun ülkedeki derinleşen resesyon politikalarının devamı anlamına geleceğini söyledi.
Bank of America Merrill Lynch'in ekonomistleri Ruben Segura-Cayuela, Sphia Salim ve Laurence Boone, "Yüksek faiz ve siyasi belirsizlik Portekiz'in önümüzdeki yıl piyasalara tamamen giriş hakkı kazanma ihtimalini azaltıyor ve bu da yeni bir kapsamlı plan ihtiyacına yönelik beklentilere neden oluyor" yorumunda bulundu.
Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, gelişmeleri endişeli bir şekilde takip ettiğini söyledi. Portekiz Mayıs 2011'de 78 milyar euroluk kurtarma paketi almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)