E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde inşaat üretimi arttı---

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi arttı

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi arttı
18 Nisan 2024 - 12:34 borsagundem.com

Eurostat verilerine göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi şubatta ocak ayına göre yüzde 1,8 artarak geçen seneye göre ise yüzde 0,4 düşüş gösterdi.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubatta önceki aya göre yüzde 1,8 arttı.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin şubat ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı.

Verilere göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubatta ocak ayına kıyasla yüzde 1,8 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 0,4 düştü.

AB'de de inşaat üretimi, şubatta önceki aya kıyasla yüzde 1,8 yükselirken, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 0,6 geriledi.

AB ülkeleri arasında şubatta inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 9,3 ile Avusturya'da, yüzde 7,9 ile Almanya'da ve yüzde 6,3 ile Slovenya'da belirlendi. En fazla düşüş ise yüzde 8,5 ile Macaristan'da, yüzde 2,1 ile Fransa'da ve yüzde 0,9 ile İsveç'te ölçüldü.

Yıllık bazda ise inşaat üretimi İspanya'da yüzde 8,3, Portekiz'de yüzde 4,4 ve Çekya'da yüzde 3,7 artarken, Hollanda'da yüzde 12,9, Finlandiya'da yüzde 6,9 ve Avusturya'da yüzde 5,9 geriledi.

Lagarde'den faiz kararı sonrası kritik açıklama

 

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

 

ECB yıl sonuna kadar 4 kez faiz indirimi bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)